Spring naar bijdragen

Heropening synagoge


Aanbevolen berichten

De heropening van de Hurva-synagoge in Jeruzalem – op nog geen kilometer afstand van de bekende al Aqsa-moskee – is een doorn in het oog van veel Palestijnen. Gisteren braken verschillende rellen uit tussen Palestijnen en de politie.

In Oost-Jeruzalem raakten honderden Palestijnen slaags met agenten. De politie schoot hierbij met rubberen kogels en traangasgranaten waarna de menigte uiteen stoof.

Hamas liet weten dat "Israël met vuur speelt en de vonk heeft laten ontbranden die de regio zal doen exploderen" door de heropening van de synagoge.

Sinds vrijdag is de Tempelberg, een heilige plaats voor zowel moslims als joden, om veiligheidsredenen slechts beperkt toegankelijk. Om die reden heeft Israël ook de Westelijke Jordaanoever op slot gedaan.

De Hurva synagoge werd in 1948 door het Jordaanse leger verwoest. In 2001 besloot de Israëlische overheid de synagoge weer op te bouwen.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid