Spring naar bijdragen

Tirza

Members
  • Aantal bijdragen

    205
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Tirza

  1. Quote:

    [...]

    Nee. Ik herinner me de kroning nog goed, en toen was er sprake van "de koningin". Ik weet niet wanneer deze verandering kwam, maar ik herinner me wel dat het me eerst irriteerde dat iemand dat deed in de media, en vervolgens greep het om zich heen.

    O. Dan weet ik het niet.

    Ik vernam trouwens van de week dat al die hoedjes er ook pas sinds een jaar of twintig zijn.


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    Ik vind hem niks. Hij ziet er uit alsof hij het onwijs cool vindt om ministertje te mogen spelen. Hij heeft een piepstemmetje en ik vind dikke mannen met een piepstem raar. En hij heet Jan Kees en iedereen weet dat dat verkeerd om is. Mijn broer heet andersom en ik raak altijd extreem in de war als mensen Jan Kees heten, Jan Kees is gewoon
    fout
    .

    Dit is trouwens wel interessant. Volgens deze redenering zou ik bij voorbaat een hekel hebben aan mensen die Jan Willem heten.

    Maar ik vind J.K. de J. wel oké. Hij komt wel over alsof-ie weet waar hij het over heeft. Vanwege hem zou ik het wel goed vinden als het CDA gaat regeren.

    Gisteren is Wim van de Camp (ook een piepstemmetje) wel in mijn achting gedaald. Hij zei hele rare dingen over de Roma.

  2. Facebook --> Account --> Toepassingsinstellingen --> Importinstellingen bewerken.

    Of zie dit filmpje: link

    Maar dat klopt niet helemaal voor de Nederlandse versie van facebook, geloof ik.

  3. Ik heb net m'n belastingaangifte maar eens gedaan, geïnspireerd door de vraag van HW over de belastingdienst. (Veuls te laat ja.) Door de ingewikkelde berekeningen die ik in het overzicht kreeg dacht ik even dat ik failliet zou gaan, maar ik blijk een paar honderd euro terug te krijgen. Poeh.


    Samengevoegd:

    Quote:

    Ik ga niet naar de kerk. Bij kerk 1 is het gemeentezondag en bij kerk 2 avondmaal. Ik voorzie een lange zit en rond deze tijd van de maand kan ik daar slecht tegen, gecombineerd met het feit dat ik wat somber ben. Het is ook somber weer, bah. Dus maar een oude preek gedownload en nu kruip ik daar mee in bed.

    Hé, nu heb je m'n debuut als lector gemist.

  4. Quote:

    Ik ga werken, en ik moet dat doorgeven aan de Belastingdienst maar ik weet niet hoe dat moet? Die website is hopeloos ingewikkeld en ik heb er zelfs slecht door geslapen. En hoe moet dat dan met de zorgtoeslag, heffingskorting (die krijg ik nu; mijn partner werkt), teruggave, (OV-)reiskorting hoorde ik ook een keer iets over? Ik vind het allemaal maar vreselijk ingewikkeld!

    Ik vul als ik ergens ga werken bij het ondertekenen van m'n contract ook altijd zo'n prachtig blauw met geel formuliertje in: link

    Niet gehad?

    Krijg je de algemene heffingskorting nu als voorlopige teruggaaf? Dan moet je idd even bellen blijkbaar. Zie de link, pag. 2, onder het kopje 'Let op!'. (jaja)

    Gegevens voor zorgtoeslag wijzigen: link

    Over reiskorting weet ik niets.

  5. Quote:

    Wat is er mis met "Ik verkoos onder u niets te weten dan Jezus Christus en die gekruisigd" in wat nieuwer Nederlands?

    Niets. (Hoewel dit ook niet echt als modern Nederlands klinkt, je zou het heel anders formuleren.) Maar als je met naamvallen werkt moet het 'dien' zijn omdat dit naar 'Jezus Christus', het lijdend voorwerp (no pun), verwijst en in deze constructie dezelfde naamval krijgt.

  6. Quote:

    Mijn vader was dominee en had t altijd over de gemeente, ik heb een tijdlang gedacht dat hij ook de burgemeester was, omdat het altijd over de gemeente ging.
    bloos.gif

    Dat doet me er aan denken dat ik het altijd best speciaal vond als er op zaterdagavond na het eten opgebeld werd; door mijn opa en oma, maar m'n vader zei dan 'de regering'.

    Op de kleuterschool vertelde de juf op een gegeven moment over de Israëlieten in de woestijn, dat het water op was. Vervolgens dacht ik dat bij ons het water ook wel eens op zou gaan, en wilde ik als thuis de kraan aanging dat die zo snel mogelijk weer uit gedaan zou worden. Ik weet nog goed dat m'n vader een keer de kraan heel hard aanzette. Expres; om mij te pesten, of om te laten zien dat het water heus niet op ging. Ik janken.

  7. Neenee, 't is anders. Je moet het in context zien, en je even terugverplaatsen naar de tijd der naamvallen.

    'Jezus Christus en dien gekruisigd' is op zichzelf geen zin, maar kan alleen als tweede helft van een zin gebruikt worden.

    Bijvoorbeeld: 'Ik geloof in Jezus Christus en dien gekruisigd.'

    'Jezus Christus' is daar object (accusatief), en aangezien 'dien' daarnaar verwijst is het 'dien' en niet 'die', wat wel zo zou zijn bij de alternatieve formulering 'Jezus Christus, die gekruisigd is'.

    Net zoiets als 'elk meent zijn uil een valk te zijn' vs. 'elk meent dat zijn uil een valk is'. Het heeft ermee te maken dat in het laatste geval het werkwoord vervoegd is, en in het eerste geval niet.

    Het zou dus zijn: 'Cornelius van Wijck die aardbeien eet' of 'Ik zie Cornelius van Wijck en dien aardbeien etend.'

    Ik vraag me opeens ernstig af of dit het duidelijker maakt. Maar goed.

  8. Quote:

    Nee, het zou mogelijk gaan om de blootstelling aan hormonen in de baarmoeder(en naar ik meen in de tijd dat de hersenen serieus gevormd worden), dus de levels van de moeder op dat moment en de levels zijn beinvloedbaar door omgevingsfactoren, voedsel en weet ik veel wat. Een lesbische moeder heeft evenveel kans op hetero kinderen of homo kinderen dan welke moeder dan ook.

    Nou, je hebt als homo wel een grotere kans om een eveneens homoseksueel familielid te hebben. En als de ene helft van een tweeling homo is is de kans een stuk groter dan gemiddeld dat de andere helft ook homo is. Er is dus wel degelijk ook een genetisch aspect.

  9. Quote:

    [...]Om een of andere reden denk ik telkens dat jij Oud Gergem ben.. In dat geval doet het mij als soortvanGergemmer goed dat er mede-waergereformeerden zijn die Dexter cool vinden
    smile.gif

    Oei, dan moet ik nodig iets aan m'n imago doen. Maar Dexter is desalniettemin cool, waargereformeerd of niet.

    Quote:
    Hoe dan ook. Inderdaad is de christelijke andersgeaarden-hetze vreselijk. Vanuit een orthodox-christelijk perspectief is alle seks buiten het huwelijk verkeerd en mogen homo's en lesbo's niet trouwen. Dus zondig. Net als pedofilie en illegaal downloaden. Dus muziek van een illegale downloader is even zondig als lesbische christencountry.

    Nee hoor, homo's zijn altijd erger. Hoe dan ook.

  10. Aha, Simon Baron-Cohen van de leuke theorieën. Ik heb die test ooit in het verleden - toen ik nog een obsessie had met autisme - weleens gemaakt en scoorde toen rond de 26. Ben ook wel een beetje autistisch. Maar ach, wat is normaal. Ik hoorde vanmorgen toevallig op de radio iemand zeggen dat 'autistische trekjes' tegenwoordig wel een algemeen geaccepteerd scheldwoord lijkt.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid