Spring naar bijdragen

Steeds minder kerken prediken Bijbels Evangelie


Aanbevolen berichten

[preview]Evangelische theologen drukken hun bezorgdheid uit, nadat uit een recente conferentie bleek dat steeds minder Amerikaanse kerken het Bijbelse Evangelie lijken te preken.[/preview] "Het Evangelie is niet 'God houdt van je en heeft een prachtig plan met je leven' en ook niet 'God geeft je leven weer zin'," zei Dr. R. C. Sproul, actief als schrijver en voorganger.

Sproul sprak het afgelopen weekend op de Ligonier's West Coast-conferentie in Los Angeles over het thema 'Christusloos christendom'. Hij werd vergezeld door andere prominente, evangelische theologen die populaire misverstanden van het Evangelie onderzoeken, die vandaag de dag aan de orde zijn. "Samen zullen we het ware Evangelie van reclame scheiden," zeiden de organisatoren van de conferentie.

Bijbels Evangelie

"Het Evangelie is het goede nieuws van Jezus Christus, de Zoon van God, onder de wet geboren als een mens die (gesteund door de Heilige Geest) een perfect leven leidde, en Zijn leven gaf als plaatsvervangend offer voor anderen," legt Sproul uit. "Maar daar stopt het niet. Door de kracht van de Heilige Geest werd Hij uit de doden opgewekt, opgevaren naar de hemel en beloofde terug te keren voor de voltrekking van Zijn koninkrijk. En door geloof alleen - sola fide - zijn wij gerechtvaardigd. Dit Bijbelse Evangelie wordt echter in veel kerken niet verkondigd."

Dr. Michael Horton merkt op dat temidden van de vele valse leringen, een meerderheid van de christenen religieus zijn, maar wel hun eigen 'spirituele afspeellijst' hebben. "Het christendom is voor velen een subjectieve aangelegenheid tussen het individu en zijn eigen leven met God," laat de hoogleraar weten. "De film van ons leven gaat over ons en God heeft alleen een ondersteunende rol. Christenen verschuiven zich vandaag de dag van een historisch geloof naar een meer amorfe spiritualiteit - belichaamd door de banalisering van God," aldus Horton.

Bron: CIP

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid