Spring naar bijdragen

Ichthus

Members
  • Aantal bijdragen

    17
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Over Ichthus

  • Rang
    CrediGup

Profile Information

  • Interesse
    Christendom
  1. Ichthus

    Tien Geboden

    De tweede set geboden staat in Exodus 34, maar die zijn heel anders...
  2. Ichthus

    Vorm van de aarde

    Het kan toch niet zo zijn dat je sommige delen wel letterlijk moet nemen, maar anderen niet? Zegt God niet gewoon wat hij bedoelt?
  3. Ichthus

    Tien Geboden

    Nee, dat kan niet, de tekst is niet hetzelfde. Hier staat helemaal niks over dat je niet jaloers mag zijn, of niet mag liegen of doden.
  4. Ichthus

    Tien Geboden

    Mozes kreeg de Tien Geboden van God op de berg, maar heeft deze vervolgens gebroken. Daarna kreeg hij nieuwe geboden van God. Waarom lees ik bijna nooit iets over deze geboden? Want dit zijn dan toch degenen waarvan God zei dat we ze moeten volgen, die eerdere zijn er niet meer.. 11 Onderhoudt gij hetgeen Ik u heden gebiede! zie, Ik zal voor uw aangezicht uitdrijven de Amorieten, en de Kanaänieten, en de Hethieten, en de Ferezieten, en de Hevieten, en de Jebusieten. 12 Wacht u, dat gij toch geen verbond maakt met den inwoner des lands, waarin gij komen zult; dat hij misschien niet tot een
  5. Ichthus

    Vorm van de aarde

    Als je de bijbel niet letterlijk kan nemen, dan kan je dus nooit weten wat er nou echt zo bedoeld is, en wat niet. Dan zou je zelfs moeten twijfelen aan de schepping zelf, en dat is ondenkbaar.
  6. Ichthus

    Heksen

    Maar als die heksen na de middeleeuwen gewoon door zijn gegaan met verboden dingen, hebben ze hun tweede kans dan niet al gehad? De boodschap van de bijbel verandert toch niet in de tijd?
  7. Ichthus

    Vorm van de aarde

    Ik heb op google gezocht, en ik kom nog meer van dit soort verzen tegen... Daniël 4:10 -> De gezichten nu mijns hoofds op mijn leger waren deze: Ik zag, en ziet, er was een boom in het midden der aarde, en zijn hoogte was groot. Daniël 4:11 -> De boom werd groot en sterk; en zijn hoogte reikte aan den hemel, en hij werd gezien tot aan het einde der ganse aarde; Is dit dan ook niet letterlijk? Ik snap er nu niks meer van. Waarom zou er dan niet gewoon staan wat God bedoelt?
  8. Ichthus

    Heksen

    Maar er gebeuren zoveel vreselijke dingen met christenen overal ter wereld. Rampen, vervolging, etc. Hoe kunnen we dan beschermd worden? En er staat wel 'De toveres zult gij niet laten leven'. Moeten we daar niet iets mee doen dan?
  9. Ichthus

    Historiciteit profeten e.d.

    Ik denk dat die bronnen er eigenlijk wel zijn, maar dat ze voor ons verborgen worden houden. Er worden over zoveel dingen tegen ons gelogen door 'wetenschappers'.
  10. Ichthus

    Historiciteit profeten e.d.

    Is de bijbel niet genoeg bewijs dat de profeten echt bestaan hebben? De bijbel is immers door god geïnspireerd, daar kunnen 'wetenschappers' van nu niet tegenop.
  11. Ichthus

    Vorm van de aarde

    Oké... Maar de andere regel dan? Als we alle koninkrijken vanaf één berg kunnen zien, dan moet de aarde toch plat zijn? Ik heb een heel goede bron hierover gevonden toen ik er net naar zocht: link
  12. Ichthus

    Heksen

    In Exodus worden heksen genoemd. Exodus 7:11 -> Farao nu riep ook de wijzen en de guichelaars; en de Egyptische tovenaars deden ook alzo met hun bezweringen. Exodus 22:18 -> De toveres zult gij niet laten leven. Leven er nu ook nog steeds heksen op aarde? En hoe kunnen we ons hiertegen verdedigen? Hoe kunnen we ze dan herkennen?
  13. Ichthus

    Vorm van de aarde

    Hoezo figuurlijk? Het staat er toch gewoon zo? God kan niet liegen
  14. Ichthus

    Vorm van de aarde

    Ik heb altijd geleerd dat de aarde rond is en rond de zon draait. Dit is mij altijd verteld op school en door mijn ouders, maar afgelopen week kwam ik dit tegen in de bijbel: Psalmen 104:5 -> Hij heeft de aarde gegrond op haar grondvesten; zij zal nimmermeer noch eeuwiglijk wankelen. Mattheus 4:8 -> Wederom nam Hem de duivel mede op een zeer hogen berg, en toonde Hem al de koninkrijken der wereld, en hun heerlijkheid; Dit kan toch alleen als de aarde plat is. Hoe zit dat? En hebben school en mijn ouders nu dus tegen mij gelogen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid