Spring naar bijdragen

Vrede voor Israël!

Members
  • Aantal bijdragen

    28
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Vrede voor Israël!

  1. Quote:

    Om het maar even netjes te formuleren en jouw belediging te laten voor wat het was, hoe verantwoord jij uit christelijk perspectief de terroristische aanslagen van Irgun en Haganah in de beginjaren van het zionisme? Hoe verantwoord jij de aanval op Arabieren die daar al eeuwen woonden? Kijk in West-Jeruzalem hebben altijd al Joden gewoond, maar het is en blijft een Arabische stad.

    Ik kan dat niet rechtvaardigen. Geef ik toe.

    Hoe rechtvaardig jij alle terroristische aanslagen die zijn uitgevoerd op Israël de laatste 30 jaar? Kan je ook niet hè? Hoe rechtvaardig jij de Jom Kippoeroorlog, 6-daagse oorlog en de twee intifada's? Kan je ook niet!

    Het is in en in triest, dat geef ik toe! cry.gif

  2. Quote:

    [...]Met die openingspost die jij hebt gemaakt laat je weinig ruimte of aanleiding voor andere indrukken, dude
    knipoog_dicht.gif

    Niet helemaal waar,...ik probeer erachter te komen wat anderen vinden/denken en vraag niet om een uitleg/interpretatie van mijn mening. Ik weet zelf wel wat ik vind broeder...


    Samengevoegd:

    Quote:

    Dat er een hoop christenen zijn die gespeend zijn van politiek realisme en menen dat Israel moet ophouden haar burgers te verdedigen, er een erg rooskleurig en westers beeld van Palestijnen op nahouden en graag zien dat Israel haar Joodse identiteit opgeeft zegt niet dat ze anti-Israel zijn, of, beter gezegd, bewust anti-Israel zijn. Het geeft vooral aan dat ze naief en onwetend zijn.

    AMEN!

  3. Quote:

    [...]

    Oh? Is Israël tegenwoordig een synoniem voor Jodendom?

    Moet je tegen bepaalde ultra orthodoxe joden zeggen! Je weet wel, die groep die tegen de staat Israël zijn. (die geloven dat nl. eerst de Messias terug moet komen...)

    Wist je dat het zionisme van oorsprong een seculiere beweging was?

    Heb ik niet gezegd, jouw invulling...en uhm, ja dat wist ik.

    Quote:
    Ten tweede, is het nu ook al antisemitisme als je vind dat Palestijnen dik de pineut zijn en Israël een aantal verkeerde dingen doet???

    En dat doet Palestina niet? Geen argument...

    Quote:
    Ik vind dat je nogal erg extremistische ideeën er op na houdt als je kritisch zijn aan een land gelijk steld aan anti-semitisme.
    nooo.gif

    Tja,...misschien was dat iets te zwart wit gesteld, neem ik terug en nuanceer ik tot: anti-Israël. flower.gif

    Quote:
    Juist de christelijke koers van de laatste tijd vind ik verre van antisemitisch.

    Ik niet dus...

    Quote:
    Dat je je naaste lief moet hebben idd. Dat is wat anders dan je naasten bombarderen en muurtjes om ze heen bouwen.

    Geldt dus ook voor Palestina dan...? Of was je die raketten en bomaanslagen vergeten?

    Quote:
    Oja? Ik dacht dat het ging om het
    volk
    Israël, niet om een staat die een halve eeuw geleden gesticht is.

    En ook al zie je de terugkeer naar het beloofde land als het werk van God, dan nog lijkt het me volslagen verkeerd om dat zo te interpreteren alsof je geen kritiek zou mogen hebben op de politiek van een natie.

    Maar waar blijft dan de kritiek op Palestina, Iran en andere landen die zich openlijk antisemitistisch uitspreken en ermee wegkomen?

    Quote:
    Of wou je zeggen dat de bijbel antisemitisch is omdat het af en toe flinke kritiek had op Israël? (Je weet wel, afgoderij, nare leiders, etc)

    Dat is aan God en die is niet antisemitistisch... widegrin.gif

    Quote:
    Ja, je mening is duidelijk.

    fffeeeeewww,....gelukkig maar. knipoog_dicht.gif


    Samengevoegd:

    Quote:

    Vraag dat maar aan onze christenzionist hier, die mij van antisemitisme beschudligd.

    toegevoegd dan maar weer? rofl.gif

    Shalom ook voor jou broeder! flower.gif

  4. Quote:

    Je bent net zo eng als het CIDI, die elke vorm van kritiek op Israel als antisemitisme afdoet. Het is gewoon een feit dat tijdens de nakba Palestijnen uit hun huis gejaagd zijn, waardoor er nu honderdduizenden Palestijnen in ballingschap leven. De piratenstaat Israel is gewoon een zuiver voorbeeld van landje-pik.Overigens moeten ultraorthodoxe joden(Nee, niet de Nationaal-Religieuzen dus) weinig van de staat Israel hebben.

    Toegevoegd.

  5. Quote:

    * marlies heeft nog vrij weinig van antisemitisme in de kerk gemerkt

    kom is met onderbouwing alsjeblieft?

    1. Ik zie erg veel palestijnse vlaggen hier.

    2. Bij navraag blijken steeds minder kerken zich met Israël bezig te houden.

    3. De organisatie Pax Christi spreekt zich openlijk uit tegen Israël en steunt de Palestijnen.

    4. De organisatie Pax Christi spreekt zich openlijk anti-zionistisch uit en heeft een vergadering bijgewoond van landen die vergaderd waren in Iran om zich uit te spreken over het 'probleem Israël'. Saillant detail is dat ook terroristische groeperingen hierbij aanwezig waren als ook leden van de Ku Klux Klan.

    5. De Nederlandse staat neemt trouwens ook steeds meer afstand van Israël (CDA, CU,...)

    Tja...ik let erop en houd het nieuws in de gaten dus het valt mij erg op...! Wil gewoon eens weten hoe het hier leeft...?

  6. Ik vind het verbijsterend om te zien en horen dat de kerk (voornamelijk de RKK maar ook PKN en GKV) steeds meer afstand neemt van Israël en de kant kiest van Palestina en de moslimwereld.

    Een goed christen met kennis van de bijbel zou toch beter moeten weten? De zegen ligt bij Israël, eeuwig verbonden met de levende God, tijdelijk verblind maar bewaard voor de eindtijd...

    Gezegend wie Israël zegent, vervloekt wie Israël vervloekt.

    Hoe zit het hier?

    Wie steunt het volk van God?

    Mijn eigen mening mag duidelijk zijn...

  7. Quote:

    [...]

    Dat is lariekoek. Wilders is al jaren een principiele symphatisant van de Joodse staat.

    Een van de weinige punten waarop ik verwantschap met hem voel.

    OPPORTUNISME! Inhoudsloos gebrabbel, wat toevallig in zijn anti-moslim strategie past! Geen enkele moeite wordt door hem gedaan om Israël daadwerkelijk te steunen! Als hij Israël niet meer 'nodig' heeft zal hij ze zeker laten vallen...reken maar!

  8. Quote:

    [...]

    Geert Wilders is een rasechte zionist. Is zijn partij niks voor je?

    rasechte zionist? rasechte opportunist zal je bedoelen! deze man gebruikt alle middelen om moslims een hak te zetten en misbruikt daarom Israël om dit te bewerkstelligen...hij heeft geen enkele sympathie voor Israël maar heeft de situatie die is ontstaan in Gaza misbruikt voor zijn eigen doelen! Hij beweert Israël te steunen (overigens pas sinds het conflict in Gaza) maar doet geen enkele moeite om Israël hulp te bieden...Laat je niet misleiden broeder! Wilders is een pure opportunist die met alle winden meewaait die waaien richting de moslims... boosrood.gif

  9. Quote:

    Hm, persoonlijk heb ik niks met Europa, maar mij dunkt dat er binnen Europa belangrijkere onderwerpen spelen dan Israël.

    Het standpunt dat men inneemt t.o.v. Israël zal bepalend zijn voor de zegen die ons land ontvangt. God wil dat wij zijn volk zegenen en voor ze bidden! Wanneer wij ons van hen afkeren en ze alleen laten zal ons dat zeker duur komen te staan! Zoals geschreven staat:

    Gezegend is wie u zegent, vervloekt wie u vervloekt!

    Israël gaat de belangrijkste rol spelen in de tijd die komen gaat, we leven in de aanlooptijd van de eindtijd! Let op de tekenen broeders en zusters... yes.gif

  10. Maar uhm....zoals de RK kerken en de GKV kerken leeglopen zo loopt nu ook credible leeg begrijp ik...?

    Waarom bekeren deze mensen zich niet gewoon? Wordt evangelisch, pinkster of baptist! Maakt de balans evenwichtiger en geeft meer inhoud aan de gespreksstof hier. En je zal zien dat het vrede en rust zal opleveren hier op credible.

    Nou...ik ben benieuwd...

    Gods Zegen voor een ieder! bye.gif

  11. Quote:

    Ik ga gewoon even terug naar het onderwerp en de vraag van dit topic........

    Wij komen uit een evangelische gemeente, en mijn zus gaat trouwen met een jongen uit de vrijgemaakte kerk.

    Mijn zus had niet veel keus, wou ze verder met haar vriend moest ze gereformeerd vrijgemaakt worden. Anders wou haar vriend niet met haar verder. Maar als ze in de kerk wouden trouwen, moest ze eerst 2 jaar gewoon chatechesatie volgen, dan nog een jaar belijdenis cathechesatie, dan moet ze belijdenis doen, en pas dan wou de dominee hun huwelijk inzegenen. Zij heeft hier uiteindelijk voor gekozen en gaat 17 april trouwen in de kerk.

    verbijsterend... verbaasd.gif

  12. Quote:

    [...]

    dat de kerk de zuivere prediking van het evangelie onderhoudt;dat zij de zuivere bediening van de sacramenten onderhoudt, zoals Christus die heeft ingesteld; dat de kerkelijke tucht geoefend wordt om de zonden te bestraffen. Kortom, dat men zich richt naar het zuivere Woord van God, alles wat daarmee in strijd is verwerpt en Jezus Christus erkent als het enige Hoofd. Hieraan kan men met zekerheid de ware kerk kennen en niemand heeft het recht zich van haar af te scheiden.

    Goed...ga ik even na bij mijzelf.

    "dat de kerk de zuivere prediking van het evangelie onderhoudt"

    jahoor, puur en zuiver het woord, geciteerd uit de schrift. (check)

    "dat zij de zuivere bediening van de sacramenten onderhoudt"

    Ook prima in orde; doop, avondmaal, bediening, aanbidding, gebed,...enz, allen ruimschoots aanwezig.

    (check)

    "dat de kerkelijke tucht geoefend wordt om de zonden te bestraffen"

    Oei, hier loopt het spaak! De kerk hoeft niet te tuchtigen en te bestraffen, het offer is volbracht. Alle zonden zijn vergeven door het bloed van Jezus en de kruisiging van de Heer op Golghota. Zijn offer zet allen vrij die zijn offer aannemen en zijn naam aanroepen!

    (...)

    "Kortom, dat men zich richt naar het zuivere Woord van God, alles wat daarmee in strijd is verwerpt en Jezus Christus erkent als het enige Hoofd."

    Ja, dik in orde! En inderdaad is Jezus het hoofd, geen enkel mens kan op die troon gaan zitten dan Hij alleen. Elke persoon die dat wel probeert is een valse profeet.

    (check)

    "Hieraan kan men met zekerheid de ware kerk kennen en niemand heeft het recht zich van haar af te scheiden."

    Dat recht heb je wel! Wanneer blijkt dat de 'ware kerk' een dwaaleer uitoefent en mensen uitsluit van gemeenschap met de Heer.

    Tot nu toe komt de PKN zoals jij die schetst erg over als een kerk van schriftgeleerde en farizeeërs die het VOLBRACHTE OFFER even schijnen te vergeten/wegmoffelen en hierdoor mensen denken te kunnen uitsluiten...jammer.

    Gods Zegen!

  13. Quote:
    Dat klopt, dat doet de Nederlandse GeloofsBelijdenis overigens ook niet, die noemt wel kenmerken waaraan de ware kerk voldoet.

    En waaruit blijkt dan dat de evangelische gemeenten hier niet aan voldoen?

    Quote:
    Dat doet de NGB ook.

    fffeeewww,....gelukkig maar.

    Quote:
    Groeperingen die niet de (volledige) waarheid leren.

    Zo, dat is lekker breed te interpreteren!

    Herhaal ik mijn eerdere vraag: "En waaruit blijkt dan dat de evangelische gemeenten hier niet aan voldoen?"

    Quote:
    Dat klopt, maar daarvoor zal men geen concessies doen die de Waarheid geweld aandoen

    En welke waarheid wordt geweld aangedaan wanneer iemand in een andere gemeente van Jezus kerkt?

    Quote:
    Want Ik ben gekomen om tweedracht te brengen tussen een man en zijn vader en tussen een dochter en haar moeder en tussen een schoondochter en haar schoonmoeder;

    Ok...citeren...leuk:

    1 Kor 1,2

    Aan de gemeente van God in Korinte, geheiligd door Christus Jezus, aan hen die zijn geroepen om zijn heiligen te zijn, en aan allen die de naam van onze Heer Jezus Christus aanroepen, waar dan ook, bij hen en bij ons.

    Ef 4,3

    Span u in om door de samenbindende kracht van de vrede de eenheid te bewaren die de Geest u geeft:

    Ef 4,13

    totdat wij allen samen door ons geloof en door onze kennis van de Zoon van God een eenheid vormen, de eenheid van de volmaakte mens, van de tot volle wasdom gekomen volheid van Christus.

    Quote:
    Klinkt niet als een gezellig feestje waar iedereen welkom is ondanks zijn of haar overtuigingen.

    Nou....dat is niet helemaal waar:

    12 Hij zei ook tegen degene die hem had uitgenodigd: ‘Wanneer u een maaltijd aanbiedt of een feestmaal geeft, vraag dan niet uw vrienden, uw broers, uw verwanten of uw rijke buren, in de verwachting dat zij u op hun beurt zullen uitnodigen om iets terug te doen. 13 Wanneer u mensen ontvangt, nodig dan armen, kreupelen, verlamden en blinden uit. 14 Dan zult u gelukkig zijn, zij kunnen voor u dan wel niets terugdoen, maar u zult ervoor beloond worden bij de opstanding van de rechtvaardigen.’

    Zouden we in deze context ook de (volgens PKN) verkeerd gelovigen, afvalligen en heidenen mogen rekenen? Jij mag het zeggen!

    Quote:
    Want Jezus interesseert het niet wat mensen geloven? Tja, als je zo denkt begrijp ik je bezwaar en dan moet de GKv maar snel een worden met de plaatselijke moskee, hindoetempel en de Humanistische beweging.

    Dat heb ik niet gezegd, dus daar ga ik niet verder op in...

    Ik vind je vergelijking trouwens erg onzinnig, ik had je hoger ingeschat Machiaveli!

    Quote:
    Wat vreselijk nietszeggend.

    inderdaad (zie vorige punt...)

    Gods Zegen!

  14. Quote:
    Een gemeente is een plek waar GOD je een plek heeft gegeven. Niet een plek die jij zomaar overboord kiepert omdat je vriend een ander geloof heeft.

    Mee eens, maar volgens mij niet aan de orde.

    Quote:
    Hoe kun je overtuigd lid zijn van een GKV terwijl je vindt dat alles (in dit geval: inzegenen huwelijk en daarna vertrekken naar een evangelie gemeente) maar moet kunnen?

    Wederom, niet gezegd dus niet aan de orde.

    Quote:
    De GKV leert dat zij een Ware Kerk is en sluit nadrukkelijk een aantal groeperingen uit.

    Als je wat op de hoogte bent dan kun je in de NGB lezen wat de kenmerken van een ware kerk zijn. Elk GKV lid kent die documenten, ze worden in de catechese geleerd en onderricht.

    Leert de GKV dat? En met welke autoriteit denken zij dat te kunnen doen?

    Ik ken de NGB niet maar wel de NBG en die spreekt niet over de GKV als ware kerk...Die spreekt over Jezus!

    Uitsluiten van groeperingen? Ben benieuwd wat voor groeperingen jij hier bedoelt...Ik hoop eigenlijk dat de GKV zoveel mogelijk probeert eenheid te bewerkstelligen en mensen dichter bij Jezus te krijgen. Uitsluiten is nou juist wat Jezus niet wilde.

    Quote:
    Wat ik begrijp is dat je wel in die gemeente een zegen wilt en met zegen en al je daarna ontrekt aan die gemeente.

    En dat is vreemd...........

    Nee hoor....dat is helemaal niet vreemd. Als daar mensen rondlopen die zichzelf de ware kerk noemen en anders denkenden/gelovenden uitsluiten dan is het verstandig daar snel weg te wezen!!! Dat is een kerk van de wereld en niet van Jezus!!!

    Elke kerk kan zelf documenten opstellen die zogenaamd 'de waarheid' bevatten en regels opstellen die een 'ware gelovige' moet hanteren maar er is toch echt maar één Heilig, Geest geïnspireerd en 100% waarheidsgetrouw document en dat zijn de verzamelde boeken in de bijbel! En het valt en staat met:

    juist: JEZUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! yes.gif

    Shalom en Gods Zegen.

  15. Ik laat mij leiden door mijn Heer en God Jezus Christus van Nazareth. Bij alle belangrijke beslissingen ga ik na wat zijn keuze zou zijn en vraag ik zijn raad. Wanneer ik zelf keuzes maak of mij laat leiden door de wereld gaat het vaak enorm fout! Als ik af ga op de bijbel en de woorden van Jezus, tja,...dan ben ik eigenlijk nog nooit teleurgesteld!!!

    Halelujah!

    Shalom voor allen.

  16. Ok, BOT...!

    Ik vraag mij af, waarom wil je een quiz organiseren om kinderen te 'leren' hoe verschillend ze zijn? Dat is namelijk wat je bewerkstelligt met zo'n quiz. Waarom laat je ze niet GEZAMENLIJK een kennisquiz over de bijbel doen? Gewoon allerlei bijbelfeitjes (zoals: "Hoe heette de zonen van Abraham?") waarbij ze mogen samenwerken en overleggen met elkaar. Hierdoor benadruk je het samenwerken, je leert ze overeenkomsten te zien en geeft ze ook nog essentiële bijbelkennis mee!

    Lijkt mij veel nuttiger, leerzamer en leuker voor de kinderen. Kinderen zijn namelijk helemaal niet bezig met de verschillen, dat doen wij volwassenen, kinderen zijn opzoek naar iets gezamenlijks waardoor ze samen kunnen spelen...Dat vinden ze veel leuker!!!

    Succes ermee.

    Gods zegen voor PKN en RK.

  17. Quote:
    Hoe kan ik in hemelsnaam bepalen wanneer ik van de wereld ben, of zogezegd volledig bewust van wat de wereld is en in de wereld sta, doch in Christus ben?

    Dat hoef je niet te weten, het is de Geest in je die het je duidelijk maakt. Als je je hebt laten dopen, je hebt je leven aan Christus gegeven en je hebt de Heilige Geest ontvangen dan zul je merken dat bepaalde zaken als 'niet goed' gaan voelen, zaken die je voorheen als normaal ervaarde of die best goed voelde, gaan je dan tegenstaan...Dat is de Heilige Geest die je dat duidelijk maakt.

    Wat je daar dan mee doet bepaal je natuurlijk zelf.

    Je bent 'in de wereld' wanneer je niet gedoopt bent en niet de Heilige Geest hebt ontvangen.

    Eigenlijk heel simpel... knipoog_dicht.gif

    Mocht je het willen checken, of nalezen lees dan:

    - Mat 3.

    - Mat 12.

    - Joh 3.

    - Joh 14/15/16

    Succes en Gods zegen.

  18. Quote:

    Nee, ook niet wanneer een christelijke moeder haar kind wil laten dopen en haar niet-messiasbelijdende Joodse echtgenoot en vader van het kind dat niet wilt?

    poeh, complex. Hier waag ik mij niet aan.

    Ik zou zeggen...gulde middenweg, een zaak voor El Elohim.

    Geen zaak voor ons mensen om te ontrafelen.


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]Wat betekend die tekst volgens jou, aangezien niet alle tong Hem belijd en een groot deel Hem zelfs verwerpt?

    Die tekst verwijst naar de wederkomst van Christus, de nabije toekomst dus...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid