Spring naar bijdragen

pms

Members
  • Aantal bijdragen

    37
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door pms

  1. Ik heb een hele goeie vriend, die met ingang van volgend jaar zijn studie opgeeft om te gaan evangeliseren. Hij verteld vaak over wat hij daar doet, en ook praat ik vaak met hem over het geloof. Zijn manier waarp hij daarover spreekt is erg aanstekelijk, zo heeft dat bij mij mijn geloof versterkt, maar ook bij vele anderen. Zo is hij al meerdere malen in contact gekomen met jongeren van de straat, met hele mooie resultaten als gevolg.

    In dit opzicht geloof ik inderdaad nog in profeten. Deze jongen wilde altijd psycholoog worden en kon van zichzelf al heel goed met mensen praten en hen rustig krijgen. De manier waarop je het evangelie probeert overdragen is ook heel erg belangrijk, en zoals ik hem ken denk ik dat deze 2 eigenschappen behoorlijk met elkaar verweven zijn. Ik denk dat er nog wel profeten zijn, maar niet iedereen kan profeteren. Je moet er wel de gaven voor gekregen hebben, denk ik.

  2. Wonderful so wonderful is Your unfailing love

    Your cross is spoken mercy over me

    No eye has seen, no ear has heard, no heart can fully know

    How glorious, how beautiful You are

    Chorus:

    Beautiful one I love

    Beautiful one I adore

    Beautiful one my soul must sing

    Powerful so powerful Your glory fills the skies

    Your mighty works displayed for all to see

    The beauty of Your majesty awakes my heart to sing

    How marvelous, how wonderful You are

    Chorus(x2)

    You opened my eyes to Your wonders anew

    You captured my heart with this love

    ?Cause nothing on earth is as beautiful as You

    Jesus

    You opened my eyes to your wonders anew

    You captured my heart with this love

    ?Cause nothing on earth is as beautiful as You

    Chorus(x3)

    My soul, My soul must sing (x3)

    Beautiful one x2

    : )

  3. Ik kreeg van een vriend deze link opgestuurd. Hij zei dat het erover ging dat Amerika de hitler kant op gaat. Ik ga het filmpje nog kijken, maar ben toch wel benieuwd en het is altijd leuk om eens een extreem standpunt in te kunen nemen in een discussie, dus zoek ik ook wat bronnen die me daarbij kunnen helpen.

    Voor de rest barsten jullie maar los over het onderwerp, ben benieuwd wat jullie te vertellen hebben.

  4. Quote:

    Soms heeft het niet alleen met hard-zijn te maken. Bij mij is het bijvoorbeeld bijna medische noodzaak: ik heb al eens een burn-out gehad, en dat moet maar niet nog een keer... Daarbij zijn sociale contacten voor mij grote energievreters, en hoe leuk ik ze ook vind, ik moet daar echt rekening mee houden.

    En sommige energievreters zijn ook niet in m'n agenda te zetten: een flinke weersomslag, onweer, luchtdrukschommelingen sturen mijn programma redelijk regelmatig in de war.

    Voor mij zijn dat dus redenen waarom ik weiger mij schuldig te voelen als ik afspraken afzeg - al moet ik mezelf er regelmatig aan herinneren, want leuk vind ik 't ook bepaald niet.

    Klinkt bekend in de oren! Dat heb ik dus regelmatig met school heh.. Als ik zo door ben dan eb ik aan het einde van dit jaar 6 volle lesweken gemist denk ik bloos.gifbye.gif

  5. Quote:

    Het is geestelijke verslaving. Chistenen zouden dus extra mogen opletten. Verder is roken gewoonweg asociaal als anderen ook last krijgen van je rookgedrag.

    Dat is een dikke als. Ik zoek altijd wel plekken op waar ik anderen niet stoor of anderen niet denk te storen.

    VOor de rest moet je je afvragen of het slecht is voor je relatie met God. Het antwoord is nee. Ook kom ik door roken vaak andere mensen tegen op bepaalde rookplaatsen zeker als je niet thuis bent. Dat levert soms wel leuke gesprekken of contacten op.

    Voor de rest is het gewoon een kutverslaving dat inmiddels de melkkoe is geworden van de regering. boosrood.gif

  6. Quote:

    Erg he! En dan te bedenken dat een keeper van bijna 39, Edwin van de Sar nog steeds stukke beter is dan Stekelenburg. Dat zegt wel iets over deze nieuwe lichting keepers in Nederland. Ik zou bijna roepen Van der Sar COME BACK!! Die zou het nog steeds kunnen, jammer dat hij is gestopt, maar misschien dat hij na een paar invalbeurten toch nog een keer van gedachte verandert( zijn veel voetballers die weleens terug komen op eerder besluiten!). Het is momenteel nog steeds de beste keeper die Nederland heeft! En de nieuwe lichting keepers beloofd weinig goeds!

    Ja klopt, de enige die in de buurt komt is Vermeer. Dat is echt wel een goede keeper en ik snap ook niet waarom van basten Stekelenburg voorrang geeft.

    Van Marwijk is trouwens ook vreemd. Okee Van der Sar is nog steeds de beste maar om nou te vragen of die even kan invallen omdat Timmer en Stekelenburg geblesseerd zijn? Dat is toch zo stom heh! Dat bewijst dan gewoon dat je je 3e keeper niet vertrouwd, dus waarom neem je hem dan elke keer mee? Nee als ik hem was, zou ik niet meer meekomen...

  7. Quote:

    * hopeloos is ook weer begonnen met fitnessen.

    Lang leve een sportschool vlakbij huis. Daardoor is het lekker makkelijk om mezelf ertoe te zetten om 'even' te gaan (en als ik er dan eenmaal ben, dan blijf ik toch altijd wel langer)

    Hier precies hetzelfde, ik hoef nog geen 200 meter!smile.gif dat helpt wel hoor...

    Quote:

    En ik wil nog een vechtsport erbij gaan doen. Ik zat te denken aan Taekwondo (ik wil niet iets judo-achtigs iig). Nadeel is alleen dat je bij alle vechtsporten zo'n raar pakje aan moet
    nosmile.gif

    Ik doe hier ook kickboxen bij. Ik vind het zelf wel een lekkere combinatie, en kickboxen is ook nog eens een vechtsport waarbij je veel belasting lecht op je spieren dus je snapt wel dat is groeien als een beer allemaal

  8. Quote:

    [...]

    De tuinbouw is een van de weinige sectoren die kans maakt op de lange termijn, het heeft alleen een ding heel erg tegen, wij zullen kennis moeten exporteren, de kennis is er, tuinbouw in Nederland is nog steeds top of the world, net als de kwaliteit, maar er is in Nederland behoefte aan 1200 hoger opgeleide tuinbouwers in alle aspecten van het vak, er studereren er 100 per jaar af. Willen wij ook onze naam op het wereldwijde vlak hoog houden, dan hebben we er 5000 nodig en dan moeten we nog 'even' een gat opvullen van +/- 10.000 man.

    Ik denk dat een van de redenen dat 'niemand' voor tuinbouw kiest het imago is en eigenlijk wordt dat hier redelijk bevestigd, misschien moet ik pms even helpen en binnenkort mijn eigen pleidooi schrijven want er is nog heel veel aan te vullen.

    Dat het zo erg was wist ik niet zeg hamer.gif

    Maar ik ben benieuwd naar wat je te vertellen hebt. Dan zal ik daarna nog eens proberen wat aanvullingen te doen.

    Eens even deze plattelandleken laten zien dat tuinbouw nog niet zo'n gekke achterliggende ouderwetse en boerse sector is. widegrin.gif

  9. Heel laat, maar ik denk toch voor degene die dit topic doorbladert nog maar een anatal tips:

    Verwacht niet van jezelf dat als je zegt morgen ga ik alvast wat vooruit studeren dat dat ook in ene keer lukt. Begin klein. Neem bijvoorbeeld bij Frans eens een keer thuis 5 minuutjes van Frans het werkwoord etre ofzo door als je dat niet kent om maar een stom voorbeeld te geven. Als je dat dan nodig hebt zie je hee het werkt het was goed dan kan je de volgende keer makkelijker iets groters aanpakken. Niemand kan zichzelf in ene keer rigoreus veranderen dus probeer dat ook niet.

    ELke keer als jij iets vooruit studeert zul je merken dat dat goed voelt. Je kan dat vergelijken met een persoonlijke bankrekening heb ik ooit gelezen. Elke keer als jij een afspraak met jezelf maakt en je komt die na, voelt dat goed en doe je dus een storting op je bankrekening. ELke keer als jij die niet nakomt haal je er iets af en haal je er dus geld af. Dus eigenlijk vertrouwen in jezelf. Onbewust zal dat meespelen in het niet nakomen van die afspraken, zeker als jou 'saldo' negatief is.

    Je zal zelf toch echt dicipline moeten trainen. ik zit daar ook heel erg mee op het moment en ben er dus over aan het lezen. wat ook heel erg helpt is tegen iedereen spontaan zijn. Vertel andere mensen misschien over je studie en wat je wil gaan doen en dat soort dingen, en dan krijg je vrijwel altijd leuke reacties daarop. Het kleinste dingetje dat je hebt gedaan zoals een keer iemand helpen ofzo kan je vertellen en dat valt bij mensen altijd in positieve aarde. Dat merk je dan zelf ook en dat is gelijk een motivatie om nog eens een keer wat extra's te doen.

    Voor de rest is veel pauzes nemen echt wel goed. 40 minuten leren achter elkaar is meer dan lang genoeg. Neem daarna altijd even pauze. 10 a 20 minuten. Dat doe ik altijd, want dan heb ik altijd precies een uur en dan op het 'hele' uur begin ik weer.

    Eigenlijk is de laatste tip persoonlijk, de eerste tips minder. Ik denk dat die bij iedereen wel helpen. Het zit hem vooral in jezelf, als dat op orde is heb je ook niet echt een speciale faciliteit nodig. Dan maakt het niet zo heel veel uit of er een muziekje op staat op de achtergrond, jij en je leerweerk gaat het om en meer is er even niet in de omgeving. Je ziet het wel deels maar je laat je er niet door afleiden. Maar dat kan ikz elf ook niet en er zijn maar weinigen die dat kunnen..

  10. Quote:

    Ik ben er een tegenstander van als het betekent dat we insane veel energie gebruiken om voor mensen in Japan of de USA eten te maken. Maar als het voor de lokale markt (inclusief aangrenzende landen) is lijkt me het wel ok. Ik meende dat het nu zo grootschalig is, met computers en robots, dat ze er alles aan doen om zo energie zuinig als maar mogelijk te produceren.

    De tuinbouw is 1 van de belangrijkste sectoren in de Nederlandse economie. De hele agrarische sector zorgt bij elkaar voor meer dan de helft van het Nederlandse handelsoverschot. De sierteelt is daarin de belagnrijkste factor.

    Het beeld wat hier is klopt deels: Het is hard werken, en meewerken in de productieketen is als je er totaal geen affiniteit mee hebt niet het allerleukste werk. Maar daarvoor hebben we Polen en Portugezen die dolgraag hier wat beter willen verdienen dan thuis dus hier komen werken. devil.gif

    Daarnaast klopt het beeld volstrekt niet. De tuinbouw loopt qua automatering redelijk achter op de economie. Zo word bij de automatisering in de tuinbouw veelvuldig gebruikt gemaakt van technieken die in andere bedrijfssecotren al volop gebruikt worden. Maar ook de tuinbouw is volop bezig met automatisering.

    Over energie hoef jij je niet bang te maken. In de sector is het een streven om netto energieleverancier te worden. Dit houdt dus in dat ze hun eigen energie gaan produceren. Dit kan dmv van aardwarmte en met name op de wageningen universiteit is hier heel veel onderzoek naar gedaan. De eerste kassen met dit systeem zijn volgens mij al gebouwd. Nu gebruikt de tuinbouw alleen gas. Dmv WKK's wordt dat dan omgezet in electriciteit en wanneer een WKK voldoende vermogen levert voor het bedrijf levert de tuinbouw stroom aan de energiesector. Inmiddels is een Wkk ook essentieel wil je overleven als ondernemer in de tuinbouw.

    Daarnaast wordt alles ook veel grootschaliger. Waar je eerst je eigen kas had, je producten dumpte op de veiling en zelf de arbeid deed is dat nu heel anders. Je moet zelf zorgen dat jij je producten kwijt raakt, en er zijn ook grote bedrijven die handelen in de producten. De veiling heeft haar monopolie verloren. Als ondernemer in de tuinbouw is het nu heel anders, je bent meer manager dan 'tuinder' om het zo maar te zeggen.

    Ik ben zelf ook van plan deze sector in te gaan, mijn famillie heeft een groot bedrijf in deze sector. Ik doe zelf VWO, ben van plan universiteit te doen, maar deze kennis is gewoon hard nodig in de tuinbouw. Dat zegt denk ik wel genoeg over dat jullie idee niet helemaal klopt. Het is niet heel boers meer allemaal. Je bent ondernemer en manager, vaak ook nog wel gespecialiseerd op teelt, maar planten poten of tomaten sorteren doe je niet meer. De verwachting is overigens dat dit op korte termijn ook geautomatiseerd is of misschien is het al zelfs zo

  11. Quote:

    Era - Era

    Era vind ik prachtig,, ga denk binnenkort maar eens moeders cd van hun uit de kast trekken. Kijken of ik er ook een mooie remix van kan maken zoals

    en
    ooit hebben gedaan. Vooral de tweede vind ik echt goed! Het zal alleen moeilijk zijn het te evenaren widegrin.gif De originele versies zijn ook prachtig worshippy.gif

    Vandaag toen ik uit school kwam gelijk

    opgezet. Hij bewijst hier toch maar weer waarom die in 2005 en 2006 de nr. 1 DJ ter wereld was en de afgelopen twee jaar achter Armin staat. Maar die is ook echt weer een klasse apart.
  12. Ik heb zelf ook heel veel last gehad van presenteerangst. Maar op een gegeven moment ben ik mij gaan realiseren dat ik tijdens het luisteren altijd geboeid was naar een presentatie van een ander, dus waarom zouden anderen niet geboeid zijn bij mijn presentatie? Wat je altijd in je achterhoofd moet houden is dat jij iets verteld waar de andere groep geen weet van heeft. Bij mij zit er dan hoogstens een docent in de klas die dan nog wel weet wat ik vertel, maar ook voor de docent probeer ik altijd iets in m'n presentatie te stoppen wat hij misschien niet weet. En dan geeft het altijd een hele hoop voldoening als ze naar je toe komen en zeggen van joh, dat wist ik nog niet. Alles zit hem in je voorbereiding. Heb je je goed voorbereid dan ben jij degene die de ander iets kan leren.

    Wat ik ook altijd probeer is om het allemaal zo spontaan mogelijk laten lijken. Onze school hebben ze inmiddels helemaal volgehangen met smartboarden, dus je kan altijd een powerpointpresentatie meenemen. Ik ga dan naast dat bord staan, kijk naar het punt en maak het verhaaltje eromheen met de kennis in m'n hoofd. Ook laat ik altijd mensen meegaan in mijn gedachtegang. ik zet bijvoorbeeld nooit zomaar een conclusie neer als een statement, maar vertel wat mij tot die conclusie heeft bewogen. Of bijvoorbeeld heel simpel al gewoon hoe ik op het onderwerp ben gekomen. Hele simpele dingen die het persoonlijk maken. Zoals hierboven al is gezegd: Ik wil geen computer zijn, maar ik ben diegene die weet wat een ander niet weet. Als je vantevoren komt met de juiste informatie, mits de opdracht daartoe gelegenheid geeft natuurlijk, kijken mensen tegen jou op om jouw kennis.

    Daarnaast zit het hem ook in de herhaling. Eens in de twee weken een presentatie doen helpt enorm bij het oefenen van die vaardigheden. Aan het begin van het jaar stond ik altijd nog met uitgeschreven tekst voor me en dat heb ik nu langzaam laten varen, want het werkt gewoon niet. Je houdt een presentatie en geen voorleesbeurt. Daarom is de verdieping van tevoren heel belangrijk. Als je je goed hebt verdiept heb jij alle kennis voor je presentatie in je hoofd zitten en zorg gewoon dat je een spiekbriefje hebt met punten, of kijk zoals ik naar de powerpointpresentatie, die jij gaat bespreken. Je kan daarbij altijd beter teveel dan te weinig punten opschrijven. Dit ging bij mij de eerste keer vrij goed, maar je vergeet wel wat dingetjes te vertellen, zeker in het begin. Maar zodra je eraan gewend bent lepel je alles zo op...

    Nu kick ik er eigenlijk ook op om voor grote groepen mensen te staan. Ik wordt vaak gevraagd om op school te helpen met voorlichtingsdagen en dan is er voor mij niks mooiers dan jouw ervaring te vertellen aan een paar honderd ouders die een en al oor zijn. Jij bent immers de deskundige op dat gebied...

    Hongerige Wolf, ik hoop je zo een beetje geholpen te hebben, heel veel succes en sterkte met de presentaties die nog komen en onthoudt altijd: Jij bent degene die hen iets nieuws te vertellen heeft!


    Samengevoegd:

    O ja, voor de powerpoint ook nog 1 tip:

    Ik irriteer me altijd mateloos aan mensen die hun halve presentatie uitschrijven op de powerpoint. Zeker als op de dia's de punten niet in komen springen. Wat ik altijd doe is steekwoorden neerzetten (zorg wel dat als je meer woorden gebruikt dat het grammaticaal correct is) waarvan ik denk dat anderen en vooral ikzelf aan de hand van deze woorden het verhaal kunnen onthouden. Ook het inspringen is belangrijk, want het is leuker als mensen niet weten waar je heen gaat. Bij ons in de kerk is een evangelist die dus wel altijd lange zinnen gebruikt en die in ene keer oplepelt. Hij vertelt er weinig nieuws omheen, maar ik ben altijd al klaar met het lezen van de dia voordat hij klaar is met het eerste punt. Dan moet ik dus wachten voordat hij onderaan is en dan pas kunnen we door naar de volgende dia. Heel irritant...puh2.gif

  13. Deze reactie even in de hoop het topic een nieuw leven in te blazen:

    Quote:

    [...]

    Ik denk dat het ook met de volgende vloeken te maken heeft.

    Gen. 3

    14 Daarop zeide de HERE God tot de slang: Omdat gij dit gedaan hebt, zijt gij vervloekt onder al het vee en onder al het gedierte des velds; op uw buik zult gij gaan en stof zult gij eten, zolang gij leeft. 15 En Ik zal vijandschap zetten tussen u en de vrouw, en tussen uw zaad en haar zaad; dit zal u de kop vermorzelen en gij zult het de hiel vermorzelen. 16 Tot de vrouw zeide Hij: Ik zal zeer vermeerderen de moeite uwer zwangerschap; met smart zult gij kinderen baren en naar uw man zal uw begeerte uitgaan, en hij zal over u heersen.

    Maar als we weten dat Jezus elke vloek heeft gedragen, weten we dat in het Nieuwe Verbond deze vloeken voor de mens niet meer rechtmatig zijn.

    Ja, maar deze woorden zijn ook later nog een keer door Paulus herhaald en ook Jezus kende geen officiele rol toe aan 1 van zijn apostelen. Argumenten van 'ja, dat moet je allemaal in de tijd zien', hebben allemaal een kern van waarheid maar als we op zo'n klein punt de bijbel al niet meer gaan volgen, waar houdt het dan op?

    Ik denk dat het voor een gemeente daarom ook het beste is zo dicht mogelijk bij de bijbel te blijven, want vrouwen kunnen om het ambt een hele hoop werk doen. Ze hebben alleen geen officiele stem, en dan nog kunnen ze met een ouderling overleggen, overtuigen en zo hun stem doordrukken. (Bij mij zou dat overigens niet werken, ik eis op z'n minst een striptease en misschien nog wel meer widegrin.gif ) Of gaat het er soms om dat je ook voorin mag zitten om zo de hele gemeente te laten zien wat voor een voorbeeldig christen je bent?

  14. Quote:

    [...]

    Denk je niet dat de duivel en God geen sterke muzieksmaak zullen hebben?

    Geschreeuw onbijbels? Een drumstel en een kerkorgel (nou ja, in de SV staat die wel) of piano zijn ook onbijbels...

    Er zijn ook mensen die orgels en gitaren met de duivel associëren.

    Zelf vind ik dat mensen niet zo snel de duivel aan de horens er steeds bij moeten trekken maar met argumenten moeten kijken of iets nou goed of fout is.

    nee dat wil ik niet zeggen, jij interpreteert (vergeef me als het fout gespeld is noparty.gif ) het niet goed. Veel instrumenten kunnen op verschillende manieren muziek maken. Zo kan een kerkorgel hele rustige muziek maken maar gewoon in 1 woord 'herrie' en dan denk ik vooral aan de gestoorde vampier die in z'n eentje in z'n gure donkere en afgelegenkasteel op zo'n orgel zit te slaan.

    Ik weet ook niet hoe ik het anders moet omschrijven, misschien is duivels wel niet op z'n plek. Maar het is niet zo dat ik een lekker gevoel krijg van het luisteren naar deze 'muziek'. Ik ben totaal niet bezig met het feit of mijn muziekstijl wel is wat de heer van mij verlangt ofzo, ik luister een nummer pas niet meer als ik mer dat het me verder van God brengt, en dat doet dat. Ik associeer dat zelf met duivels.

    Om dit in mijn muziekstijl(en) dus te vergelijken (ik luister alles wat onder de verzamelnamen 'techno' (dus van dance, trance, club, etc.), 'pop', 'nederlandstalig' en 'apres-ski' valt. ):

    Maar goed, echte argumenten zijn er alleen uit te halen op basis van tekst, en die teksten die geloof ik wel.

    Argumentne die ik kan geven zijn vooral persoonlijk en dan gaat het erom dat ik dat lage 'gegrunt' weinig muzikaals vind hebben. Het zal vast moeilijk zijn om het te doen maar ik vind het geen gehoor. Daarnaast zie ik ook niet zo zeer welk soort 'muziek' er zit in het keihard door elkaar heen rammen op gitaren. Wat mij betreft ligt op dit muziekgenre de alleruiterlijkste grens toch echt op greenday. Een gitaartje op z'n tijd gaat er goed in bij mij, ik kan me op z'n tijd best vinden in Britpop, maar het gewoon niet mijn stijl.

  15. Een erg gezellig forum! Ik lig regelmatig dubbel van sommige reacties, dus is het misschien geen idee om ergens een topicje "quote van de maand" ofzo te maken om die grappige uitspraken eens in het zonnetje te zetten. En dan een overzicht misschien met de winnaars van elke maandknipoog_dicht.gif

  16. tja, waarom is christen zijn eigenlijk samen te vatten in het werkwoord geloven? Omdat we geen bewijs hebben dat het waar is.

    Er zijn wel bewijzen in de richting dat dat waar is. Google maar eens op intelligent design . Iedereen heeft hier denk wel eens van gehoord, maar dit is dus een wetenschappelijke stroming die dus de schepping als het ontstaan van de aarde ziet. Het geeft echter wel een hele hoop aanwijzingen die wetenschappelijk zijn onderzocht dat wat in de schrift staat geschreven wel waar is.

    Keiharde bewijzen voor het bestaan van God zijn er niet, maar het bewijs dat God niet bestaat is er ook nog steeds niet, en het ontstaan van de aarde kunnen we ook nog niet vaststellen. Het tegendeel is dus ook nog niet bewezen, dus waarom zou het niet waar zijn.

    Het allergrootste bewijs is nog wel mijn gevoel: Wanneer ik veel in m'n geloof heb geinvesteerd voel ik me veel beter, gaat het slecht met m'n geloof dan kan ik gewoon echt niks. Dan weet ik dat ik weer wat meer ruimte vrij moet maken voor m'n stille tijd. Mijn relatie met God bepaald hoe ik me voel, en dat is voor mij meer dan genoeg bewijs voor het bestaan van God.

    Ik hoop je zo te hebben geholpen smile.gif

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid