Spring naar bijdragen

Questions

Members
  • Aantal bijdragen

    6
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Over Questions

  • Rang
    CrediGup

Profile Information

  • Beroep
    studente
  1. Om even te reageren op hongerige wolf... Volgens mij zeg je nu dat al het lijden dat een christen meemaakt lijden is voor christus...Ik denk dat alleen het lijden dat je krijgt doordat je christen bent lijden is voor christus. Dus vervolging, maar ook dingen niet doen die anderen wel doen. Keuzes maken tegen de stroom in...Dat soort dingen. Iedereen kan ziek worden, daarin zie ik niet specifiek het lijden omwille van Christus terug...
  2. Questions

    God en het lijden

    tip: Lees het boek: brieven van een scepticus...daar staat het heel duidelijk uitgelegd...
  3. He mensen, Het lijkt me goed om in liefde de discussie te voeren, i.p.v. elkaar met bijbel teksten om de oren te slaan. Terug naar de topic: Ik vraag me namelijk af, MOET je lijden? Is dit een voorwaarde om een volgeling van Jezus te zijn? Ben je pas een echte discipel als je lijdt voor Hem? Hoe zie je dat dan terug in je dagelijk leven?
  4. Dus jij ziet lijden als de dingen die je overkomt doordat je Jezus volgt. Bedoel je dat dan in de zin van je kruis opnemen. Ik geloof namelijk dat het een keuze is om je kruis op je te nemen of je kruis neer te leggen. Dus niet zozeer dingen die niet-christenen ook meemaken zoals ziek worden ofzo. Maar echt dingen die je overkomen omdat je echt Christus volgt.
  5. Maarre wat versta je dan onder lijden? Ik moet dan gelijk denken aan de verdrukkingen in China enzo...Dat hebben wij niet. Bedoel je te zeggen dat we dan die dingen zouden moeten opzoeken?
  6. He mensen, Ik las laatst de volgende tekst en ik vroeg me af; geld dit ook voor ons Christenen in Nederland? Hoe moet ik dit lezen? Moeten wij lijden voor Christus? 1 Petrus 2:21 en 22: 21 Dat is uw roeping; ook Christus heeft geleden, om uwentwil, en u daarmee een voorbeeld gegeven. Treed dus in de voetsporen van hem 22 die geen enkele zonde beging en over wiens lippen geen leugen kwam.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid