Spring naar bijdragen

Christenen moeten naar de stembus


Aanbevolen berichten

AMERSFOORT - Dat zei Ulrich Parzany in een interview met Uitdaging. De Duitse theoloog was in Amersfoort voor de presentatie van de Nederlandse vertaling van zijn boek "Ein Gott für alle".

In het boek bespreekt ds. Parzany, verbonden aan de organisatie ProChrist, een aantal actuele thema's. De postmoderne cultuur, de multireligieuze samenleving en de positie van christenen worden helder belicht. Het boek bevat informatie over de islam, het boeddhisme en het hindoeïsme en laat zien waar aanknopingspunten voor gesprek liggen. De dialoog is ontzettend belangrijk, volgens Parzany. Wederzijds respect is daarin zeer belangrijk, ook al heb je standpunten of overtuigingen die lijnrecht tegenover elkaar staan.

Ds. Parzany is van mening dat christenen in de politiek goed werk kunnen en moeten doen. Bijdragen aan een betere samenleving is goed. "In het politieke debat gaat het niet om heil, maar om het welzijn van de burger. Een christen kan daarin dus een goede bijdrage leveren. En hij kan daarin samenwerken met mensen die vanuit een andere geloofsovertuiging hetzelfde doel willen bereiken."

Dat je als christen gaat stemmen, is voor hem eigenlijk vanzelfsprekend. "Je kunt je niet stilhouden. Als je ervoor kiest om niet te gaan stemmen, is dat ook een politieke keus. En je moet je altijd indenken wie ervan profiteren als jij je stem niet laat horen. Er zijn in het verleden veel slechte leiders aan de macht gebleven, omdat christenen hun mond bleven houden."

Parzany vindt dat veel christenen te negatief denken over het sluiten van compromissen. "Als het om je geloof gaat, moet je geen compromissen sluiten, maar in de politiek is dat het aangewezen middel om invloed te hebben. Als je iets graag wilt en je bereikt daar bijvoorbeeld twintig procent van, dan is dat toch altijd beter dan wanneer je niets doet en dus ook niets bereikt?"

Het boek van Ulrich Parzany is in het Nederlands uitgegeven onder de titel 'Er is één God. Getuigen van Christus in een multireligieuze samenleving'. Parzany ontving vandaag in Amersfoort een van de eerste exemplaren uit handen van uitgever Paul Abspoel van Ark Media.

Bron: Uitdaging.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid