Spring naar bijdragen

Vraag van moeder


Gast Anon_phpbb

Aanbevolen berichten

Quote:

[...]

Wat bedoel je precies? Welke invloeden en hoe komen diew terug in de puber?

En volgens mij is het net geen emo, meer beetje pop met een vleugje emo.

oww ik ken de muziek verder niet hoor.. dus je kan best gelijk hebben.. ik ging alleen af op de 'recensies' die ik hierboven besproken zag..

Nja emo-muziek staat erom bekend een erg negatief levensbeeld voor te spiegelen.. Jongeren die toch al onzeker/neerslachtig zijn kunnen hierin meegetrokken worden.. Ze voelen zich dan nog ellendiger..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Waarom vraag je in welke tijd ik leef? Is het misschien omdat het JUIST van deze tijd is dat verbieden een averechts effect heeft, en dat dat ook normaal wordt gevonden? In mijn ogen is die uitspraak (dat verbieden averechts werkt) gewoon niet juist. God verbiedt ons toch ook een paar dingen, heel wat pubers doen dat dan ook niet.. omdat ze dat willen, omdat ze ontzag hebben.

Is het werkelijk alleen van deze tijd dat mensen juist iets gaan doen wat ze verboden is?

Adam en Eva aten van de vrucht die God hen verboden had te eten... zo zijn er wel meer verhalen in de bijbel van mensen die juist iets deden wat ze afgeraden werd.

Natuurlijk zijn er mensen die zich er vast wel aan houden wanneer er een gebod volgt, zoals ik al zei: verschillende mensen en verschillende manier van reageren...

Quote:
Als je geen gezag hebt over je kinderen, dan klopt die uitspraak dat verbieden averechts werkt wellicht. Maar denk je dat Marrokaanse of Turkse meisjes uit een traditioneel gezin het durven om 's nachts laat thuis te komen? Denk het niet, want daar zwaait er nog echt wat als je iets doet wat verboden is.

Misschien heb ik dan hele andere meisjes uit zulke gezinnen ontmoet. Ook zij doen dingen die verboden worden, alleen hang je dat niet aan de grote schrik omdat je bang bent. Is dat een gezond gezag, bang zijn?

Quote:
Maar ja iedereen voedt z'n kinderen weer anders op, dat mag je zelf bepalen natuurlijk, maar ga niet zeggen dat een strenge aanpak waarin je veel dingen verbiedt per definitie averechts werkt.

Dan heb je mijn stukjes niet gezelen, want ik heb er elke keer bij gezet, dat ieder kind anders is en wat bij de ene werkt, wellicht bij de ander niet werkt. Ik heb niks gezegd over "per definitie", maar blijkbaar worden mij dingen in de mond gelegd die ik niet zeg, en zou ik daarom arrogant posten...

Lezen... het blijft een belangrijk onderdeel van een forum...

(P.s. dit is niet alleen tegen jou bedoeld)

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...

Hallo GeeEm,

Tijdens het surfen op internet stuite ik op een artikel op een amerikaanse website. Hierin stond het volgende:

"...Billy talent heeft van drie shows in Europa uit 2007 6 songs gecompileerd voor op hun nieuwe live DVD 666: Brixton academy, Dusseldorf en het Rock AM Ring festival..."

Met deze reden heet het album dus 666. Verder sluit ik me erbij aan dat het geen duivelse muziek is. De teksten gaan eerder over de dagelijkse problemen en verleidingen waar veel mensen mee worstelen. Het album is dus niet persé christelijk, maar ook niet satanistisch naar mijn mening. Toch een rare naam voor zo'n album... verbaasd.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het getal 6 is een verwijzing naar 'de mens'. Of, zoals in Openbaringen (666) naar de antichrist. Dit is een mens die op aarde als valse messias zal verschijnen en de mensen zal proberen te verleiden om zich af te wenden van God, Jezus te verwerpen en hem te volgen. Hij zal aan allen een teken geven (op hand of hoofd),waarmee zij zich bij hem aansluiten en allen die dit teken dragen zullen veroordeeld worden tot de gehenna.

Ik denk dat als iemand zich vereenzelvigd met dit nummer, en zijn cd/dvd die naam geeft, er wel iets mee wil zeggen. Voor mij een groot vraagteken wat dan precies, als er gezegd wordt dat de muziek niet antichristelijk is?

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid