Spring naar bijdragen

Gezocht: christelijke student/huisgenoot


Aanbevolen berichten

Een meerderheid van de christelijke studenten woont het liefst met andere christenen op kamers. Dat blijkt uit een onderzoek van twee Groningse studenten, die de haalbaarheid van een christelijke kamerwebsite wilden meten.

Janneke Karssies en Roel van der Sloot, beiden studerend aan de Rijksuniversiteit Groningen, voerden het onderzoek uit onder bijna zeshonderd christelijke studenten in Nederland. ,,Driehonderd studenten gaven aan het belangrijk te vinden om christelijke huisgenoten te hebben, 87 studenten vinden het heel belangrijk'', vertelt Janneke Karssies.

Discussiëren

Waarom studenten dit zo belangrijk vinden, is niet gevraagd, maar ,,wijzelf vinden het zelf heel belangrijk om in een christelijk huis te wonen. Je respecteert elkaar en kunt samen discussiëren over het geloof'', legt Karssies uit. ,,We horen ook van christelijke studenten die zich niet thuis voelen in hun eigen studentenhuis, omdat ze zich niet begrepen voelen door huisgenoten.''

De huidige vraag- en aanbodmogelijkheden voor woonruimte zijn te versnipperd, vindt de studente. ,,Ze staan bijvoorbeeld voor fora op websites van studentenverenigingen. Maar als je daar de weg niet in weet of aankomend student bent, zijn die moeilijk te vinden.'' De twee studenten hebben de website christelijkwonen.nl opgericht, dat een platform biedt voor christelijke studenten die woonruimte aanbieden of zoeken.

Vorige maand startte overigens al een soortgelijk initiatief: studentenstekkie.nl.

Bron: Nederlands Dagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid