Spring naar bijdragen

Ghanese analfabeten horen en zien Evangelie


Aanbevolen berichten

Het is volgens Sylvanus Elorm, regionaal directeur van OneHope, moeilijk om analfabeten te bereiken met het Evangelie. "Het aantal analfabeten is erg groot. Veel kinderen gaan niet naar school. Dus wanneer ze het Booke of Hope ontvangen, zijn ze niet in staat om het te lezen. We realiseren ons dat de kinderen een aantal bijbelverhalen kennen en naar de kerk gaan, maar hun begrip van de Bijbel en hun leven weerspiegelt niet datgene wat ze geloven."

Elorm laat weten dat ongeveer 60 procent van de jongeren in Ghana analfabeet is. Dat maakt het gebruik van het Book of Hope, een boek waarin de evangeliën staan beschreven, nutteloos. Vanwege het analfabetisme-probleem, is OneHope begonnen met het project '17 Stories' om het Evangelie te delen door het vertellen van verhalen. '17 Stories' moet de kinderen volgens Elorm helpen om de Bijbel te begrijpen door middel van foto's in 17 weken. "Op de 17e bijeenkomst zien ze het grote geheel van Gods schepping, de zondeval, het verlossingsplan van God en de komst van Christus en Zijn sterven."

Elke kaart vertegenwoordigd een verhaal. Het wordt verteld op een manier zodat zij met anderen het Evangelie kunnen delen. OneHope doet dit evangelisatie-werk via kerken. "Wij trainen predikers en kerkelijke werknemers, zodat zij deze kaarten kunnen gebruiken om de verhalen te vertellen die zij al kennen," aldus Elorm. Hij hoopt dat al het materiaal midden april klaar is en het project in mei kan beginnen. Elorm spreekt de hoop uit dat hij op deze wijze tot de 8 miljoen kinderen kan bereiken in een periode van vijf jaar.

Bron: CIP.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid