Spring naar bijdragen

Turijn: 1,3 miljoen aanmeldingen voor tentoonstelling lijkwa


Aanbevolen berichten

Ruim twee weken voor het begin van de tentoonstelling van de Lijkwade van Turijn hebben ongeveer 1,3 miljoen bezoekers zich geregistreerd bij het aartsbisdom van Noord-Italië. In totaal worden tussen de 1,5 en 1,8 miljoen pelgrims verwacht. De overgrote meerderheid van de aanmeldingen komt met 93 procent uit Italië, aldus de algemene directeur van het lijkwadecomité, Maurizio Baradello, donderdag in een persconferentie in het Vaticaan. Na tien jaar is de Lijkwade van Turijn, die door gelovigen als het doodskleed van Jezus wordt vereerd, van 10 april tot en met 23 mei voor het eerst weer in het openbaar te zien. Op 2 mei wordt ook paus Benedictus XVI als pelgrim in Turijn verwacht.

De meeste bezoekers komen volgens Baradello uit het noorden en midden van de Italiaanse regio's Lombardije, Venetië en Ligurië evenals Toscane en Lazio. Onder de buitenlandse gasten vertegenwoordigen Fransen, Duitsers en Spanjaarden de grootste groepen, zei hij. Vanuit de Verenigde Staten hebben zich tot nu toe 8000 mensen aangemeld en uit Rusland 6000 pelgrims. Om de bezoekersdrukte aan te kunnen, worden meer dan 4000 vrijwilligers ingezet.

Kardinaal Severino Poletto van Turijn wees erop dat het bezoek aan de tentoonstelling in Turijn geen religieus toerisme is, maar een spiritueel initiatief. De lijkwade behoort weliswaar niet tot de fundamenten van het christelijk geloof, maar biedt wel een hulp voor gebed en meditatie, zei Poletto. Hij benadrukte ook dat er geen "mathematische zekerheid" bestaat of het inderdaad om het lijkkleed van Jezus gaat. Wel staat vast dat het een echte lijkwade is en niet een latere imitatie ervan, aldus de kardinaal.

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid