Spring naar bijdragen

Brief uit Calcutta


Aanbevolen berichten

Ieder jaar word er vanuit de broederschap uit Taizé een brief geschreven aan de christenen. En er was er ook 1 geschreven n.a.v. de de ontmoeting in Calcutta, in oktober 2006. De brief is lang, maar m.i. zeker de moeite waard om te lezen.

Quote:
Terwijl we de ‘pelgrimage van vertrouwen op aarde’ voortzetten, die jongeren uit talrijke landen bij elkaar brengt, dringt steeds dieper het besef tot ons door dat alle mensen met elkaar één enkele familie vormen en dat God in ieder mens woont, zonder uitzondering.In India en ook elders in Azië ontdekten we hoe de zo natuurlijke aandacht die er is voor de aanwezigheid van God in het geheel van de schepping, tevens respect inhoudt voor de ander en voor wat hem of haar heilig is. Het is zo belangrijk om in de moderne maatschappij van onze tijd deze aandacht voor God en dit respect voor de mens weer tot leven te wekken.

Voor God is ieder mens heilig. Christus opende aan het kruis zijn armen om de hele mensheid bijeen te brengen in God. Als God ons uitzendt om zijn liefde door te geven tot aan de einden der aarde, dan gebeurt dat vooral door met elkaar in gesprek te gaan op het vlak van ons leven. Nooit is het zijn bedoeling dat we dwang of geweld zouden gebruiken in onze omgang met degenen die Hem niet kennen.

Zoveel jongeren over de hele wereld zijn bereid om meer zichtbaar te maken dat de menselijke familie één is. Ze laten zich uitdagen door de vraag: hoe kunnen we weerstand bieden aan geweld en discriminatie? Hoe kunnen we muren van haat en onverschilligheid omverhalen? Die muren bestaan tussen volken en werelddelen, maar ook heel dichtbij ieder van ons en zelfs binnenin het menselijk hart. Het is aan ons om een keuze te maken: kiezen voor liefde, kiezen voor hoop.De immense problemen die onze maatschappij kent, kunnen een gevoel van moedeloosheid teweegbrengen. Wanneer we voor liefde kiezen, ontdekken we dat er een vrije ruimte ontstaat van waaruit we kunnen bouwen aan een toekomst voor onszelf en voor hen die aan ons zijn toevertrouwd.Met een minimum aan middelen maakt God ons tot medescheppers van Hem, zelfs daar waar de omstandigheden ongunstig zijn. Naar de ander toegaan, soms met lege handen, luisteren, proberen te begrijpen... en in een situatie die muurvast zat, kan al iets gaan veranderen.God wacht op ons in mensen die armer zijn dan wij. “Alles wat jullie gedaan hebben voor één van de onaanzienlijksten, dat hebben jullie voor Mij gedaan.â€
De enorme ongelijkheid die er zowel in het noorden als in het zuiden bestaat, houdt angst voor de toekomst in stand. Sommigen zijn moedig en zetten hun energie in om de onrechtvaardige structuren te veranderen.’ Laten we allemaal onze levensstijl bevragen. Laten we meer eenvoud in ons bestaan brengen. Ons hart zal dan meer beschikbaar worden en zich meer kunnen openen voor anderen.Tegenwoordig bestaan er talrijke initiatieven om meer samen te delen. Iedereen kan daaraan meedoen. Creatieve en eerlijkere vormen van handel of het microkrediet laten zien dat economische groei en solidariteit met de allerarmsten samen kunnen gaan. Sommige mensen zorgen ervoor dat een deel van hun inkomen bijdraagt aan het herstel van een grotere rechtvaardigheid.Om onze maatschappij een menselijker gezicht te geven, is het beschikbaar stellen van onze tijd van grote waarde. Iedereen kan proberen naar iemand te luisteren en iemand steun te geven. Al zou het maar aan één enkele persoon zijn: een kind dat verwaarloosd wordt, een jongere die zonder werk zit en het niet meer ziet zitten, iemand die in armoede leeft, een oudere.

Kiezen voor liefde, kiezen voor hoop. Als wij voortgaan op die weg, ontdekken we tot onze verbazing dat God ieder van ons al had uitgekozen, voordat wij ook maar één stap hadden gezet: “Wees niet bang, Ik heb je bij je naam geroepen, je bent van mij! Jij bent kostbaar in mijn ogen en Ik houd van je.†[iI]In het gebed brengen wij onszelf en degenen die ons zijn toevertrouwd, voor Gods welwillend aangezicht. Hij heet ons welkom zoals we zijn: met wat er in ons aan goeds is, maar ook met onze innerlijke tegenstrijdigheden en zelfs met onze tekorten. Het evangelie verzekert ons: onze kwetsbaarheden kunnen een toegangspoort worden waardoor de heilige Geest ons leven binnentreedt.

Dertig jaar geleden schreef frère Roger in Calcutta: “Het gebed is de bron van ons liefhebben. Geef je volkomen belangeloos, met hart en ziel. Lees elke dag een paar woorden uit de Schrift en laat die diep tot je doordringen, zodat je oog in oog komt te staan met een ander dan jijzelf: de opgestane Heer. Laat in de stilte een levend woord van Christus in je opwellen, om dit daarna direct in de praktijk te brengen.â€En toen hij Calcutta verliet, voegde hij hieraan toe: “Wij gaan hier vandaan nadat we de verrassende vitaliteit hebben ontdekt die dit volk, temidden van de diepste ellende, bezit. We hebben mensen ontmoet die ervan getuigen dat een andere toekomst voor iedereen mogelijk is. Het volk van God kan op een heel eigen manier bijdragen aan die toekomst: verspreid als wij zijn over de aarde, kunnen we in de mensenfamilie werken aan een gelijkenis van samen delen. Deze gelijkenis zal genoeg kracht in zich dragen om zichzelf te verspreiden en zal zelfs de meest weerbarstige structuren aan het wankelen brengen. Zo kunnen wij onderlinge verbondenheid tussen mensen creëren.†[iII] Deze oproep van frère Roger is in onze tijd opnieuw actueel. Christenen, verspreid over de aarde, kunnen een hoopvol teken zijn voor alle mensen, als zij vanuit deze verrassend nieuwe boodschap durven leven: na de opstanding van Christus, is de mensheid niet langer verdeeld.

Hoe kunnen wij in deze wereld getuigen van een God van liefde, als we de scheidingsmuren tussen christenen overeind laten staan? Laten we durven toeleven naar een zichtbare eenheid! Als wij ons samen op Christus richten, als wij bijeen zijn in een gemeenschappelijk gebed, zijn wij al verenigd in de heilige Geest. Als wij bidden met een eenvoudig hart, leren we steeds weer dat wij elkaar toebehoren. Kunnen wij de moed opbrengen om nooit meer iets te doen zonder dat wij rekening houden met anderen?

Hoe dichter wij naderen tot Christus en zijn evangelie, des te dichter komen wij tot elkaar. Als wij ons ontvankelijk tonen voor elkaar, komt er een uitwisseling van gaven op gang. Om in deze tijd het evangelie tot klinken te brengen, moeten al onze gaven gezamenlijk worden ingezet. Zij die hun vertrouwen op Christus hebben gesteld, zijn geroepen om de eenheid die er onder hen bestaat, aan alle mensen aan te bieden. Dan kan Gods lof weerklinken.

Zo wordt die mooie gelijkenis van het mosterdzaadje in het evangelie werkelijkheid: het kleine zaadje wordt een grote struik en de vogels van de hemel komen in zijn takken nestelen. [iV] Geworteld in Christus, zullen we ontdekken dat we open kunnen staan voor iedereen, ook voor hen die niet in Hem kunnen geloven of die onverschillig tegenover Hem staan. Christus maakte zich tot dienaar van allen; Hij veracht niemand.

In deze tijd bezitten wij, meer dan ooit, de mogelijkheden om te leven vanuit een verbondenheid die de grenzen tussen volken overschrijdt. God schenkt ons zijn adem, zijn Geest. En wij bidden tot Hem: “Leid onze voeten op de weg van de vrede.†[V]

Tijdens het lezen van deze brief, vroeg ik me het volgende af: hoe kun je leven vanuit liefde en hoop? Je kunt goede dingen doen, maar hoe leef je werkelijk vanuit liefde en hoop? En door deze vragen kwamen bij mij meteen de volgende vragen: wat ís liefde en wat ís hoop eigenlijk?

doel van dit topic: spui je mening over de brief of beantwoord mijn vragen knipoog_dicht.gif

overigens is hier: link de brief te vinden inclusief verwijzingen naar bijbelteksten e.d.

liefs Karin

Link naar bericht
Deel via andere websites

GODSLIEFDE IS GROTER DAN DE GROOTSTE zonde AMEN.

Lieve Karin,

GOD die zoveel van jou en van alle mensen houd heeft YESHUA gegeven die als een volmaakt kostbaarste offer voor jou en voor alle mensen zich heeft laten vernederen om de meest pijnlijke dood te sterven aan een hout (kruis).

1 Hierdoor kan jij en alle mensen die HEM aan nemen als de enige WARE WEG, tot GOD komen. (HEM waarlijk vinden) en HEM vergeving vragen van alles wat je hebt gedaan zonder HEM en tegen HEM.

dit noemt de Bijbel zonde (rebelie tegen ZIJN LIEFDE)

2 Dan door de weg van bekering dit betekent afstand willen doen van de vleselijke liefde jou verlangen)voor de zonde die regeert in de oude de mens Karin.

En wanneer je GODSWOORD wil gaan gehoorzamen en de eerste plaats wil geven in jou leven. dan begint het process van wedergeboorte in jou.

3 DOOR YESHUA mag jij een totale nieuwe start beginnen waarvoor DE HERE GOD ZIJN GEEST (LICHT wat LIEFDE is) in jou hart wil uitstorten. ROM.5:5

Om jou te helpen om naar ZIJN WIL tegaan leven en HEM te kunnen gehoorzamen.

4 Lieve Karin dat betekent dat jij persoonlijk GODSLIEFDE mag hebben in jou hart waardoor jij een totaal nieuw mens kan worden

Dit noemd DE BIJBEL WEDERGEBOORTE.

5 Je word een nieuwe mens met een nieuwe karakter dat elke dag wanneer jij YESHUA zoekt in ZIJN WOORD DE BIJBEL en met hem persoonlijk praat (Bidden) gaat groeien.

6 Dan wil GOD jou tot een bruikbaar instrument maken waardoor ZIJN liefde naar andere mensen toe kan stromen dit door jou handel en wandel dat GELEID gaat worden door ZIJN GEEST die in jou is komen wonen.

7 DE HOOP die je dan heb is dat je mag weten dat HIJ DE HERE GOD in jou hart gaat uitwerken wat hij van jou wilt naar ZIJN RAADSBESLUIT.

En in zijn tijd. (NAAR ZIJN GEDULD) met jou.

[Fil.2:13]

Als je jou wil over geeft aan ZIJN GEEST dan werkt ZIJN GEEST al het goede uit in jou.

Je mag weten totaal vrij te zijn in HEM en deel te zijn van ZIJN lichaam de gemeente (dit zijn alle ware gelovigen op deze wereld)

Je bent geen lid van een of andere religieuze denominatie of organisatie van mensen met hun regeltjes geworden maar je bent dan deel geworden van GODSvolk van hen die hun leven richten en laten leiden door GODSWOORD AMEN.

Dan zullen andere zien dat YESHUA leeft in jou AMEN.

En dat jij werkelijk vrij bent gemaakt en vernieuwd door YESHUA.

Je zult dan EEUWIG bij YESHUA mogen zijn.

Ik heb deze verandering zelf mogen mee maken van occultgebonden,

echo centrisch criminele, verslaafde.

Tot een diensknecht van YESHUA, die nu DE LIEFDE van YESHUA mag brengen in Zuid Oost Azie en andere delen waar de HEER mij zend.

Dank HEER dat u van Karin houd meer dan zij zelf ooit kan beseffen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Allen die door de Heer Jezus zijn aangenomen en wedergeboren die kennen slechts de ene hoop ,nl dat er een tijd zal komen waarin de hele wereld onder Jezus koningschap bevrijd gaat worden van Satan en zijn demonen en deze wereld bevrijd wordt van valse religie ,dat er werkelijk vrede op aarde zal zijn en alle mensen elkaars broeders vormen ,geen oorlog of haat of verdeeldheid,geen ziekte of dood de vroegere dingen zullen voorbij zijn .Openb 21;1-7

Dan zal iedereen roepen,"Loof Jah , Eindelijk vrij " ,ja eindelijk vrij van de over geerfde zonde ,de zonde die het eerste mensen paar aan allen mensen heeft door gegeven .

Openb 20;1-7

4)En ik zag tronen en er waren er die daarop gingen zitten en hun werd macht gegeven om te oordelen.

Ja ik zag de zilen van hen die met de bijl ter dood waren gebracht wegens he getuigenis dat zij hadden afgelegd omtrend Jezus,

en wegens het spreken over God,en hen die nog het wilde beest (Satan),nog zijn beeld(wereld rijk van valse religie )hadden aanbeden ,en die het merkteken niet hadden ontvangen.En zij kwamen tot leven en regeerden als koningen met de Christus duizend jaren lang .

5) (dit is de eerste opstanding ) de overige der doden kwamen niet tot leven totdat de duizend jaren geeindigd waren .

6)Gelukkig en heilig is een ieder die die deel heeft aan de eerste opstanding ,over deze heeft de tweede dood geen autoriteit,

maar zij zullen priesters van God en van de Christus zijn

en zullen de duizend jaar met hem als koningen regeren.

Degene die de geest van de Christus bezitten zullen bereid zijn alles hier achter te laten ja alles op te offeren zelfs hun leven ,om samen met Jezus in de hemel verbonden te mogen worden als zijn toekomstige bruid,ja deze zullen strijden met Jezus tegen Satan en zijn demonen om deze wereld te bevrijden van Satans macht en hem veroordelen en te binden voor 1000 jaar zo als de bijbel ons laat zien. Openb 20;1-3

Openb 22:17

20) hij die getuigenis van deze dingen aflegt zegt "Ja Ik kom vlug "

"Amen ! Kom Heer Jezus ."

21)moge de onverdiende goedheid van de Heer Jezus Christus met de heiligen zijn .

Stel je voor een wereld van vrede en geluk en een hemese regering met Christus als onze Koning .

Wat een zegen zal dit voor de ghele mensheid betekenen .

Dan zal Hades de doden in haar opgeven en er een opstanding zijn voor alle mensen .openb 20:13-14

En de zee (mensen wereld)gaf de doden in haar op ,en de dood en Hades (gemeenschapelijke graf) gaven de doden in haar op,

en zij werden ieder afzonderlijk geoordeeld overeenkomstig hun daden.

14)En de dood en Hades werden in het meer van vuur geslingerd .

Dit betekent de tweede dood het meer van vuur.(de totalen vernietiging)

Zoals Jezus ons liet zien toen hij op aarde wandelde in het wonder van de opstanding van Laserus ,Ja Jezus heeft de macht gekregen van zijn Vader om zelfs de doden uit het graf te roepen .

En hades (het gemeenschappelijke graf),want God bedient zich niet van een vurige brandende hel, zal in het meer van vuur worden gegooid en de dood zal niet meer zijn !

Ja de dood wordt voor altijd vernietigd,als door vuur !

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid