Spring naar bijdragen

Wijs met de Bijbel Bijbelcampagne


Aanbevolen berichten

Wijs met de Bijbel is de naam van de Bijbelcampagne die zich uitstrekt over drie jaar (2011-2014) in aanloop naar het 200-jarig bestaan van het Nederlands Bijbelgenootschap en de verschijning van de Bijbel in Gewone Taal.

Het woord 'wijs' in Wijs met de Bijbel heeft een meerduidige betekenis: de Bijbel is een boek vol wijsheid; we moeten wijs omgaan met de Bijbel; je wordt wijs van de Bijbel, en je kunt 'wijs zijn' met de Bijbel (streektaal). Ook moeten we wijs omgaan met het bijbelwerk en het daarvoor bestemde geld.

We kiezen driemaal een jaarthema dat onder de hoofdnoemer 'Wijs met de Bijbel' past. Voor seizoen 2011/2012 is het thema 'Wijze lessen van Jezus.'

Op de laatste zondag van oktober doen elk jaar honderden kerken mee aan de Nationale Bijbelzondag. U kunt nu natuurlijk zeggen: Bij mij is het elke zondag Bijbelzondag!

Maar toch is het goed om één zondag per jaar echt even stil te staan bij het feit dat wij een bijbel hebben, zelfs in diverse vertalingen, terwijl vele andere christenen nog geen bijbel in hun eigen taal hebben, of het boek niet kunnen betalen. Daarom: vier nationale Bijbelzondag op 30 oktober! (Of op een andere zondag als u dat beter uitkomt).

Het Nederlands Bijbelgenootschap heeft een informatiemap met materiaal gemaakt om u te helpen invulling te geven aan de viering van Bijbelzondag in uw gemeente. U kunt de diverse materialen uit de map uitdelen aan diegene voor wie het bedoeld is. U kunt de map gratis bestellen via de website van het NBG.

Link naar bericht
Deel via andere websites

het 200-jarig bestaan van het Nederlands Bijbelgenootschap en de verschijning van de Bijbel in Gewone Taal.

Doelen ze daarmee op een nieuwe bijbelvertaling die gaat komen tijdens het 200-jarige bestaan (en wat bied deze bijbel dan meer dan huidige bijbels) of doelen ze dan op dat tegen de tijd de bijbel pas te lezen is in de Nederlandse taal?

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid