Spring naar bijdragen

Actie tegen God-haat-homo's-kerk


Aanbevolen berichten

[preview]De ultra-orthodoxe Westboro Baptist Church in Amerika is bekend vanwege haar protestacties tijdens uitvaarten van in Irak gesneuvelde militairen. De vader van een gesneuvelde soldaat wil dit nu via de rechtbank verbieden.[/preview]

De zoon van Albert Snyder sneuvelde in 2007 in Irak. Leden van de kerk demonstreerden tijdens zijn uitvaart omdat zij geloven dat de gesneuvelde soldaten de straf van God zijn vanwege de homotolerantie in Amerika.

Snyder klaagde de kerk aan wegens het berokkenen van emotionele schade. In eerste instantie werd hij in het gelijk gesteld maar in hoger beroep werd de uitspraak omgedraaid: de leden van de kerk handelden niet in strijd met de wet en konden zich beroepen op de vrijheid van meningsuiting. De rechter bepaalde eveneens dat Snyder de gemaakte proceskosten (16.510 dollar) moest vergoeden.

Snyder laat het er niet bij zitten en hij krijgt steun van veel Amerikanen. Het hoogste Amerikaanse gerechtshof buigt zich dit najaar over de zaak.

De Westboro Baptist Church is omstreden vanwege haar sterke anti-homo karakter. De kerk staat onder leiding van Fred Phelps. De meeste kerkleden zijn familie van Phelps.

Bron: Oneway

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid