Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Lieve lezers,

Dit is echt een heel lang verhaal maar ik stel het zeer op prijs als jullie het lezen.

Al meer dan 3 jaar heb ik een vaste vriend waar ik echt super veel van hou. Hij is mn maatje en hij is de enige waar ik echt 100% mezelf kan zijn, maar... ik ben niet meer verliefd. Verliefdheid komt in vlagen, maar ik voel me helemaal niet meer tot hem aangetrokken. Dit heeft verschillende redenen, deze zijn heel persoonlijk maar omdat jullie toch niet weten wie hij is en ik zo graag mn ei kwijt wil, vertel ik het toch. Anderhalf jaar geleden kwam ik erachter dat hij wel eens pornosites keek. Maar niet alleen sites, hij had ook contact via msn en dit met mannen. Ik vond het zo raar maar dacht eerst dat hij het niet kon zijn. Heb het verborgen gehouden, maar omdat hij over kleine dingen begon te liegen (waardoor ik soms jaloers werd) heb ik het tegen mn hartsvriendin verteld. Heb met haar op de computer zitten kijken en zag vieze foto's en gesprekken die hij met mannen/vrouwen had. Op zn telefoon vond ik vage smsjes die mij een raar gevoel gaven. Heb het 2x aan hem gevraagd maar hij ontkende alles. Later kon hij er niet omheen omdat ik zoveel rare foto's vond over transseksuele mensen. In gesprekken stond dat hij met mensen afsprak, voornamelijk transseksuele. Vond in de geschiedenis sites voor hoerenlopers. Ik heb dit een maand verzwegen maar kon het niet meer aan. Op mijn verjaardag heb ik het hem verteld. Eerst ontkende hij alles maar later ging dat niet meer, ik liet hem alles zien waar ik achter was gekomen. Hij huilde, zei dat het hem speet en smeekte of ik bij hem wilde blijven. Natuurlijk wilde ik dat want ik hield en hou zo veel van hem. Hij heeft mij uit de problemen gehaald en mij gelukkig gemaakt en nu zou ik dat ook bij hem doen. Maar zonder dat ik het doorhad begon ik hem steeds meer als maatje te zien. Ik heb nu al meer dan een jaar geen sex meer met hem (sorry God dat ik niet als maagd het huwelijk in ga) en zelfs echt zoenen wil ik niet meer. Andere mensen geloven vaak niet dat wij met elkaar hebben omdat ze hem niet moeders mooiste vinden. Vroeger had ik daar schijt aan, maar ik laat me steeds meer meeslepen door andermans mening.

Hij had beloofd dat hij niet meer met mensen zou afspreken, maar ik heb hem vaak zat in gesprekken betrapt.

Ik dacht er de laatste maanden aan om het uit te maken, want men zegt dat je niet bij iemand moet blijven uit medelijden. Ik heb aan God gevraagd of hij mij een teken wilde geven. Na een tijdje voelde ik me weer gelukkig bij mn vriendje (alleen voelde ik me nog steeds niet tot hem aangetrokken). Een maand geleden kwam ik een hele lieve jongen tegen die mij al lange tijd leuk vond. Doordat ik op die avond in een rare situatie was beland heb ik met hem gezoend. Ik heb nog contact met hem en ben 2 x bij hem geweest. Hij is nu heel erg verliefd op mij. Ik heb het mn vriendje verteld en hij was natuurlijk erg verdrietig. Ik verteld hem alles, ook dat ik hem sinds een jaar als maatje zie, waar ik zielsveel van hou. Hij vind het echt moeilijk en daardoor zie ik is het nog moeilijker om het uit te maken want ik wil hem niet kwijt. Mn vriendin zegt dat ik mn keuze niet moet laten bepalen doordat hij zich rot voelt, want het zal toch een keer uitgaan. Ik moet mn hart volgen, maar ik weet niet waar die ligt. Wat moet ik doen? Sorry voor dit lange verhaal, maar in het echt is ie nog veel langer.

Liefs, C

Link naar bericht
Deel via andere websites

Je weet het al. Hij is een maatje, een vriend geworden. Je ziet hem niet meer als partner. Als jijzelf sexualiteit in een partnerrelatie nodig hebt, dan kun je niet met hem verder gaan.

Als je een vriendschappelijke relatie zonder sex met een partner die dat wel heeft buiten jullie relatie geen probleem vindt en hij ook niet, dan zijn jullie geen stel, maar gewoon een stel vrienden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

anatasia heeft wel gelijk. het is wel beter om het uit te maken. als je het langer uitstelt, en het gaat dan uit, kunnen de gevolgen veel groter zijn. je bent niet meer op hem verliefd. stel dat jij heel erg verliefd wordt op die andere jongen...

ik zou het uitmaken als ik jou was en even alleen rustig verder gaan...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Als jij nog 10 jaar op deze manier door kan blijven gaan en je daar happy bij voelen, moet je dat vooral doen.

Maar je merkt nu al dat je er niet hebben bij bent, het vertrouwen in hem is weg en hij vind het door het zoenen met een ander waarschijnlijk ook moeiljk om van te houden.

En als je partner ook je maatje is, is dat mooi, maar als hij alleen maar je maatje is dan klopt er toch iets niet.

Als je niet weet waar je hart ligt zou ik zorgen dat je tijd en ruimte krijgt om daar over na te denken. Dus ik zou zegggen: maak het uit en neem even een 'verkering-vrije' periode om weer eens goed na te denken. Hij heeft recht op een vriendin die wel van hem houdt als partner en die hem wel aantrekkelijk vind, jij hebt recht op een relatie waarin je gelukkig bent en waarin je je partner vertrouwd.

Je hebt een mooie tijd gehad samen en dat is fijn, maar nu is het tijd voor een volgende periode.

Veel succes ermee!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Lieve mensen,

Ik heb gister tot God gebeden of Hij mij wilde laten zien wat ik moet kiezen. Vannacht droomde ik dat ik met die andere jongen had en dat mijn vriend er vrede mee had. Ik denk dat dit het teken van God was en dank hem dat hij altijd naar mij wilt luisteren.

Bedankt voor jullie reacties. Hierdoor heb ik alles weer een beetje op een rij.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dag Photek,

Ik hoop echt voor je dat je de juiste keuze zal maken nu je alles wat meer op een rijtje hebt. Maar ik wil je nog wel op je hart drukken: je hoeft niet meteen wat te beginnen met die andere jongen. Gun jezelf de tijd om deze relatie eerst netjes af te sluiten en om die andere persoon beter te leren kennen.

Veel succes en geef je af en toe wel een update van hoe het uiteindelijk gegaan is?

* even een foutje eruit gehaald *

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Goed gedaan, Photek! Ben in een gelijkaardige en toch vrijverschillende situatie. Heb vorig jaar in de herfst een heel aardig iemand leren kennen en ben verliefd op hem geworden en hij op mij. Toen bleek hij een vriendin te hebben die hij weliswaar maar drie à vier keer per jaar ziet door de lange afstand. Hij liep helemaal niet hard van stapel voorheen. Heb dan duidelijk gemaakt dat ik niet met hem kan zijn als hij nog met iemand samen is. Hij zou ze zien tijdens de kerstvakantie en het klaren...nu heb ik hem teruggezien en bracht hij mij verslag uit...hij heeft wel de moed gehad om haar te zeggen dat het zo niet langer verder kan, en dat hij geen toekomst met haar ziet , maar wou wellicht dramaseines vermijden en kon het daardoor niet uitmaken en ook niet vertellen dat hij iemand anders heeft ontmoet...was wel triestig toen hij mij het vertelde want ik mag hem heel graag en ook hij vind het heel leuk...hij ziet het niet zitten om met haar oud te worden...ik hoop dat ook hij de moed vindt...met zijn vriendin heeft hij afgesproken dat ze het zouden laten bezinken. Toen we elkaar laatst zagen benadrukte hij wel hoe leuk hij het vind bij mij te zijn en dat hij toch zograag zoveel dingen zou willen doen...ik heb hem verteld dat ik het ook heel leuk vond maar dat ik hem nu een tijdje niet kan zien..Vind dit zelf heel moeilijk want mag hem heel erg graag, maar ik zag geen andere weg. Ik heb het anderhalf jaar geleden een gelijkaardige situatie meegemaakt en wil mij behoden om opnieuw gekwetst te worden. Ben ik misschien toch verkeerd?

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid