Spring naar bijdragen

Hoofdletters in de Bijbel


Aanbevolen berichten

Eulogia schreef:

Dus in principe gebruiken alle vertalingen op de verkeerde momenten hoofdletters, omdat ze Christus met hoofdletter schrijven en Geest niet, terwijl er eigenlijk met Christus en Geest hetzelfde bedoeld wordt of in ieder geval op eenzelfde lijn zitten? Dus eigenlijk moet je ze óf beide met hoofdletter schrijven, óf beide met kleine letter?

Als je dit bedoelt, heb ik je goed begrepen en snap ik je.

Niet altijd gebruikten de vertalers ten onrechte hoofdletters, maar alleen in bepaalde teksten. Dit heeft een oorzaak, want over het algemeen wordt onder de Christus altijd de mens Jezus verstaan! En daarom vertaalden zij Geest in deze tekst, met een kleine letter. Paulus bedoelde met de Christus echter bijna altijd de Geest, want hij verkondigde dan ook de Geest, die in Jezus was, en die God ook in onze harten uitgezonden heeft (Galaten 4.6).

Mooi, dat je het begreep! Maar nogmaals: De grondtekst gebruikt geen hoofdletters!

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid