Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal, ik had een vraag over de volgende verzen:

\"Streef naar vrede met alle mensen en naar een heilig leven, want zonder dat zal niemand de Heer zien. Pas op dat niemand de genade van God verspeelt. Laat geen bitter, schadelijk onkruid opkomen dat uw hele gemeente vergiftigt.\" (Heb 12:14-16)

Op welke manier kun je de genade van God verspelen? Alvast bedankt!

gr. mackie

Link naar bericht
Deel via andere websites

In de NBG staat het er iets anders. Ik zou ook de versen erna erbij nemen en misschien is het goed om Hebr. 12 (of het hele Bijbelboek Hebreeën) als een geheel te lezen.

Hebr. 12

14 Jaagt naar vrede met allen en naar de heiliging, zonder welke niemand de Here zal zien. 15 Ziet daarbij toe, dat niemand verachtere van de genade Gods, dat er geen bittere wortel opschiete en verwarring stichte, en daardoor zeer velen zouden besmet worden. 16 Laat niemand een hoereerder zijn, of onverschillig als Esau, die voor één spijze zijn eerstgeboorterecht verkocht. 17 Want gij weet, dat hij later, toen hij (toch) de zegen wilde erven, afgewezen werd, want toen vond hij geen plaats voor berouw, hoewel hij het onder tranen zocht.

In principe hoeft een gelovige nooit bang te zijn om de genade te verspelen. Een gelovige leeft in de genade van Jezus Christus. De Bijbel roept er alleen toe op om waakzaam te zijn, zodat er niet iets slechts in een mens kan groeien. Zoiets is er niet van de een op de andere dag, maar dat kan gaan groeien over langere tijd. Er staan voorbeelden in de tekst zelf, zoals bitterheid, onheiligheid, onverschilligheid, twist, enz. .

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

In principe hoeft een gelovige nooit bang te zijn om de genade te verspelen.

Een waarschuwing voor Mackie (die katholiek is): dit is géén katholiek antwoord. Een gelovige kan wel degelijk de genade van God verspelen, en wel door in staat van doodzonde te sterven. Hoe je daarvan afkomt: een biecht met gemeend berouw spreken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik zeg niet dat je de genade niet kan verspelen.

In de Bijbel staat ook dat een mens verloren kan gaan nadat deze gered was. Een gelovige moet de redding uitwerken. (Het is dus niet alleen een katholiek standpunt.)

(Maar op zich is het niet verkeerd dat je daar nog wel even de aandacht op legt.)

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid