Spring naar bijdragen

Duizenden christenen in Jeruzalem voor Pasen


Aanbevolen berichten

JERUZALEM (ANP) - Duizenden christenen zijn vanuit de hele wereld naar de oude binnenstad van Jeruzalem gekomen om tijdens Goede Vrijdag stil te staan bij de lijdensweg die Jezus aflegde voor zijn kruisiging.

Israël zette circa 2500 agenten in om de zogeheten Kruisweg te beveiligen, aldus de politie. ,,We hebben op alle plekken gebeden waar Jezus liep. Dit is een heel emotionele ervaring'', verklaarde een Duitse pelgrim.

De gelovigen liepen dezelfde weg die Jezus ooit zou hebben afgelegd. Franciscaner monniken, van wie enkelen houten kruisen droegen, voerden de processie aan. De tocht begon bij het Klooster van Flagellatie, waar Jezus werd gegeseld, bespot en gekroond met een doornenkroon.

De processie eindigde in de Heilig Grafkerk, ook wel de Kerk van de wederopstanding genoemd, in de ommuurde stad in Jeruzalem. Op deze plek zou Christus gekruisigd en begraven zijn. Veel mensen konden niet in de kerk komen door de drukte.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid