Spring naar bijdragen

Lagavulin

Members
  • Aantal bijdragen

    19
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Lagavulin

  1. Ik denk zelf voor of tijdens maar niet erna, want God had het idee om de mens te maken en daarvoor had Hij de hulp nodig van de engelen, maar lucifer had de hoogmoed en vond het niet nodig om met zijn macht te werken aan een aards wezen. Vanaf dat moment was de Hemel als het ware vuil en dat moest verwijderd worden, toen is lucifer eruit gezet.

    (Ik weet alleen niet waar het staat, maar dit is wat ik me kan herinneren te hebben gehoord)

  2. Om terug te komen op wat ik noemde: De Marokkanen die ik tegenkom hebben de Islam hoog in het vaandel staan.

    Ik werkte voor de klas op een zwarte school , de Marokkaanse kinderen/ouders vinden de Islam heel belangrijk, tenminste, die ik in mijn klas had.

    Ik weet inderdaad niet hoe het zit met de straatschoffies die ik ook nog tegenkom, hoe hoog zij de Islam in het vaandel hebben staan.

  3. Er vallen allemaal mensen over mijn post van gisteren heen, maar dit is wel de realiteit, dit maak ik mee.

    @ Caesarion: Ik vind dat mijn houding goed is, ik benader ieder hetzelfde. Ik loop niet constant met een vooroordeel rond, juist omdat ik hoop dat er nog mensen rondlopen die me het tegenovergestelde kunnen laten ervaren. Ik weet dat dat wel verwachtingen schept. Dat is wel minder, maar ik laat dat niet blijken aan de ander.

    En dan kan het zijn dat Luxuria mijn post borrelpraat vindt zonder enige kennis van de Islam, maar dat ik dit meemaak heeft niks te maken met wat ik wel en niet weet van de Islam. Ik maak dit mee en dat is al erg genoeg. Het vindt plaats, ongeacht of ik wel of niet zou weten wat de Islam nou precies inhoudt. Daarbij krijg je op elke pabo tegenwoordig een vak over culturen en daar leer je de basisprincipes van de heersende religies in NL.

    @ Olorin, ik loop te springen, ja dat zal, maar de marokkanen die ik tegen kom hebben de Islam wel erg hoog in het vaandel staan.

  4. Ik ben in zekere zin wel bang voor de Islam, omdat ze enorm groeit in NL voor mijn gevoel en er een cultuur bij zit die haaks op de Nederlandse staat.

    Ik ben een vrouw van 25, sta voor de klas.

    Ik heb meegemaakt op een zwarte basisschool dat er kinderen (jongens, moslims)mijn autoriteit niet wilden omdat ik een vrouw ben.

    Ik heb meegemaakt dat een kind in groep 1 een hoofddoek MOEST dragen van de ouders omdat ze moslim zijn. Dat kleine meisje moet met gym van ons haar hoofddoek af wegens veiligheidsvoorschriften, maar dat mag niet van de ouders, dus moet ze aan de kant, wij kunnen ons schadeclaims niet veroorloven die komen door de gevolgen van gymmen met een hoofddoek op, dus dat lieve meisje zit met gym aan de kant te verpieteren, al haar vriendinnetjes mogen wel gymmen, in en in triest.

    Een hoofddoek moest toch gedragen worden door vrouwen, zodat ze niet aantrekkelijk zouden lijken voor mannen overal behalve thuis? Een kleuter een hoofddoek laten dragen... dan heb je dus wel een ziek beeld van de mannen om je kind heen... (of zijn ze zelf toevallig ook zo ziek, dat dat beeld dus normaal is?).

    Dan ken ik nog lieve moslima's die zich willen losrukken uit de vrouwonvriendelijke familiebanden die ze hebben, ze mogen niks, de hoofddoek MOET gedragen worden, vriendjes mogen ze niet hebben, met Westerse meiden mogen ze niet omgaan eigenlijk. Maar ondertussen voeden die ouders hun meiden wel in Nederland op. (Doods)bedreigingen van vaders en broers zijn niet van de lucht.

    Of je komt in een gevangenis (heb een stage gehad in een jeugdgevangenis), het grootste deel is daar onder de jongens toch echt Marokkaans (okay dit is "los" van de Islam nu even een opmerking).

    Goed dan word je dus als jonge vrouw door die jongens als vuil aangekeken, maar ook op straat word je door straatschoffies (hangmarokkaantjes) als vuil aangekeken en nageroepen als hoer.

    Dan veroorzaken ook nog een hele hoop overlast in het openbaar vervoer met veel te hard aanstaande mobieltjes (er waren oordopjes uitgevonden zodat je je muziek of kattengejank voor jezelf kon houden).

    Dan zie je een mooie jonge meid belazerd worden door haar Marokkaanse vriend, hij vindt dat hij daar alle recht op heeft, want hij heeft altijd recht op vrouwen, zij loopt huilend weg.

    Ja en ik ken aardige moslima's, maar dat zijn wel de meisjes die bedreigd worden door hun familie omdat ze Westerlingen willen zijn.

    Ja ik heb ook aardige moslimkinderen gehad op stage, maar zij worden onderdrukt.

    De Turkse vaders geven wel een hand, de Marokkaanse niet.

    Nou ik ben niet zo positief, en mijns inziens terecht.

  5. Een heerlijke Schotse Single Malt whisky drink ik een paar keer een glas per week, zeg 4 glazen per week ofzo.

    Verder drink ik amper (Jagermeister of Gold Strike gaat er ook soms wel in of een zoete witte wijn)

  6. @HarmJan Nee, ik houd van Islay, Lagavulin is mijn favoriet, samen met nog wel een paar andere hoor, zoals Bowmore, Caol Ila, maarja ik heb ook een web-log met de naam Lagavulin, dus tja wel handig om maar bij Lagavulin te blijven.

    Lagavulin, Scotch for the very first time (op deuntje like a virgin van Madonna).

  7. Hoi,

    Ik ben Lagavulin, een meid van halverwege de 20.

    Ik ben studente.

    Ik heb een relatie met een christen, hij is heel belangrijk voor mij en dankzij hem heb ik het christelijk geloof leren kennen.

    Nu wijst mijn eigen geloofsleven steeds meer die kant op terwijl ik niet gelovig ben opgevoed of opgegroeid.

    Ik ben zelf dus nog wat zoekend en hoop hier fijne gesprekken te kunnen hebben en of lezen van anderen.

    Ik hou van lezen, handwerken, kunstzinnige dingen, whiskies (vandaar Lagavulin, is een Schotse single malt), zingen en winkelen onder andere.

    Liefs Lagavulin

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid