Spring naar bijdragen

Moeite studie en beroep kiezen


Aanbevolen berichten

Hey Leidenschaft,

lastig dat je niet weet wat je moet kiezen. Nja aan de andere kant: je weet wel op welk gebied je moet kijken, dat scheelt.

Ik sta zelf op het punt te stoppen met mn studie en Nederlands te gaan studeren en op sites van universiteiten bij Letteren kun je een hoop vinden over allemaal verschillende talen en carrieremogelijkheden bij verschillende talenstudies (gewoon even googlen op universiteit leiden, utrecht, groningen, waar je maar heen wilt).

Toen ik iets las over menselijk brein moest ik denken aan taalwetenschap: dat gaat vooral over taalontwikkeling. Je kunt dan terecht komen bij softwarebedrijven (spraakherkenning in programma's enzo) maar ook bij logopedie-achtige dingen enzo. Nou ja heel veel weet ik er ook niet van, moet je zelf maar even opzoeken.

Weet je trouwens zeker dat je je propedeuse gaat halen en dan naar de universiteit (zoiets las ik ) of vind je gewoon HBO ook goed als er een studie is die je ligt?

Succes ermee in elk geval!


Samegevoegd:

Quote:

Als ik je een tip mag geven: In de kerk heb ik kort geleden geleerd dat je als je niet meteen de goede opleiding hebt gekozen, je toch die opleiding af moet maken, want je zult er altijd in groeien. Dus kies gewoon iwets wat je leuk lijkt, en dan zal alles denk ik vanzelf gaan.

Sorry, maar deze opmerking ben ik het echt helemaal niet mee eens. Natuurlijk leer je dingen op welke opleiding dan ook, maar het kan gewoon dat je iets hebt gekozen wat je niet goedligt en dan kun je beter wat anders gaan doen, wat je wél ligt en waar je van geniet. Financieel gezien is het niet haalbaar om eerst een hele opleiding af te maken en dan eindelijk iets te gaan doen wat je wel leuk vind. Qua motivatie is dat al helemaal niet haalbaar trouwens.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid