Spring naar bijdragen

_Tijn

Members
  • Aantal bijdragen

    116
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door _Tijn

  1. Quote:

    Je familie of jezelf haten; wil zeggen dat je uit God ontstaan bent.

    Van jezelf uit ben je dus niets en heb je geen enkele waarde, maar omdat God je de waardigheid geeft, heb je hem.

    Dat vind ik een goede, verder denk ik ook dat het met het loslaten van je familie en verleden te maken heeft; breken met wat je ouders en anderen van je vinden, breken met tradities en er niets van aantrekken en alleen maat Jezus volgen.

  2. Wat mij regelmatig opvalt, is dat er in de katholieke kerk veel meer "regeltjes" zijn (niet denigrerend bedoeld). Ik heb even snel het topic doorgestruind, maar vanuit protestantse hoek lijken er weinig problemen te zijn, het wordt lastiger door de de eisen uit de katholieke hoek.

    Daarnaast is er natuurlijk de discussie over wel of geen kinderdoop.

    In de kerk van mijn broer en schoonzus is een, naar mijn mening, mooie "tussenoplossing". De kinderen worden opgedragen aan God.

    Ze worden dus niet gedoopt, dat is iets wat ze zelf later moeten beslissen, maar het is wel een heel duidelijk teken vanuit de ouders dat zij aangeven dat her Gods kinderen zijn dat zij de kinderen christelijk op zullen voeden.

    Als je je kinderen dus niet laat (kinder)dopen, maar wel opdraagt, kan er dus ook geen discussie zijn tussen de verschillende kerken en kunnen je kinderen later zelf kiezen.

  3. Quote:

    [...]

    Zo'n standpunt is alleen houdbaar als je, en dan bedoel ik dit niet te zeggen om je te beledigen, erg oppervlakkig redeneert. De geschiedenis van de kerken is geen clubje van mensen die een hokje kozen maar het verdedigen en in een hokje gedwongen worden omwille de waarheid.

    Ik ben niet beledigd smile.gif het is niet zozeer oppervlakkig, als eerder enorm simpel (in principe dan).

    Waar jij het over hebt zijn precies díe dingen waar wij als christenen bovenuit zouden moeten stijgen.

    Alle kerken zijn ontstaan binnen een bepaalde context van tijd, plaats, personen, ervaringen, opvattingen etc. Hierdoor is het verschil in kerkstromingen ontstaan.

    Elke stroming heeft, simpel gezegd, zijn eigen waarheden, maar ook patronen en gebruiken.

    Om niet, op wat voor manier dan ook, tegen gehouden te worden door deze dingen, zou je dus boven de kerk uit moeten stijgen. Puur en alleen voor Jezus gaan, Hij is de enige waarheid.

    Praktisch gezien zijn er heel veel haken en ogen, omdat we natuurlijk in een bepaalde maatschappij leven, naar een bepaalde gemeente gaan, bepaalde vrienden hebben, ons aantrekken wat anderen over ons zeggen etc.

    Maar idealiter gezien (als je het ideaal niet nastreeft, moet je geen christen zijn) volgen we alleen Jezus.

  4. Je weet wat er gebeurde met ongelovigen, moet je nagaan wat er met gelovigen kan gebeuren smile.gif

    En nogmaals, opwekking is niet af te dwingen, het gebeurd. De "randvoorwaarden" daarvoor kent volgens mij niemand, laat staan hoe ze te beïnvloeden.

    Waar we met alle kerken naar toe moeten, is boven alle hokjes uitstijgen en voor Jezus gaan. Heel kort door de bocht doet de rest er niet toe. God stijgt ver boven de kerken uit.

  5. Quote:

    [...]

    Dat is natuurlijk je reinste onzin. Tenzij je met eenheid bedoelt; iedereen moet worden zoals wij en dan zijn we blij. Katholieken moet je bekeren en traditionele kerken zijn suf,saai en wettisch en God wil fik in de tent! Dat geeft een goed uitgangspunt voor "ongeacht denominatie."

    Dat vind ik een nogal harde, misschien zelf arrogante en niet onderbouwde opmerking...

    Blijkbaar heb je ooit eens iets meegemaakt waarover je niet lekker in je vel zit en heb je een doel nodig om op te schieten.

    Je hebt geen idee waar je het over hebt. Door "christenen" die andere christen lukraak aanvallen raakt de kerk alleen maar verder verdeeld.

    Als je nou gewoon een discussie aangaat met: "Daar ben ik het niet mee eens, omdat..."

    Maar blijkbaar ben je daartoe niet in staat. Ik zal voor je bidden.


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    Waarom worden er dan wel telkens voorwaarden voor een opwekking genoemd? 'Er kan geen opwekking plaatsvinden als...'

    Ik heb geen idee over welke voorwaarden je het hebt, wat heb je gehoord dan, waarom het niet zou kunnen?

  6. Toronto is Toronto, dit is Nederland smile.gif

    Soulsurvivor is een evenement.

    Zoveelste poging om opwekking te forceren...? Opwekking is niet te forceren, dunkt me.

    Ze zijn niet gericht op manifestaties; er is wel ruimte voor, net zoals er ruimte is om rustig in je stoel te zitten en alles gade te slaan (zoals ik vaak doe).

    Een spil zijn in een proces is niet van eenzelfde orde als een nederig werktuig. Als nederig werktuig kun je ook een spil zijn. Het gaat hen er niet om dan zij die spil zijn, of om de "eer", ze willen alleen maar God volgen en een eenheid tussen christen, ongeacht welke denominatie.

  7. Jip-en-Janneke-taal... zijn het nu een keer de katholieken die het niet begrijpen? knipoog_dicht.gif

    Klinkt goed Mark1987, wat mij vooral aanspreekt is dat er vooral naar de gave van het individu wordt gekeken en dat men je niet meteen in een hokje probeert te duwen. Hou ons op de hoogte! Ik ben erg benieuwd. (ik ga nog ff de site checken)

    -edit- helaas, daar heb ik iets te weinig tijd met mijn fulltime baan....

  8. o, niets zo te zien...

    jammer

    Weer ontopic: even een snelle vertaling;

    Christus van de Heilige Johannes van het Kruis is het schilderij dat door Salvador Dalí in 1951 wordt gemaakt. Het schildert Jesus-Christus op het kruis in een verdonkerde hemel af die over een watermassa, volledig met een boot en vissers, zweeft. Hoewel het een afbeelding van de kruisiging is, is het verstoken van spijkers, bloed en een kroon van doornen, omdat, volgens Dalí, hij door een droom werd overtuigd dat deze eigenschappen zijn afbeelding van Christus in de war zouden brengen. Ook werd in een droom het belang aan hem geopenbaard om Christus in de extreme hoek af te beelden.

  9. Zelf ben ik interieurarchitect en heb een kunstzinnige en technische opleiding genoten.

    Ik sta open voor alle uitingen van kunst en hang daar mijn eigen waarde-oordeel aan.

    Bedenk goed dat de oorsprong van veel hedendaagse kunst te vinden is in de kerkelijk kunst. Vroeger werd kunst in de kerk gebruikt om verhalen te vertellen.

    Voor alle kunst geldt uiteindelijk of het je smaak is of niet.

    -edit-

    Ik zie nu dat je een afbeelding hebt ter illustratie. Wat is volgens de kunstenaar de achterliggende gedachte en wat is die voor jou?

    Wat betekend dit schilderij voor jou persoonlijk? En waarom zou het godslastering zijn?

  10. Haha, mooi betoog Olorin.

    Ik snap dat de overeenkomsten voor dit model niet relevant zijn. Mijn vraag was eerlijk gezegd ook breder bedoeld, maar daar kom ik nu pas achter, nu ik je tekst lees....

    Oke, anders gesteld: Binnen het christelijk geloof zijn veel stromingen, RKK, PKN, etc etc etc. Toch zijn het allemaal christenen.

    Helaas is er veel onenigheid tussen al die stromingen, terwijl het toch allemaal volgers van Jezus zijn?

    Simpel gezegd: zou je met een soort "matrix" of whatever kunnen zoeken naar de overeenkomsten tussen al die stromingen?

    Reden: de verdeeldheid minderen en proberen wat aardiger voor elkaar te zijn, door elkaar eens niet over verschillen aan te vallen, maar te wijzen op de overeenkomsten die een gezamenlijke weg duiden.

  11. Nou, het illustreerd vooral de verschillen. Ikzelf probeer de overeenkomsten in de verschillende takken te vinden. Eigenlijk op zoek naar de eenheid binnen de verschillen.

    Lastig uitleggen, maar ik hoor en zie veel takken van ons geloof met veel verschillende meningen etc. Er is een grote verdeeldheid.

    Hoe kun je zoeken naar gemene delers om die verdeeldheid een beetje op te heffen en mensen, binnen ons geloof dus, meer naar elkaar toe te brengen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid