Spring naar bijdragen

wie bepaalt jouw keuzes?


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 52
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

Maar wie zegt dat de kerk jou verteld wat Christus vind?

Er is 1 bijbel en zoveel verschillende stromingen die allemaal denken het juiste te weten. Allemaal denken ze te weten hoe God dingen wel en niet wil.

pssst. het is slimmer om even door het forum te zoeken of over dat onderwerp niet al een topic is....ik denk het wel namelijk. engel.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Gewoon om het te begrijpen he?
smile.gif
Waarom geloof je dan nog? Je hebt het over een relatie met Jezus, maar je wil vooral zelf bepalen wat Christus al dan niet vind, en hoe je Hem moet volgen. Is zo'n relatie per definitie niet wat eenzijdig?

Ja voor mij is dat wel wat eenzijdig ja. Anders gezegd, krijg ik er wel tegenstand door van wat mensen. Met de Kerk wordt een verzameling mensen bedoeld, dus als de Kerk dingen hoort te bepalen (?) dan wil ik daar ook onder besloten worden... dan wil ik ook mee mogen bepalen, maar meestal word ik dan buitengesloten. Wil dat dan zeggen dat ik niet tot de Kerk behoor? Voor mij lijkt het dan wel alsof ze het zo willlen brengen, althans het komt zo over, maar toch geloof ik dat ik wel degelijk tot de Kerk behoor.

Ik bepaal ook niet zelf wat Jezus vind, ik zeg toch duidelijk dat ik bepaalde dingen zelf zo vind en ik geef dus mijn mening. Het woord zegt het al; het is een mening dus mijn mening mag zeer zeker ter discussie gesteld worden. Maar dan liever niet achter mijn rug om, zodat ik zelf ook kan meeleren. Ook al ben ik al op een gemiddelde leeftijd, ik merk toch dat ik nog maar bar weinig over mezelf weet en daarom geef ik zoveel meningen. In de hoop dat mensen er op in zullen gaan, want ik weet zelf ook niet vaak of ik het allemaal goed zie. Ik heb dus ten zeerste bevestiging nodig. Of juist ontkenning. De laatste tijd weet ik vaak niet meer of ik nu goede- of slechte keuzes maak.

En ik geloof omdat ik eenmaal voor Jezus' liefde gekozen heb. Ik zit gewoon gevangen in zijn liefde. Ik kan daar niet uit. Ik kan hem niet simpelweg verloochenen, daarvoor vind ik zijn werk veel te mooi, zijn schepping, zijn werk door de profeten, zijn werk door de mensenzoon, noem maar op.

Ik kan niet anders dan geloven.


Samengevoegd:

Quote:

[...]

Anders gezegd: is het niet gewoon een relatie met jezelf?

Ik leef gewoon.

Mijn relatie met Jezus is geestelijk.

Ik zou wel vanalles over die relatie met jullie willen delen, maar ik heb vaak het gevoel dat anderen daar niet op zitten te wachten, dus ik zal er alleen over getuigen zodra anderen daar naar vragen.

Dit ook om de atheïsten onder ons niet tot aanstoot te zijn, maar vooral ook voor iedereen omdat ik (nogmaals) echt het gevoel heb dat anderen daar hier niet op zitten te wachten.

Verder... als ik zo even snel terugdenk, heb ik zo tussen de bedrijven door nog al wat voorbeelden gegeven over mijn relatie met de lieve heer. Maar dat is dan misschien wat gespreid over de vele verschillende topics, omdat ik er ja ook rekening mee moet houden dat het aansluit op het onderwerp.

Maar ik kan je heus wel over vanalles en nog wat getuigen wat ik met de goede heer heb meegemaakt.

Het is ook een beetje de moeilijkheid dat we hier al schrijvende met elkaar communiceren. Maar als ik in jouw kerk zou komen, zou het je beslist opvallen dat je mij vaak alleen ziet staan, omdat ik mijn aandacht er moeilijk bij kan houden en dat ik dus meer iemand ben waar je aan moet trekken, wil je contact met me krijgen.

Irl ben ik meer een luisteraar, dan een spreker trouwens smile.gif behalve als ik echt mezelf kan zijn bij iemand, dan zul je een hele circusvoorstelling krijgen.

Hier op het forum gooi ik veelal mijn gevoel erin in de hoop op bevestiging, want alleen al die bevestiging troost me en dat geeft me een gevoel van eenheid.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid