Spring naar bijdragen

Ook Joods Overleg boos om Israel-brief PKN


Aanbevolen berichten

[preview]Het Centraal Joods Overleg (CJO) heeft zeer negatief gereageerd op de brief die de Protestantse Kerk vorige week overhandigde aan de Israëlische ambassadeur in Nederland. Deze actie kan negatieve invloed hebben voor de relatie tussen de twee organisaties. [/preview]

In de brief roept het moderamen van de Protestantse Kerk Israël op zich in te zetten voor de vrede in het Midden Oosten, onder meer door zich te houden aan de regels in het Internationaal Recht.

Orthodoxe organisaties in de Protestantse Kerk reageerden zeer kritisch. Het CJO laat in een open brief nu ook haar kritiek horen. De brief is "ergerlijk", "eenzijdig", en de kerk heeft "de proporties uit het oog verloren".

In de brief laat het CJO ook weten dat een gepland overleg tussen de twee instanties in maart wat hen betreft geen doorgang hoeft te vinden. Het CJO vraag zich af wat het nut van zo’n ontmoeting is, na het versturen van deze brief.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid