Spring naar bijdragen

wat van God vult leegheid?


Aanbevolen berichten

Quote:

Misschien is het ook wel meerdere dingen. Voor mij heeft het te maken met hoop, dat is ook zo'n woord dat je veel tegenkomt in de Bijbel. Als je niet in God gelooft, kan het leven zo hopeloos en nutteloos lijken. Maar als je christen bent, mag je geloven dat God jouw leven gebruikt.

Dat zelfs als je in de ogen van andere mensen helemaal geen grootse dingen doet (als je niet het conflict in het Midden-Oosten oplost, of een medicijn vindt voor een nare ziekte, of op conferenties duizenden mensen tot bekering brengt), je toch nuttig bent. En dat God je leven leidt, dat er altijd licht is aan het eind van de tunnel.

Dus de oplossing van leegheid is dus in je achterhoofd houden dat jouw leven deel uit maakt van een groter plan wat God heeft. De wetenschap dat God achter wat je doet staat, de wetenschap dat je leven de wil van God is en het niet een leeg leven is.

Maar dat betekent toch niet meteen dat je je niet meer leeg voelt? Iemand gaf een uitleg van je leeg voelen: "een (knagend) gemis en gebrek, een verdriet, een onvervuld verlangen."

Is dat weg wanneer je beseft dat er ergens een God is die jouw leven een beetje leidt enzo? Voor mij niet.

dus de vraag blijft staan, wat van God vult leegheid.


Samengevoegd:

Quote:

[...]

Misschien stelt God je wel in staat je leven betekenis te geven en jezelf te vullen.

nee dat doet hij niet, ik doe daar een poging toe, maar het lukt nooit helemaal.


Samengevoegd:

Quote:

Een christen kan worden gevuld met de Heilige Geest, kracht, liefde, rust, vrede, blijdschap, enz.

".."

Amen.

ik ken de theorie, maar in de praktijk merk ik dat niet, dus beschouw ik dat voorlopig als onwaar, ik kan namelijk niks met een waarheid die in de praktijk niet bestaat.

(btw, een tip: je lijkt op het forum een wandelend chr. dogmatiek boek, probeer wat meer vanuit je eigen hart/ervaringen te praten, en niet alleen de theorie op te dreunen)


Samengevoegd:

Quote:

Wat is er nou mis met leegheid ervaren?

Hoort dat niet bij het leven?

misschien heb je gelijk, maar in mijn beginpost zei ik: "Christenen zeggen toch dat God je leegheid opvult? Dat de mens die onaf is weer af word door Jezus enzo? Hoe gaat dat dan?"

dus het gaat er even om dat wanneer je er vanuit gaat dat God je leegte opvult, hoe gaat dat dan.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Ik denk trouwens dat het niet alleen "vullen is met God". Ik denk dat mensen die emotioneel geisoleerd zijn (kunnen dus wel heel veel vrienden hebben maar durven hart-hart contact niet aan) zich ook vrij leeg kunnen voelen. Echte hart-to-hart contact met medechristenen is denk ik ook belangerijk. Ook zo komt de liefde van God tot ons. Dan kan je zijn vergeving en aanvaarding etc aan levende lijven ontvangen. Voorbeeld dat in de bijbel staat dat je elkaar je zonden moet beleiden. Gevolg->genezing. Dit soort dingen zijn denk ik ook belangrijk om Gods liefde te ervaren.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid