Spring naar bijdragen

Gezegende bloemen op weg naar Vaticaan


Aanbevolen berichten

Dinsdag zegende aartsbisschop Eijk het bloementransport dat de komende dagen 22.000 bloemen en 1500 tuinplanten naar het Vaticaan vervoert. Tijdens de Paasviering vrolijkt de bloemenpracht het Sint Pietersplein op.

De zegening vond plaats in Utrecht onder toezicht van veel media. Na dit ritueel vertrok het transport naar Rome, waar het op Witte Donderdag hoopt aan te komen.

De complete bloemenversieringen hebben een waarde van ongeveer 150.000 euro en blijven slechts een paar dagen op het plein staan. Alle voorbereidingen nemen ongeveer een half jaar in beslag. In september werd het bloemenontwerp voor de komende dagen al bij het Vaticaan ingediend. Na de goedkeuring moest een strakke planning er voor zorgen dat alle bloemen op het goede moment bloeien.

Het is de 25e keer dat Nederlanders de bloemenversieringen op het Sint Pietersplein verzorgen. Maar ook nu weer wacht iedereen op die beroemde woorden van de paus: “Bedankt voor die bloemenâ€.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid