Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Quote:

Koekiemonster Bush wil zijn stukje Sesamsstraat beschermen tegen stukken vuil van Slechte Muppets, daarom heeft hij de oude vriendjes van Oscar (Poetin) een raket gekregen, daarmee moeten ze zo snel er een andere raket van de Slechte Muppets overkomt, die raket kapot schieten.

Oscar vind het echter gemeen van Koekiemonster dat Oscar zijn vriendjes die raketten heeft gegeven want Oscar geloofd dat Koekiemonster dat alleen doet omdat Koekiemonster Oscar niet aardig vind, en Koekiemonster zegt van niet.

Whoehaha, volgens mij vind ik dit heeeeel grappig. In werkelijkheid denk ik dat de meeste sesamstraatafleveringen minder simpel zijn als de manier waarop de wereldleiders omgaan met de wereld.

Vrede!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
in de eerste koude oorlog begon het ook met bangmakerij...

Maar de situatie in de wereld was toen heel anders. Je had toen twee grote machten, de VS en de Sovjet-Unie, die tegenover elkaar stonden. Tegenwoordig is de wereld veel complexer. Europa is weer machtiger, China is in opkomst, iedereen is een beetje bang voor bepaalde Arabische staatjes enz. En hoewel het weer wat beter gaat met Rusland, verkeert dat land echt niet in de positie om een oorlog tegen grootmacht Amerika te voeren. Dat weten Poetin en Bush allebei.

Quote:
Ik vind dit echt raar, de VS en Rusland zijn net twee kleine kinderen. Die gaan ook altijd door met ruziemaken, totdat het een keer echt goed mis gaat of ze groot genoeg zijn om te begrijpen dat je ruzies ook op een andere manier kan oplossen. Alleen lijken de VS en Rusland maar niet op te groeien. Misschien zou de EU eens moeten proberen om hun op hun nummer te zetten, en te zeggen dat dat niet kan.

De EU is ook niet heilig. Landen als Frankrijk spelen net zo goed politieke spelletjes. Bovendien is de EU zo verdeeld over buitenlands beleid, dat ik niet denk dat ze een krachtig gebaar naar Rusland en de VS kan maken.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid