Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Quote:

Dat is nog geen antwoord op mijn vraag natuurlijk.

Bestaat er iets als "macht"of "kracht" wat aan een woord vastzit, en dat onafhankelijk functioneert van een intelligente persoon / entiteit?

Ik denk dat de teksten wel duidelijk weergeven dat hetgeen je met je mond zegt, een enorme invloed kunnen hebben, waarbij vooral de negatieve kant daarvan benadrukt wordt.

Quote:
En zo ja wat is dat dan? Hoe kan een negatief woord wat "mevrouw Prince uitspreekt over haar benen" zie boven, haar ziekmaken zonder dat er ingrijpen van zij het een demon, zij het God zelf bij betrokken is?

Waar hierboven? Wat ik me kan herinneren van zijn boek dat ik gelezen heb, is het niet zo dat de woorden op zich de boosdoeners zijn. Maar vooral dat je door middel van je woorden een opening kunt geven, waar demonen gebruik van kunnen maken. Je spreekt als het ware een profetie over jezelf uit en die demonen willen dan echt wel hun best doen om die profetie uit te laten komen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 54
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:
[...]Ik denk dat de teksten wel duidelijk weergeven dat hetgeen je met je mond zegt, een enorme invloed kunnen hebben, waarbij vooral de negatieve kant daarvan benadrukt wordt.

Dat snap ikknipoog_dicht.gif maar het gaat me niet om dat het kan, maar hoe het kan..

Quote:
Waar hierboven?

Er staat ergens in dit topic of genoemde linken een verhaal over de benen van mevrouw Prince die zei: "Ik haat mijn benen", en jaren later daar ziek aan werd.Een vloek dus, zegt Prince dan

Quote:
Wat ik me kan herinneren van zijn boek dat ik gelezen heb, is het niet zo dat de woorden op zich de boosdoeners zijn. Maar vooral dat je door middel van je woorden een opening kunt geven, waar demonen gebruik van kunnen maken. Je spreekt als het ware een profetie over jezelf uit en die demonen willen dan echt wel hun best doen om die profetie uit te laten komen.

Ok, maar dat is waar ik wel iets mee kan. Is dat ook wat Prince zegt?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Dat is het leuke van meningen, hè. Die kunnen verschillen...

Maar wat wel on-topic is, Hoe denk jij dan dat het werkt met vloeken? Hoe werkt het, en waar zit de kracht dan in? Hoe moet ik me dat dan voorstellen?

In mijn ogen, en dat heeft Timon ook wel aardig verhoord hierboven, werkt het toch meer in de zin dat je ook wegen opent. Als jij over jezelf een vloek uitspreekt dan open je voor jezelf een ''weg'' (demonisch gezien iig). Maar ik kan jou ook gaan vervloeken. Dan open ik als het ware de demonische weg in jou zal ik maar zeggen. Ik vind het erg lastig om zoiets uit te leggen dat moet ik wel eerlijk zeggen. De kracht zit hem vooral in de intentie waarmee je het zegt denk ik. Plus dat ik denk dat je op de 1 of andere manier indirect toch iets vraagt aan die demonen die dat maar al te graag doen. (ik hoop dat je je er een klein beetje een voorstelling van kunt maken, ik ben er namelijk niet goed met mijn hoofd bij dus dat maakt het nog lastiger uitleggen dan het al is)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Volgens mijn logica kunnen we van veel dingen in de Bijbel leren en kunnen we veel dingen ook toepassen op het ''nu''. Als ik de dingen van jou lees krijg ik het gevoel dat je het leest zoals ik reageer. Dat is mijn gevoel. Deuterenomium 28 is niet voor ons. Want het geld alleen voor Israël. Dan heb ik snel zoiets van ja, hallo waarom staat het dan in de Bijbel. Als het toch niet voor ons is kun je het er net zo goed uithalen. Maar laat ik het wat anders vragen dan. Wat heeft het nut van dat hoofdstuk voor ons? Waarom zou het in de Bijbel staan? Of nog iets anders. Wat kunnen wij ervan leren dan? (kun je misschien iets anders antwoorden dan hoe God werkt? Want als ik jou reacties lees werkt God op die manier maar niet voor ons. *aangezien het hoofdstuk niet voor ons telt*)

Wat we er bijvoorbeeld nog meer uit kunnen halen is dat dankzij het offer van de Here Jezus, we van zegeningen kunnen genieten zonder dat er een potentieel straf aan vast zit (wat dus voor de Joden wel zo was).

Quote:
[...]

Ik vroeg dat om eerst te kijken of onze definitie wel overeenkomt wat dat betreft. Van daaruit wou ik proberen op je voorbeeld in te gaan.
smile.gif

Nou een vraag dan. Wat is volgens jou het verschil tussen de gave die Bileam bezat en het vervloeken wat iedereen kan doen?

Quote:
[...]

Uhm, tsja. Ik kan het ook andersom vragen. Kun jij me bewijzen dat satan niet op christenen kan inspelen wat dat betreft? Dus we hebben allebei waarschijnlijk niet veel grond om op te staan. Of wel?

Een poging dan:

Quote:
Kol2:20 Als u met Christus dood bent voor de machten van de wereld, waarom laat u zich dan geboden opleggen alsof u nog in de wereld leeft?

Deze tekst spreekt over het nieuwe leven dat we krijgen als we bij de Here Jezus horen. En het spreek over dat we ons niet moeten laten beinvloeden door wat andere mensen zeggen

Quote:
Kol3:3 U bent immers gestorven, en uw leven ligt met Christus verborgen in God.

Weer de wedergeboorte en het verborgen zijn in God.

Quote:
Hand26:17 Ik zal je daarbij beschermen tegen je eigen volk en tegen de heidenen, naar wie ik je uitzend 18 om hun de ogen te openen, zodat ze zich van de duisternis naar het licht keren, en van de macht van Satan naar God. Door het geloof in mij zullen ze vergeving krijgen voor hun zonden, en samen met allen die mij toebehoren zullen ze deel krijgen aan mijn koninkrijk.â€

Van de macht van Satan naar God gaan. Dus Satan wordt de macht ontnomen.

Ik heb trouwens nog verder gelezen en ik moet wel concluderen dat Satan wel degelijk invloed op je kan hebben. Maar voor zover ik terug vind alleen als je het toelaat. Hier een paar teksten die mij van mening hebben doen veranderen:

Quote:
1kor7:5 Weiger elkaar de gemeenschap niet, of het moest zijn dat u er wederzijds mee instemt u enige tijd aan het gebed te wijden. Kom daarna echter weer samen; anders zal Satan uw gebrek aan zelfbeheersing gebruiken om u te verleiden.

Wanneer je dus de eenheid die God geeft los laat, dan kan Satan komen om te verleiden.

Quote:
2kor2:5 Als er iemand is die mij verdriet heeft gedaan, dan heeft hij niet alleen mij verdriet gedaan maar tot op zekere hoogte – laat ik niet overdrijven – u allen. 6 De straf die hem door de meerderheid van u is opgelegd, is zwaar genoeg geweest; 7 u kunt hem nu maar beter vergeven en bemoedigen, anders verliest hij nog alle hoop. 8 Daarom roep ik u op hem weer in liefde te aanvaarden. 9 Ik heb u ook geschreven omdat ik te weten wilde komen of u mij werkelijk in alles gehoorzaamt. 10 Als u hem vergeeft, doe ik het ook. En als ik hem iets te vergeven heb, doe ik het omwille van u, ten overstaan van Christus. 11 We moeten er namelijk voor oppassen dat Satan ons niet gebruikt; zijn plannen kennen we maar al te goed.

Als we niet vergeven, kan Satan dat gebruiken, dit is overigens niet een heel goed argument om te zeggen dat Satan invloed op ons heeft. Er staat namelijk alleen dat Satan het gebruikt, meer niet.

Ik heb er wel een vraag bij gekregen. Als je zegt dat woorden die je over jezelf zegt zo een grote impact kunnen hebben. Hoe zit dat dan met Paulus als hij zichzelf de grootste van alle zondaars noemt (ik kan de tekst niet meer vinden, maar weten zeker dat het ergens staat). Dat zou dan toch ook betekenen dat hij zich op dat moment tot grootste zondaar aller tijden vervloekt heeft? Daarbij mogen we er van uit gaan dat Paulus wel van op de hoogte was geweest als hij met die woorden zichzelf zou vervloeken en de woorden dus waarschijnlijk niet gesproken zou hebben.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid