Spring naar bijdragen

Lewistrick

Members
  • Aantal bijdragen

    28
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Lewistrick

  1. Zijn hier toevallig mensen die verstand hebben van netwerken enzo? puh2.gif

    Ik ging hier op de plaatselijke universiteit even regelen dat ik op het netwerk kon, waarvoor ik SecureW2 moest installeren en wat dingetjes moest aanklikken enzo. Stond precies in een handleiding, dus dat is wel gelukt. Maar nu heb ik thuis opeens problemen met MSN, Google Talk en alle websites die beginnen met https. En ik denk dat dat door dat SecureW2 komt of iets met die instellingen te maken heeft.

    Als ik bijv. probeer in te loggen op gmail, krijg ik deze foutmelding (ik heb die sterretjes er maar neergezet omdat ik anders bang ben dat iemand anders op mijn mail inlogt (geen idee of dat mogelijk is maartoch)):

    You tried to access the address https://mail.google.com/mail/?zx=******&shva=1,'>https://mail.google.com/mail/?zx=******&shva=1, which is currently unavailable. Please make sure that the Web address (URL) is correctly spelled and punctuated, then try reloading the page.

    Secure connection: fatal error (552)

    https://mail.google.com/mail/?zx=******&shva=1

    Opera was not able to connect to the server. The server may be using the unsupported SSL 2 protocol, which is not considered safe enough for secure communication. The site owner should upgrade to TLS 1.0 or newer.

    Make sure your Internet connection is active and check whether other applications that rely on the same connection are working.

    Zoals je ziet, werk ik in Opera. Echter, ook in IE, Firefox en Chrome kan ik geen toegang krijgen tot https-dingen. Mijn huisgenoten die op hetzelfde LAN zitten kunnen wel gewoon alles doen, dus het ligt aan mijn computer.

    Wat ik wel vreemd vond was dat hij vanmiddag opeens aan kwam zetten met 'nieuwe hardware gevonden' en dat ging dan over een modem... :S

    Iemand een idee waar dit aan kan liggen?

  2. Nee want aardappels doe je niet door de soep widegrin.gif

    Je hebt gewoon een soepbasis en daar doe je alles bij wat er maar bij zou kunnen passen. En dat kan je natuurlijk alleen maar te weten komen door eindeloos te experimenteren puh2.gif

  3. ...Jaap laten schrikken door uit zijn eten tevoorschijn te komen. Hij hoorde namelijk de maag van het lief klein konijntje rammelen. Hij kon daarentegen nog wel even wachten met eten en kon wel een gratis bijgerecht gebruiken. Maar Jaap herinnerde zich opeens iets, waardoor het plan van de slang mislukte. Hij moest namelijk nog...

  4. ...zijn zorgen die hij tot voor kort gehad had over de worm. Nu zaten er echter twee anderen achter hem aan. Het waren twee jagers, die door de weide-eigenaar waren gevraagd om de konijntjes er weg te halen. Jaap zag het, werd bang en begon als een dolle door het weiland heen te hollen. Eén van de jagers loste een schot en...

  5. @L: zo heb je ook de racefietsenracefietsenracefietsenraces.

    Om nog even in te gaan op de rode-mokdiscussie:

    Quote:
    (Het gaat hier over een groene en een rode mok die je allebei niet ziet omdat het donker is)

    Toch is het feitelijk zo dat er chemisch gezien andere bestanddelen zitten in de ene mok, dan bij de andere; feitelijk zijn ze dus sowieso al niet hetzelfde.

    Ik weet niet meer precies wat de vraag was, maar ik weet wel dat er verschil is tussen kleur en fysische eigenschap. Kleur is waarneembare golflengte, dus op het moment dat je een mok waarneemt terwijl je de kleur niet kan zien (lees: het is donker) is de kleur van deze mok niet rood. (Even een zijweggetje: alles waar je niet naar kijkt heeft dus geen kleur.)

    De fysische eigenschap van de mok echter is dat het de neiging heeft om 'rood' licht op te vangen en de rest te weerkaatsen. Wij weten daarom dat onder normale omstandigheden de mok er rood uit zal zien en kunnen dus zeggen dat de mok wel rood is, maar de kleur van de mok niet rood is.

  6. Volgens mij heb je voor .mov-dingen QuickTime Player nodig. En dat vind ik geen fijne Player (ivm. opdringerige reclame 'koop nu de niet-demo versie' enzo) maar ik heb vooralsnog geen fijn alternatief gevonden.

    Je kan ook googlen op 'mov converter' en dan het bestand converteren (omzetten) naar bijv. een .avi-bestand. Maar dat soort programma's zijn meestal ook van het slag QuickTime.

    Tenslotte kan je ook nog kijken of de instellingen op je fototoestel ook veranderd kunnen worden, maar groot kans dat je zo'n mooi filmpje niet nog eens maakt.. knipoog_dicht.gif

  7. Ten eerste, klassieke muziek is gewoon gaaf. smile.gif

    Ik heb regelmatig classic FM op staan als ik tijd heb. Als ik geen tijd heb liever niet, want ik kan niet werken en muziek luisteren tegelijkertijd, maar dat terzijde.

    Ik heb er alleen weinig verstand van. Ik ken niet zo heel veel en ik kan componisten vaak niet onderscheiden.

    Het Requiem van Mozart ken ik, dat kwam omdat ik laatst ging zoeken naar meerstemmige muziek - omdat dat gewoon cool is - toen ik daarop uitkwam. Dat stuk heeft echter wel nadelen. Voorbeeldje, toen hier laatst iemand op mijn kamer op bezoek was bladerden we wat door mijn muziek en hij wilde wel wat klassieks luisteren. Maar bij het Requiem heb je meteen zoiets van 'nou, laten we dat maar niet doen nu'. puh2.gif

    Ik houd eigenlijk wel van allerlei soorten klassieke muziek (net zoals de rest van mijn muzieksmaak niet te definiëren valt) en ik denk dat ik maar eens wat stukken ga luisteren die hier genoemd zijn. smile.gif

  8. Precies. Ik denk dat het veel belangrijker is om eerst een band op te bouwen met God (te weten wie Hij is, wat Hij gedaan heeft, bidden, lezen, praten etc.) en je daarna pas te richten op wat voor kerk je kiest.

  9. Nooit over nagedacht eigenlijk. Qua psalmen ga ik denk ik voor 139. En 91 ook. En 100. En 146. En. Nouja, dus, er zijn zovéél coole psalmen. Om te begeleiden op orgel (dat doe ik ook yes.gif) vind ik laatstgenoemde 3 ook erg mooi.

    En dat lied dat Machiavelli plaatste vind ik ook supercool. Die zongen we eens met een jeugd-kerkkoortje, vierstemmig, andere melodie. Supermooi! *rilling* smile.gif

    Laatste tijd kom ik via Ichthus (studentenvereniging) ook veel meer in aanraking met opwekking, wat ook vaak supercool is! Ik ben er alleen nog niet helemaal uit welke het mooist is knipoog_dicht.gif

  10. Quote:

    [...]

    Lang geleden las ik hier dat iemand uitlegde dat in die tijd de vrouwen geen onderwijs hadden gehad en daardoor vaak niet snapten wat er gezegd werd. Vervolgens gingen ze tijdens de dienst hun mannen om opheldering vragen wat tot veel geroezemoes leidde en de dienst verstoorde. Vandaar de dat vrouwen tijdens de bijeenkomsten hun mond moesten houden en pas bij thuiskomst mochten vragen wat er nou precies gezegd werd.

    De vrouwen van nu zijn veel geschoolder en er zijn heel wat dames theologe.

    [...]

    Hmm, dit is wel erg verhelderend. Stuurt mijn standpunt toch weer wat richting het eens zijn met de stelling.

    Ik denk dat je ook wel verschil kan maken tussen de verschillende ambten. Bijvoorbeeld bij een vrouwelijke diaken zou ik de minste problemen hebben, en dat gebaseerd op het natuurlijke verschil tussen man en vrouw (vrouwen zijn zorgzamer enzo). Ouderling vind ik al wat anders. Het wordt toch echt wel verboden door Paulus. Maar de redenen die hij daarvoor heeft zijn me niet heel duidelijk. Cultuurgebonden?

  11. Hallo allemaal!

    Ik ben sinds afgelopen nacht (puh2.gif) hier lid. Ik ben hier terechtgekomen toen ik dingen zocht in de trant van posts die stonden in het 'gelovige of ongelovige partner'-topic, maar daar heb ik denk ik niet veel toe te voegen behalve mijn situatie en de zoveelste onzekerheid daar. Maargoed.

    Ik ben Erick (mijn forumnaam is een anagram van mijn voor- plus achternaam dus raad mijn achternaam maar puh2.gif), 20 jaar, ik woon op kamers in Groningen, ik studeer Kunstmatige Intelligentie, ik ben actief-achtig bij Ichthus Groningen, en ik ben lid van de gereformeerde kerk (vrijgemaakt), waar ik gedoopt ben en belijdenis heb afgelegd.

    Nou, dat was het wel zo'n beetje. Heel verhaal toch nog puh2.gif

    Oja, wat ik nog even wilde zeggen. Bij mijn bevestigingsmailtje stond een link naar het 8e voorsteltopic, waar een slot op zit. Mag ook wel eens gewijzigd worden puh2.gif

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid