Spring naar bijdragen

AH op zondag dicht na brief kerken


Aanbevolen berichten

Albert Heijn-franchiser Ton ten Have heeft besloten af te zien van opening van zijn winkel op zondag in het Gelderse Zetten. Hij doet dit op aandringen van verschillende kerken uit de regio.

Zetten maakt deel uit van de gemeente Overbetuwe tussen Arnhem en Nijmegen. Die gemeente heeft de mogelijkheid drie supermarkten op zondagmiddag te laten openen. Twee van die winkels zijn al gevestigd in kernplaats Elst. De Albert Heijn van Ten Have in Zetten zou de derde worden.

Dit was reden voor de baptistengemeente Midden-Betuwe, de hersteld hervormde gemeente Andelst-Zetten e.o. en de hervormde gemeenten in Hemmen, Randwijk en Zetten-Andelst om Ten Have een open brief te schrijven. Hierin drongen ze erop aan om godsdienstige, sociologische en economische redenen af te zien van de zondagsopening. "Er is in dit gebied geen behoefte aan openstelling op zondag," concludeert Ten Have na gesprekken naar aanleiding van de brief.

bron: Distrifood

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid