Spring naar bijdragen

Profetieën die uitkomen


Aanbevolen berichten

Als wij in de eindtijd leven volgens de profeten die dit beweren in het Nieuwe Testament kunnen jullie dan aangeven welke Profetieeen uit zijn gekomen in jullie leven, of welk profetieeen jullie denken in vervulling zullen gaan in jullie toekomstige leven?


Samengevoegd:

Ik zie wel een heleboel profetieeen die uit zullen komen komende 4 jaar tot aan 2012.. smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ow help, geloof jij ook al dat 21 december 2012 de wereld zal vergaan? puh2.gif Ik weet het niet hoor, maar ik heb niet zoveel vertrouwen in de Mayakalender, Nostradamus en de sterrenstand ten tijde dat Atlantis vergaan zou zijn, zelfs al zouden ze zo uitgelegd kunnen worden dat ze allemaal op diezelfde dag of datzelfde jaar zouden wijzen. Ik denk juist dat Jezus terugkomt op een moment dat iig 'de wereld' Hem niet zal verwachten, namelijk als een dief in de nacht.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ja ik ben er ook 1 van..

:S


Samengevoegd:

Oke laat me dan alvast beginnen, velen wetenschappers geloven helemaal niet in het broeikaseffect waardoor de aarde steeds maar warmer wordt. Al gore's inconviniant truth is dus danig niet waar voor hen. We worden voorgelogen, volgens de wetenschappers komt het juist door de zon waardoor de aarde warmer wordt.

Ik laat zometeen een artikel zien waarin wetenschappers dit beweren. Volgens mij zal de aarde in de toekomst dichtbij de zon komen te staan.


Samengevoegd:

Jesaja 30

26 Dan is het licht van de maan als het licht van de zon, en het zonlicht wordt verzevenvoudigd, als het licht van zeven dagen tegelijk. Op die dag verbindt de HEER de wond van zijn volk en geneest hij de striemen die het zijn toegebracht.

27 De HEER zelf komt van ver, in brandende toorn:

uit zijn neus stijgt dichte rook omhoog,

vervloeking ligt op zijn lippen,

zijn tong is als een verterend vuur,

28 zijn adem als een kolkende watervloed

die tot de hals reikt.

Hij komt de volken opschudden met een bedrieglijke wan,

de naties geeft hij een misleidend bit tussen de kaken.

God zal de zon gebruiken om de wereld te vernietigen.

!!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Een aanwijzing in de bijbel omtrent het doomsday jaar 2012? Zie Openbaringen 20:12

smile.gif

Dus de indeling die ene monnik maakte in hoofdstukken en verzen zo ergens in de Middeleeuwen is ook al direct geinspireerd door God? Ik denk eerlijk gezegd van niet. nosmile.gif Een ander sterk staaltje van dit soort redeneringen is overigens iemand die beweerde dat de Joden hadden kunnen weten dat er nog een nieuw testament moest komen en dat namelijk aan de hand van de 66 hoofdstukken van Jesaja, die overeen komen met de 66 boeken van de Bijbel in de protestantse canon. Ook was het nog eens zo dat de grote messiaanse profetien in het 'nieuwtestamentische' deel van Jesaja zouden staan. Ik was eerlijk gezegd niet overtuigd. Al helemaal niet toen die persoon beweerde dat Jezus in 2004 terug zou komen, dat is iig niet gebeurd.

Daarbij vind ik het verbinden van tekstnummers en jaartallen ook niet heel erg sterk. In mijn beleving komt het ook een beetje teveel overeen met de Joodse mystieke Kaballah, die ook allerlei nummerieke betekenissen geeft aan allerlei dingen in de Bijbel. Maar ik ben ook al niet heel erg onder de indruk van de Kaballah. In mijn ogen bestaat er namelijk niet iets als een diepere nummerieke boodschap in de Bijbel. De enige boodschap die de Bijbel in mijn ogen brengt is die van Jezus Christus en daarmee basta.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

whahahah mooi gezegd..

sjoerule.gif


Samengevoegd:

Maar die vers die ik je gaf was toch wel een klein beetje wat je toch wel kan verwachten wanneer Jezus terugkomt?

12 Ik zag de doden, jong en oud, voor de troon staan. Er werden boeken geopend. Toen werd er nog een geopend: het boek van het leven. De doden werden op grond van wat in de boeken stond geoordeeld naar hun daden.

Tsja, net zoveel als de rest van Openbaringen zou ik zeggen. Ik vind dit vers eerlijk gezegd niet heel bijzonder. Mijns inziens kun je net zo goed zeggen dat Jezus in 2011 terugkomt, omdat Openbaringen 20,11 ook in de Bijbel staat.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Het is niet bijzonder mischien omdat je het te vaak gelezen hebt en het saai gaat lezen natuurlijk. Maar bekijk het anders dan.. wanneer deze profetie in je leven uit gaat komen en het levendig wordt, is het dan ook saai?

Tuurlijk is het niet saai, het heeft alleen niets te maken met het idee dat Jezus in 2012 terug zou komen...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Hele lange lap tekst

@ Menelik, we willen de post op het forum graag leesbaar houden. We wonen hier in Nederland, en niet elke gebruiker kan Engels. Daarom hebben we besloten dat de post ook Nederlands moeten zijn.

Engelse teksten zijn prima, quotes ook, mits daar ook een Nederlandse vertaling bij is, zodat het voor iedereen begrijpelijk blijft.

(Kijk maar bij punt 4 van 'forum gebruik' in de FAQ)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Nee nee dat weet ik ook wel maar weet wel dat de Antichrist wel eerst komt dan pas Jezus..

Dat staat ook in de Bijbel idd, daar heb ik geen moslims voor nodig. Verder heb ik nog geen enkel bewijs gezien voor het idee dat Jezus in 2012 terug zou komen oid.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Helaas pindakaas houdt het dan op!!

Ik kan geen bijbelse bewijs vinden tot nu toe of er wat in 2012 gaat gebeuren..

smile.gif

Maar er zit wel enig ander waarheid in heidense religies want ik geloof wel dat dat veel te maken heeft met de gevallen engelen, en inderdaad noemt Jezus hen: Allen die voor mij gekomen zijn zijn dieven en rovers"

Dat zijn engelen van God die in den Beginne van het Licht scheide en nu in het duister zijn..

Link naar bericht
Deel via andere websites

ik ben opt moment in het boek bezig armageddon olie en terreur van john f walvoord en mark hitchcock.

daar word heel erg nauwkeurig de voor spellingen verteld en uit gelegt die al geweest zijn en nog komen. dit alles word dan vergeleken van uit de bijbel.

het is erg interesant om te lezen en je staat er echt versteld van.

echt een aanrader knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Admod note: Argumenting by link verwijderd, alsmede de reacties erop

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

ik heb een keer een profetie gehad die uitkwam. toen ik nog maar een halve maand zwanger was kreeg ik een mailtje van mijn voorganger die me vertelde dat ik zwanger was... dat wist ik zelf niet eens!

Was dat de zelfde voorganger die een halve maand daarvoor ook al bij je langs was geweest?

[sorry ik kon het niet laten puh2.gif]

Link naar bericht
Deel via andere websites

Is het niet zo dat alleen God zelf weet wanneer Jezus terugkomt?

Niemand weet wanneer die dag en dat moment zullen aanbreken, ook de hemelse engelen en de Zoon niet, alleen de Vader weet het (Matt 24:36).

Dus ik zou maar niet al te hard vertrouwen op andere religies. Iets waar we ons in elk geval niet druk om hoeven te maken is de dag van de terugkomst van Jezus, eenvoudig weg omdat we het niet weten en ook nooit zullen weten.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid