Spring naar bijdragen

*Deirdre*

Members
  • Aantal bijdragen

    16
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Over *Deirdre*

  • Rang
    CrediGup

Profile Information

  • Interesse
    lezen,terrasjes, gezond leven, lekker eten.
  1. *Deirdre*

    scheppingsverhaal

    Oh sorry, ik haal de quote van miss-Tanja en die van Dannyr door elkaar. Samengevoegd: Quote: Op maandag 15 juni 2009 22:07:20 schreef Jome het volgende: [...] Deze overtuiging deel ik helemaal! Oja en ik bedoel natuurlijk niet dat God over water liep, maar Jezus. Wij mensen kunnen niet begrijpen hoe Jezus bepaalde dingen heeft gedaan. Hoe Hij water in wijn kon veranderen. Met ons menselijke verstand zullen we dat ook nooit kunnen bgrijpen. Maar ik geloof dat het is gebeurd.Alleen hoe dat snap ik niet, maar dat hoef ik ook niet te begrijpen. Samengevoeg
  2. *Deirdre*

    scheppingsverhaal

    Ik vind het vrij lastig om wetenschap en religie samen te laten gaan. Voor mij zijn dat twee dingen die recht tegenover elkaar staan. Ik vond het dan ook heel vreemd dat Andries Knevel publiekelijk zei in de evolutietheorie te geloven. Hoe kun je nou christen zijn ( dus in de Bijbel, God en Jezus geloven) en daarnaast geloven dat onze voorouders apen waren? Heel kort samengevat dan hè. Misstanja, jij zegt 'Jezus verandere water in wijn terwijl wijn een lang rijpingsproces nodig heeft'. Ik geloof dat God ALLES kan. Dus ook water in wijn veranderen, over water lopen, van vijf broden e
  3. *Deirdre*

    scheppingsverhaal

    Hoi miss-tanja. Ik denk dat het voor iedereen anders is. Maar ik denk toch wel dat de meeste christenen geloven dat God de aarde in 6 dagen heeft geschapen. Ik geloof dat in ieder geval wel. Ik geloof dat God alles kan, dat God almachtig is. Ik geloof dat God de aarde zelfs in een seconde geschapen zou kunnen hebben.
  4. *Deirdre*

    scheppingsverhaal

    Vandaag een schedel gevonden van een neanderthaler. Zou 40.000 jaar geleden hebben geleefd. ??? Wat denken jullie? Ik geloogf er maar niks van eigenlijk.
  5. *Deirdre*

    scheppingsverhaal

    Wat fijn dat jullie ook op mij, nieuweling reageren Ik vind het heel mooi zoals jij het omschrijft, dat je zegt dat er geen onderscheid meer zal zijn tussenhemel en aarde, maar dat er een nieuwe Hemel en Aarde zal komen, en daar geloof ik ook in. Ik geloof dat onze ziel naar de Hemel gaat. Maar hoe zie je elkaar dan? Heb je dan een soort van lichaam? Ik weet het niet. Jullie zien, ik heb veel vragen haha.
  6. *Deirdre*

    scheppingsverhaal

    Ik snap wat je bedoelt. Ik zit dan alleen nog met de vraag: God weet alles, kent ieder mens, weet zijn diepste gevoelens en gedachtes. Hoe kan het dan, dan God niet zou weten toen hij de mens schiep dat die emns zou zondigen? Dat kan er bij mij niet in. Ik denk, dat God de mens schiep terwijl Hij al wíst dat die mens zondig zou zijn. Elk mens, niet één uitgezonderd. Maar ik begrijp wel wat jij zegt. Ik zie de dood alleen niet als een straf. Wel voor de nabestaanden, tijdelijk, totdat ze hun geliefden weer terugzien, maar niet voor de persoon zelf. Want, als je gelooft dat God onze
  7. *Deirdre*

    scheppingsverhaal

    Ik wil het best van je aannemen. Ik denk alleen wel, dat God de mens heeft geschapen en toen al wist dat het zal zondigen en dus ook dood zal gaan. Of de sterfelijkheid een onderdeel van de schepping was? Ik denk het wel. Ik denk niet dat God de mens heeft geschapen om altijd maar op aarde te blijven leven. Als dat wel het geval is, waar is de hemel dan voor? Als de mens niet dood gaat, dan zal het toch ook niet in de Hemel komen?
  8. *Deirdre*

    scheppingsverhaal

    Maar dat zei ik toch al? Ik geloof ook dat iedereen die in God gelooft eeuwig zal leven. Maar dan niet op aarde, maar in de hemel. Dat geloof ik.
  9. *Deirdre*

    scheppingsverhaal

    vrijeFreddie, onze geest/ziel bestaat al heel lang. Sommigen komen naar de aarde om in een lichaam te komen zeg maar. Voor wij geboren werden beston onze ziel al. Onze ziel gaat immers ook weer naar de Hemel na onze dood. Dus ik denk dat God wel degelijk ons geschapen heeft om ons ook weer te laten sterven. Jij zegt dat we dood gaan door zonden, ik denk daar iets anders over. Je schrijft ook dat God de mens bij zich wil houden in eeuwigheid. Ik geloof dat dat ook zal gebeuren. Maar dan niet op aarde, maar in de hemel.
  10. *Deirdre*

    scheppingsverhaal

    vrijeFreddie, in de bijbel staat ook dat één dag is als duizend jaar en duizend jaar als één dag. Als je dat in je achterhoofd houdt, dan is het misschien beter te begrijpen. Ik vind het ook heel lastig. Ik ben geneigd te geloven dat God de aarde geschapen heeft in zes opeenvolgende dagen. Ik ben ook geneigd te geloven dat Dinosaurussen wel hebben bestaan, maar dat ze op de vijfde dag zijn geschapen, dus dat ze niet ouder kunnen zijn dan 6000 jaar. Hoe dat zit met dood en zonde...ook moeilijk. Ik zal proberebn uit te leggen hoe ik het zie: Ik denk dat God al wel wist dat mensen nie
  11. *Deirdre*

    scheppingsverhaal

    Wat wil je daarmee zeggen?
  12. *Deirdre*

    scheppingsverhaal

    Aimé, ik denk niet dat in het zesde tijdperk zoals jij dat noemt een soort van Dino's zijn geschapen. God schiep de dieren immers op de vijfde dag. Ik denk niet dat God dan op de zesde dag apart de dino's schiep. Ik denk ook niet dat er tijd tussen dag 1 van de scheppiung en dag twee van de schepping zit. Misschien hebben dinosaurussen wel helemaal niet bestaan. En misschien heeft de wetenschap het ook niet altijd bij het juiste eind en is de wereld echt 'slechts' 6000 jaar oud.
  13. *Deirdre*

    scheppingsverhaal

    Ik vind dit een lastig iets. Ik geloofde altijd dat de aarde 6000 jaar oud was, dat God de aarde 6000 jaar geleden geschapen heeft en dus de schepping in zes dagen heeft voltooid. Maar hoe verklaar je dan de dino's? Hoe kan het dan dat mensen botten vinden van dieren die miljoenen jaren oud zijn? Ik heb het er eens met anderen over gehad. Tussen Genesis 1 vers 1 en Genesis 1 vers 2 kunnen wel miljoenen jaren tussen zitten. DGod kan de aarde al heel lang geleden geschapen hebben, toen hebben er misschien dino's e.d. geleefd. De aarde werd woest en ledig en God schiep toen de nieuwe aarde.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid