Spring naar bijdragen

Kickoff voor 33e Europese ontmoeting Taizé


Aanbevolen berichten

[preview]Zondag 3 oktober heeft in de Heilige Laurentius en Elisabethkathedraal in Rotterdam het startsein plaatsgevonden voor de Europese ontmoeting van Taizé, eind dit jaar. De mooie Taizéviering trok ongeveer 700 mensen naar de kathedraal.[/preview]

In de overvolle kathedraal waar veel jongeren aanwezig waren, werden prachtige Taizé liederen gezongen. De broeders van Taizé stelden zich aan het begin van de bijeenkomst voor. Zij zijn samen met een team van 12 vrijwilligers uit verschillende landen nu al in Nederland om alles voor te bereiden. Ze maakten kennis met de aanwezige vertegenwoordigers van kerken uit Rotterdam en wijde omgeving. De broeders hopen dat ongeveer 150 protestante en katholieke gastkerken zich gaan inzetten voor de werving van gastgezinnen. Eind december worden er ongeveer 20000 jongeren verwacht vanuit heel Europa.

Bisschop van Luyn uit bisdom Rotterdam heette de broeders welkom en vertelde over zijn bedevaart naar Rome waar hij hier de paus om zijn zegen vroeg voor deze bijeenkomst.

Na de viering kwamen de gastkerken in groepjes bij elkaar om met de betreffende vrijwilliger kennis te maken. De voorbereidingen voor de Europese ontmoeting in Nederland zijn nu definitief van start gegaan.

Bron: Jong Katholiek

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid