Spring naar bijdragen

gwn_ik

Members
  • Aantal bijdragen

    25
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door gwn_ik

  1. ?

    Ik zeg ook niet dat dat iets zegt. Ik zal altijd in Jezus blijven geloven, ongeacht de omstandigheden. Jezus is mijn Heer en ik zal Hem eeuwig blijven dienen.

    Huh hoe kan Jesus 2 personen zijn? Zijn zoon en tegelijke tijd de Heer zelf?

    hmm leg dat eens effe uit wil je..

    Wij geloven dat Isa ( Jezus) een profeet is niks meer en niks minder

  2. Een hoofddoek is inderdaad niet verplicht. In het christendom draait het sowieso niet om wetten, dwang enz. .

    Hmm ik weet niet of je het weet maar in de Islam is ook geen dwang!

    Wellicht, maar in sommige moslimlanden is het niet aan te raden zonder hoofddoek de straat op te gaan.

    Dat zal dan wel iets van cultuur zijn. Cultuur en Islam worden zijn 2 totaal andere dingen. Cultuur is altijd in strijd met de islam

  3. Ja en dat is jammer. Want een ieder moet het voor zichzelf weten.

    En Allaah heeft ons niet nodig, wij hebben Hem nodig. Er is geen dwang in de Islam. Wil je geen moslim meer zijn, prima! jouw keuze.

    Dat is jouw insteek en ook de mijne, maar binnen de islam ligt dat schijnbaar anders. Indien het zo was zoals wij het vinden dan zou er geen probleem zijn.

    Je moet 2 dingen niet door elkaar halen. Geloof en cultuur. Heel veel dingen worden gedaan vanuit cultuur en vele denken dat het uit de naam van de Islam komt.

  4. Hallo allemaal,

    Zou jij je ooit bekeren tot een ander geloof wanneer je erachter komt dat die andere geloof je meer aan trekt en je daar meer innerlijke rust hebt?

    ( gewoon uit nieuwschierigheid deze topic, en nee ik wil niemand anders laten bekeren tot de Islam voor het geval iemand dat denkt)

    groetjesssss

  5. Nogmaals dat was maar 1 vd voorbeelden. Ik keur al die geweld naar degene die bekeren tot het Christendom af! Laat dat duidelijk zijn.

    Dat snap ik, en dat doen de meeste islamieten die ik ken waarschijnlijk ook. Het is echter wel een onderdeel van de islamitische cultuur dat daar een groot taboe op ligt. Islamieten die zich bekeren tot wat anders zijn zelfs in Nederland vaak hun leven niet zeker. Dat is dan ook gelijk de reden waarom je er zelden of nooit van hoort terwijl het wel degelijk plaatsvind.

    Ja en dat is jammer. Want een ieder moet het voor zichzelf weten.

    En Allaah heeft ons niet nodig, wij hebben Hem nodig. Er is geen dwang in de Islam. Wil je geen moslim meer zijn, prima! jouw keuze.

  6. Natuurlijk ieder zijn geloof. Maar aantallen van 1 land zeggen weinig over aantallen wereldwijd. En ook in Nederland bekeren jaarlijks gemiddels al zo'n 800 tot 900 zich tot het katholicisme. Het zegt echter heel weinig over groei oid.

    Maar waarom denk jij dat je nooit van islamieten die zich bekeren tot het christendom hoort?

    Nogmaals dat was maar 1 vd voorbeelden. Ik keur al die geweld naar degene die bekeren tot het Christendom af! Laat dat duidelijk zijn.

  7. Elke dag groeit de Islam. En daar ben ik trots op! Dat wilt toch wel wat zeggen over de Islam... En begrijp me niet verkeerd, de meeste bekeerlingen waren Christelijk.

    Het schijnt dat het christendom nog harder groeit. Alhoewel ik het een fijn gegeven vind kan ik daar eigenlijk maar moeilijk trots op zijn. Ik heb er immers geen aandeel in gehad.

    Het schijnt ook dat de islamitische groei voornamelijk van geboorte komt en dat de christelijke groei ook voor een groot deel vanuit het bekeren komt.

    Nee juist van de bekeringen.

    DUBAI - Volgens de krant ‘Khaleej Times’ zijn er dit jaar tot nu toe 800 inwoners van verschillende nationaliteiten bekeerd tot de islam bij de Islamitische Informatie Centrum van de ‘Dar Al Ber’ gemeenschap.

    Van de nieuwe moslims afkomstig uit 16 verschillende nationaliteiten, vormen de Filipijnen met 80% de grootste groep, gevolgd door Indiërs en Chinezen. De lijst van andere nationaliteiten omvat ook Groot-Brittannië, Amerika, Duitsland, Frankrijk, Italië, Roemenië, Rusland en Nederland.

    De nieuwe bekeerlingen zijn aangetrokken door de tolerantie, barmhartigheid en logische en weldoordachte leer van de Islam. De directeur van het Islamitisch centrum geeft aan dat in April 177 moslims bekeerd zijn, met name Aziaten, Afrikanen, Europeanen en Arabieren. Vorig jaar zijn er maar liefst 1.350 mensen in het centrum tot de islam getreden. Dit aantal is mede bereikt door de inspanning die het centrum verricht in het verspreiden van de islam; zo zijn er 10.000 exemplaren van onder andere boeken en brochures met inleidende lezingen over de islam en diens principes verspreid.

    © Dawah-TV

  8. ]Het zou jammer zijn dat ze ook zo groot zouden worden[/b].

    En ik heb liever dat het Christen zijn, natuurlijk!

    Maar het concluderen dat het ons niks zou uitmaken, omdat we zeggen dat het kan (zo'n website oprichten) is nogal kort door de bocht.

    Liever heb ik natuurlijk zo helemaal geen websites, maar je leeft in godsdienst-vrij land, dus je kan je er enkel maar bij neerleggen.

    Elke dag groeit de Islam. En daar ben ik trots op! Dat wilt toch wel wat zeggen over de Islam... En begrijp me niet verkeerd, de meeste bekeerlingen waren Christelijk.

    En ik snap je zeker!

  9. Quote:

    Wat wil je met dit topic? Waar is je discussiepunt?

    Wat ik wil laten zien is, dat jullie er ook kuis erbij moeten lopen en je zichzelf hoort te bedekken. Waarom kijken jullie zo raar als een moslima er geheel bedekt bij loopt? ze probeert alleen maar haar geloof te praktiseren


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    Kuisheid, okee

    Reinheid, okee

    Schaamte lijkt me nou niet bepaald bevorderlijk voor je zelfbeeld.

    Overigens denk ik dat zelf al loop je er volgens alle voorschriften bij, je nog steeds onkuis en onrein kunt zijn. Het zijn je daden, niet je kleding die je maken tot wat je bent
    flower.gif

    Dat is ook wel zo..

  10. Om de joods-christelijke cultuur in Nederland veilig te stellen, willen sommige mensen in de Grondwet laten opnemen dat de joods-christelijke en humanistische cultuur in Nederland ‘dominant’ is. Dit omdat zij zich bedreigd voelen door moslimvrouwen met lange gewaden en hoofddoeken, maar het is deze mensen ontgaan dat de joods-christelijke cultuur - die qua kledingsvoorschriften zijn hele levensvisie ontleent aan het oude en nieuwe testament - niet veel verschilt van die van de moslims. De Koran die als uitgangspunt geldt voor de moslimvrouw schrijft haar een aantal kledingsvoorschriften voor. Allah zegt namelijk (interpretatie van de betekenis): “En zeg tegen de gelovige vrouwen, dat zij hun blikken neerslaan en hun kuisheid bewaken, en hun aantrekkelijkheden niet tonen, behalve wat daarvan zichtbaar is. En zij moeten hun Khimaar (sluiers) over hun boezems dragen.†(Soerat an-Noer: 31)

    Maar ook vertoont de Bijbel wat dit onderwerp betreft grote overeenkomsten met de Koran. In 1 Petrus 3:1 valt te lezen: “Desgelijks, gij vrouwen, weest uwen mannen onderdanig, opdat, ook indien sommigen ongehoorzaam zijn, zij door den wandel hunner vrouwen zonder woord gewonnen worden, als zij uwen kuisen wandel in vreze aanzien; wier sieraad niet uitwendig zij met het haar te vlechten, en goud om te hangen, of klederen aan te trekken, maar de verborgen mens des harten, in het onverderflijk sieraad van een zachten en stillen geest, die kostelijk is voor God.â€

    Dus ook volgens de Bijbel mogen de vrouwen hun aantrekkelijkheden niet tentoonstellen. Dit wordt nog eens bevestigd in 1 Timoteüs 2:9 met de volgende woorden: “Desgelijks wil ik dat de vrouwen in zedig gewaad zich eerbaar en ingetogen tooien, niet met vlechtsels, goud, paarlen of kostbare kledij, maar, zoals het vrouwen betaamt die op den naam van godvruchtigen aanspraak maken, met goede werken.â€

    En in het licht van het voorgaande, willen wij tegen diegenen die zonder enige kennis van feiten uitspraken doen zeggen dat dit de kledingsvoorschriften zijn voor de vrouw volgens de joods-christelijke cultuur. En om het af te leren, nog een tekst uit de Bijbel over het dragen van de hoofddoek:

    “Maar ene vrouw, die bidt of profeteert met ongedekte hoofd, onteert haar eigen hoofd; het is even alsof zij geschoren was. En wil zij zich niet dekken, zo snijd men haar ook het haar af.†(1 Korintiërs 11: 5-6)

    De moslimvrouw met het dragen van haar Hidjaab heeft meer weg van de maagd Maria, dan de vrouw die onbedekt de straat opgaat. En je hoeft slechts te kijken naar de afbeeldingen van Maria in de kerk om dit begrijpen. In alle afbeeldingen van haar wordt zij getooid met een hoofdtooi.

    Ook is het volgens de Bijbel de gewoonste zaak dat vrouwen zich in de aanwezigheid van vreemde mannen omhullen in een sluier. In Genesis 24: 64-65 staat: “En Rebekka sloeg haar ogen op en zag Izaak; zij liet zich van den kemel afglijden en zeide tot den knecht: Wie is die man daarginds, die ons in het veld tegemoet komt? De knecht zeide: Dat is mijn heer. Toen nam zij haar sluier en omhulde zich.â€

    De Hidjaab van de vrouw is zowel volgens de Koran als de Bijbel een symbool van kuisheid, reinheid en schaamte. En niet een teken van onderdrukking zoals een aantal onwetende mensen willen doen geloven

  11. Zonder twijfel heb je vaak de bewering dat Jezus God is, gehoord: de tweede persoon in de ‘heilige drie-eenheid’. Terwijl de Bijbel, die de bron is van kennis over Jezus en de basis is voor de Christelijke doctrine, dit duidelijk tegenspreekt.

    Wij verzoeken jullie de Bijbel te lezen om de volgende conclusies met ons te beamen:

    God is Alwetend. Jezus daarentegen niet. Toen Jezus sprak over de Dag des Oordeels, gaf hij duidelijk aan dat hij hier beperkte kennis over had, zeggende: “Maar wanneer, op welke dag en welk uur, deze dingen zullen gebeuren… dat weet niemand. De engelen niet. Zelfs ik niet. Dat weet alleen de Vader.â€

    (Marcus 13: 32)1

    God is Alwetend. Zijn kennis is zonder enige beperkingen. Het feit dat Jezus, zoals ook zelf door hem wordt toegegeven, niet wist wanneer de Dag des Oordeels zou plaatsvinden is een duidelijk bewijs dat hij niet alwetend is en dat Jezus daarom God niet is.

    God is Almachtig. Jezus daarentegen niet. Ondanks het feit dat Jezus vele wonderen verrichtte, gaf hij zelf toe dat de kracht om dit te doen niet van hemzelf afkomstig was, maar kwam van God. Hij zei: “Het is waar wat ik zeg. De Zoon kan niets uit zichzelf. Hij doet alleen wat zijn Vader hem voordoet.â€

    (Johannes 5: 19)

    Verder zegt hij: “Ik kan niets uit mijzelf. Ik oordeel zoals God het mij zegt. Mijn oordeel is eerlijk en rechtvaardig. Het gaat niet om wat ik wil, maar om wat Hij wil, want Hij heeft mij gestuurd.â€

    (Johannes 5: 30)

    Niet alleen is God Almachtig, ook is Hij de bron van alle macht en soevereiniteit. Het feit dat Jezus, zoals ook zelf door hem wordt toegegeven, niets uit zichzelf deed is een duidelijk bewijs dat hij niet almachtig is en dat Jezus daarom God niet is.

    God heeft geen god. Jezus daarentegen wel. God is de Ultieme Rechter en Degene tot Wie de toevlucht wordt gezocht. Hij Zelf roept geen anderen aan, noch verricht Hij het gebed voor hen. Jezus echter gaf toe dat hij God aanbad en voor hem het gebed verrichtte. Hij zei: “Ga naar mijn broeders en vertel hun dat ik terugga naar mijn Vader, die ook jullie Vader is. Naar mijn God die ook jullie God is.â€

    (Johannes 20: 17)

    Er is ook overgeleverd dat hij aan het kruis zou hebben gezegd: “Mijn God, mijn God, waarom hebt U mij verlaten?â€

    (Mattheüs 27: 46)

    Als Jezus werkelijk God was, dan zou dit ook op de volgende wijze gelezen kunnen worden: “Mijzelf, mijzelf, waarom hebt U mij verlaten?†Zou dit geen pure nonsens zijn? Toen Jezus het ‘Onze lieve Heer’ gebed verrichtte (Lucas 11: 2-4) verrichtte hij toen het gebed voor zichzelf? Toen hij in de tuin Gethsemane bad: “Vader! Als het mogelijk is, laat deze beker aan mij voorbijgaan. En toch… niet wat ik wil, maar wat U wilt.â€

    (Mattheüs 26: 36-39)

    Was Jezus toen tot zichzelf aan het bidden? Het feit dat Jezus, zoals uit zijn eigen daden en uitspraken blijkt, God aanbad en het gebed voor hem verrichtte is een duidelijk bewijs dat hij God niet is.

    Volgens de Bijbel is God onzichtbaar voor de mensen. Jezus daarentegen was van vlees en bloed. Duizenden hebben Jezus gezien en gehoord, terwijl hij zelf zei dat dit met God niet mogelijk is: “Geen mens heeft God ooit gezien.â€

    (Johannes 20: 17)

    “God is geest, en we kunnen hem alleen aanbidden als onze aanbidding geestelijk en echt is.â€

    (Johannes 4: 24)

    Het feit dat Jezus heeft gezegd dat niemand God ooit heeft gezien, terwijl zijn volgelingen hem hebben gezien en gehoord is een duidelijk bewijs dat Jezus God niet is.

    Niemand is groter dan God en niemand kan Hem vertellen wat Hij moet doen. Jezus daarentegen erkende dat er Iemand was die groter was dan hem, wiens wil los stond van de zijne. Wellicht het duidelijkste bewijs dat aantoont dat Jezus en God niet gelijk zijn, en dus niet hetzelfde, komt uit de mond van Jezus zelf toen hij zei: “De Vader is groter dan ik.â€

    (Johannes 14: 28)

    Toen iemand hem aansprak met ‘goede meester’, antwoordde hij: “Besef je wel wat je zegt, als je mij ‘goed’ noemt? Er is toch niemand goed, behalve God?â€

    (Lucas 18: 18-20)

    Verder maakt Jezus duidelijk onderscheid tussen zichzelf en God toen hij zei: “Want ik ben van God uit naar jullie toe gekomen. Ik ben niet uit mezelf gekomen, maar God heeft mij gestuurd.â€

    (Johannes 8: 42)

    Jezus gaf duidelijk zijn ondergeschiktheid aan God aan, zeggende: “Maar Uw wil telt, niet de mijne.â€

    (Lucas 22: 43)

    Het feit dat Jezus toegaf dat hij niet uit eigen vrije wil is gekomen maar is gestuurd, dat hij Iemand erkende die groter is dan hijzelf en dat hij zijn eigen wil ondergeschikt maakt aan de wil van God is een duidelijk bewijs dat Jezus God niet is.

    Jullie erkennen de Bijbel als primaire bron van kennis over God en Jezus. Hoe kan het dan dat, terwijl de Bijbel duidelijk maakt dat Jezus niet de Almachtige is en de Almachtige Jezus niet is, jullie hier anders over denken?

    O, zoeker naar de Waarheid, de doctrine van de drie-eenheid is vals en volledig inconsistent met de woorden van Jezus zoals die worden genoemd in de Bijbel. God is één, niet drie. Hij is een volmaakte eenheid.

    Mocht je geïnteresseerd zijn in de Waarheid omtrent God en jouw relatie met Hem, dan nodigen wij je uit om de Islam te onderzoeken.

    Wat zegt God over Jezus?

    “Dat is Jezus, zoon van Maria, het Woord van Waarheid waaraan zij twijfelen. Het is niet passend voor God om een zoon te hebben, Heilig is Hij, als Hij een zaak bepaalt, dan zegt Hij er slechts tegen: ,,Wees,†en het is.â€

    (Interpretatie van de betekenis van de Koran; hoofdstuk Maria 19: 34-35)

    “En zij zeiden: ,,De Barmhartige heeft Zich een zoon genomen.†Voorzeker, jullie zijn met iets verwerpelijks gekomen. De hemelen staan daardoor op het punt om open te barsten en de aarde om open te splijten en de bergen om uiteen te vallen! Omdat zij een zoon toeschrijven aan de Barmhartige. Het is niet passend voor de Barmhartige om Zich een zoon te nemen. Er is niemand in de hemelen of (op) de aarde of hij zal als een dienaar naar de Barmhartige komen.†(Interpretatie van de betekenis van de Koran; hoofdstuk: Maria 19: 88-93)

    “Voorwaar, de gelijkenis (van de schepping) van Jezus is bij God als de gelijkenis (van de schepping) van Adam. Hij schiep hem uit aarde en zei vervolgens tot hem: “Wees,†en hij was.â€

    (Interpretatie van de betekenis van de Koran; hoofdstuk: De familie van Imraan 3: 59)

    “O lieden van de Schrift, overdrijft niet in jullie godsdienst en zeg niets over God, dan de Waarheid. Voorwaar, de Messias, Jezus, zoon van Maria, is slechts een Boodschapper van God en Zijn Woord, dat Hij aan Maria zond en uit een Geest (Gabriël) van Hem voortkomend. Gelooft dus in God en Zijn Boodschappers en zegt niet dat God drie is. Houdt hiermee op, dat is beter voor jullie. Voorwaar slechts God is de Ene God. Verheven is Hij (boven de bewering dat) Hij een zoon heeft. Hem behoort wat in de Hemelen en op de aarde is. En Allah is voldoende als Getuige.â€

    (Interpretatie van de betekenis van de Koran; hoofdstuk: De vrouwen 3: 171)

    Over de bewering dat Jezus God is:

    “En (gedenk) toen Allah zei: ,,O Jezus, zoon van Maria, heb jij tegen de mensen gezegd: ,,Neemt mij en mijn moeder tot twee goden naast Allah?†Hij zei: ,,Heilig bent U! Nooit zou ik kunnen zeggen waarop ik geen recht heb. Indien ik dat gezegd had, zou U dat zeker geweten. U weet wat er in mijn ziel is, en ik weet niet wat er in Uw ziel is. Voorwaar, U bent de Kenner van het verborgene.â€

    (Interpretatie van de betekenis van de Koran; hoofdstuk: De tafel 5: 116)

    En wat betreft de kruisiging van Jezus:

    “En (wegens) hun ongeloof en hun uitspraken over Maria, als geweldige verzinsels! En (wegens) hun uitspraak: ,,Wij hebben de Messias, Jezus, zoon van Maria, Boodschapper van God, gedood.†Maar zij doodden hem niet en zij kruisigden hem niet, maar hij (de gekruisigde) was voor hen (op Jezus) lijkend gemaakt. En voorwaar, degenen die daar van mening over verschillen, twijfelen daar onderling over. Zij hebben daar geen kennis over, zij volgen slechts vermoedens, en zij zijn er niet van overtuigd dat zij hem gedood hebben. Maar God heeft hem juist tot Zich opgeheven. En God is Almachtig, Alwijs. En er is niemand van de Lieden van de Schrift of hij moet voor zijn dood in hem geloven en op de Dag der Opstanding zal hij een getuige over hen zijn.â€

    (Interpretatie van de betekenis van de Koran; hoofdstuk: De vrouwen 4: 157)

  12. Waarom geloven moslims niet in de kruisiging?

    Vraag:

    Waarom is het zo moeilijk voor de moslims om te geloven dat Christus gekruisigd is ten behoeve van onze zonden? Waarom verwerpen zij het idee van de kruisiging in zijn totaliteit?

    Antwoord:

    Alle lof zij Allah en vrede en zegeningen zij met Zijn Profeet, diens familie en metgezellen.

    Het is niet vreemd dat de moslims dit idee verwerpen. Dit vanwege het geloof in de Koran en het accepteren van hetgeen hierin staat vermeld. Dit Verheven Boek geeft namelijk duidelijk aan dat de kruisiging van Jezus (vrede zij met hem) niet heeft plaatsgevonden. Zoals Allah zegt (interpretatie van de betekenis):

    “En (wegens) hun uitspraak: ,,Wij hebben de Messias Jezus, zoon van Maryam, Boodschapper van Allah, gedood.†Maar zij doodden hem niet en zij kruisigden hem niet, maar het werd hen zo geleken. En voorwaar, degenen die van mening verschillen daarover, zijn vol twijfel. Zij hebben daar geen kennis over, zij volgen slechts vermoedens. Voorzeker, ze hebben hem niet gedood. Daarentegen heeft Allah hem juist tot Zich opgeheven. En Allah is Almachtig, Alwijs.â€

    (Soerat an-Nisaa’: 157-158)

    Het probleem ligt eerder bij de christenen, voor wie de doctrine van de kruisiging en verlossing een centrale doctrine is geworden. In die mate dat het kruis zelfs het symbool van hun religie is geworden.

    Daarom is het uitermate vreemd dat zij onderling verschillen over het verhaal omtrent het kruis. Dit duidt op de verwarring betreffende dit verzinsel. Hun evangeliën en historici verschillen in elk aspect dat te maken heeft met het verhaal van de kruisiging. Zo verschillen zij van mening over het tijdstip van het laatste avondmaal, die volgens hen één van de aanleidingen was voor de kruisiging. Ook verschillen zij betreffende de verrader die de Romeinen naar Jezus (vrede zij met hem) leidde.

    Gebeurde dit minstens één dag voor het laatste avondmaal, zoals verhaald door Lucas? Of gebeurde dit gedurende het laatste avondmaal nadat Jezus (vrede zij met hem) hem het stuk brood gaf, zoals verhaald door Johannes?

    Was Jezus (vrede zij met hem) degene die het kruis droeg, zoals Johannes zegt en zoals dit, volgens Nottingham, een gewoonte was van iemand die gekruisigd zou worden? Of was Simon van Cyrene degene die het kruis droeg, zoals de drie andere evangeliën aangeven?

    Deze drie evangeliën zeggen dat samen met Jezus (vrede zij met hem) ook twee dieven zijn gekruisigd, waarvan één aan zijn rechterkant en de ander aan zijn linkerkant. Wat was volgens hen de houding van deze twee dieven jegens de gekruisigde Messias? Scholden de dieven hem uit, beweerden zij dat zijn Heer hem had verlaten en aan zijn vijanden had overgelaten? Of schold slechts één van hen hem uit en berispte de andere deze dief voor het uitschelden van de Messias? Welk uur vond de kruisiging plaats? Was het in het derde uur, zoals Marcus zegt of in het zesde zoals Johannes beweert?

    Wat is er gebeurd na de vermeende kruisiging? Marcus zegt dat de sluier van de tempel van boven tot beneden was verscheurd. Mattëus voegt daar aan toe dat de aarde schudde, de rotsen ineenstorten en vele heiligen opstonden vanuit hun graven en de heilige stad betraden, waar zij voor velen verschenen. Lucas zegt dat de zon verduisterde en de sluier van de tempel in het midden scheurde en toen de centurio zag wat er gebeurde, prees hij God en zei: “Waarlijk, deze man was rechtschapen.\" Johannes wist echter niets van dit alles!

    Dit zijn niet de enige zwakke elementen en aanwijzingen van valsheid in het verhaal van de kruisiging, zoals verhaald in de evangeliën. Sterker nog, degene die met de minste moeite de details van dit verhaal bestudeert, zal grote verschillen waarnemen in de vertellingen daaromtrent. Verschillen die zodanig van aard zijn dat het onmogelijk is deze allemaal of zelfs een deel ervan te geloven.

    Hopeloos zijn alle mislukte pogingen om de gaten te vullen en de fouten te verbergen die in dit boek zijn geslopen. Allah vertelt in de Koran dat Hij de werkelijke waarheid zal behouden, zeggende (interpretatie van de betekenis):

    “Denken zij dan niet na over de Koran? En wanneer (die) anders dan van bij Allah geweest was, dan zouden zij daarin veel tegenstrijdigheden vinden.â€

    (Soerat an-Nisaa': 82)

    Naast het feit dat de verhalen in het evangelie niet betrouwbaar zijn en hun auteurs zelf toegeven dat de verhalen niet in deze vorm aan de Messias zijn geopenbaard of zijn geschreven gedurende zijn leven, was geen van hen aanwezig bij de gebeurtenissen waar zij zich over hebben uitgesproken. Zoals Marcus zegt:

    “Toen lieten allen hem in de steek en vluchtten weg.â€

    (Marcus 14:50)

    Aangezien deze gebeurtenissen niet waren waargenomen door de vertellers ervan, blijft er veel ruimte over voor verbeelding en poëtische vrijheid.

    We zullen de discussie betreffende (het fabel van) de kruisiging van Jezus (vrede zij met hem) voortzetten. We zullen kijken naar hetgeen het evangelie zegt over de Messias’ voorspelling dat hij zal worden gered van de dood.

    Op een gelegenheid gaven de farizeeërs en de hoofdpriesters de bewakers de opdracht om Jezus (vrede zij met hem) te arresteren. Jezus (vrede zij met hem) richtte toen het woord tot hen:

    “Ik zal nog een korte tijd bij u zijn, dan ga ik naar Hem die mij gezonden heeft. U zult me zoeken, maar me niet vinden; u zult niet kunnen komen waar ik ben.â€

    (Johannes 7: 33-34)

    Op een andere plaats vinden wij het volgende:

    “Hij nam opnieuw het woord en zei: ,,Ik ga weg, en u zult me zoeken. Maar u zult in uw zonde sterven. Waar ik naartoe ga, daar kunt u niet komen.†De Joden zeiden: ,,Hij zal toch geen zelfmoord plegen, dat hij zegt dat hij ergens naartoe gaat waar wij niet kunnen komen?â€

    Maar Jezus (vrede zij met hem) ging door: “U bent van beneden, ik ben van boven; u behoort tot deze wereld, ik behoor niet tot deze wereld.â€

    Ik heb tegen u gezegd dat u in uw zonden zult sterven. Als u niet gelooft dat ik ben wie ik zeg dat ik ben, zult u inderdaad in uw zonden sterven.†,,Wie bent u dan?†vroegen ze. Jezus antwoordde: ,,Wat ik vanaf het begin al tegen u gezegd heb. Ik heb veel over u te zeggen, en veel in uw nadeel. Maar Degene die mij heeft gestuurd is betrouwbaar en wat ik van Hem heb gehoord zeg ik tegen de wereld.†De mensen begrepen niet dat hij over de Vader sprak. ,,Wanneer u de Mensenzoon hoog verheven heeft,†ging Jezus verder, “dan zult u weten dat ik het ben, en dat ik niets uit mijzelf doe, maar slechts spreek zoals de Vader het mij heeft geleerd. Hij die mij gezonden heeft is bij mij; Hij heeft me niet alleen gelaten, omdat ik altijd datgene doe waarvan Hij houdt.â€

    (Johannes 8: 21-29)

    Ook zegt hij:

    “Ik verzeker jullie: vanaf nu zullen jullie mij niet meer zien, tot de tijd dat je zult zeggen: ‘Gezegend is hij die komt in de naam van de Heer!’ â€

    (Mattëus 23: 39)

    En heeft hij gezegd:

    “Jullie stad wordt aan haar lot overgelaten. Ik verzeker jullie: jullie zullen mij niet meer zien, tot de tijd komt dat je zult zeggen: ‘Gezegend is hij die komt in de naam van de Heer!’ â€

    (Lucas 13: 35)

    Zoals deze en andere teksten laten zien, was de Messias er zeker van dat God hem nooit aan zijn vijanden zou overleveren of hem in de steek zou laten.

    “Er komt een tijd, en die tijd is er al, dat jullie uiteengedreven worden, dat ieder zijn eigen weg gaat en mij alleen achterlaat. Maar ik ben niet alleen, want de Vader is bij mij. Ik heb dit gezegd opdat jullie vrede vinden bij mij. Jullie zullen het zwaar te verduren krijgen in de wereld, maar houdt moed: ik heb de wereld overwonnen.â€

    (Johannes 16: 32-33)

    Om die reden dreven de voorbijgangers en ieder ander die de zogenoemde kruisiging bijwoonden de spot met de Messias, zoals de schrijvers van dit evangelie zeggen (ondanks dat het niet waar kan zijn):

    “De voorbijgangers keken hoofdschuddend toe en dreven de spot met hem: ,,Jij was toch de man die de tempel kon afbreken en in drie dagen weer opbouwen? Als je de Zoon van God bent, red jezelf dan maar en kom van dat kruis af!†Ook de hogepriesters, de schriftgeleerden en de oudsten maakten zulke spottende opmerkingen: ‘Anderen heeft hij gered, maar zichzelf redden kan hij niet. Hij is toch koning van Israël, laat hij dan nu van het kruis afkomen, dan zullen we in hem geloven. Hij heeft zijn vertrouwen in God gesteld, laat die hem nu dan redden, als hij hem tenminste goedgezind is. Hij heeft immers gezegd: “Ik ben de Zoon van God.â€â€™ Precies zo beschimpten de misdadigers hem die samen met hem gekruisigd waren.â€

    (Mattëus 27: 39-44)

    Volgens het volgende verdraaide verhaal, lijkt het alsof de stellige overtuiging van Jezus (vrede zij met hem) dat God bij hem was, begon te wankelen (ondanks het feit dat dit niet waar kan zijn):

    “Vervolgens ging Jezus met zijn leerlingen naar een plek die Getsemane genoemd werd. Hij zei: ,,Blijven jullie hier zitten, terwijl ik daar ga bidden.†Hij nam Petrus en de twee zonen van Zebedeüs met zich mee en hij begon zich bedroefd en onrustig te voelen. Toen zei hij tegen hen: ,,Ik voel me dodelijk bedroefd; blijf hier met mij waken.†Hij liep nog een stukje verder, knielde toen en bad met zijn gezicht op de grond: ,,Vader, als het mogelijk is, laat deze beker dan aan mij voorbijgaan! Maar laat het niet gebeuren zoals ik het wil, maar zoals u het wilt.†Hij liep terug naar de leerlingen en zag dat ze lagen te slapen. Hij zei tegen Petrus: ,,Konden jullie niet eens één uur met mij waken? Blijf wakker en bid dat jullie niet in beproeving komen; de geest is wel gewillig, maar het lichaam is zwak.†Voor de tweede maal liep hij van hen weg en bad: ,,Vader, als het niet mogelijk is dat deze beker aan mij voorbijgaat zonder dat ik eruit drink, laat het dan gebeuren zoals u het wilt.†Toen hij terugkwam, zag hij dat ze weer sliepen, want ze waren door vermoeidheid overmand. Hij liet hen achter, liep opnieuw wat verder en bad voor de derde maal, met dezelfde woorden als daarvoor. Daarna voegde hij zich weer bij de leerlingen en zei: ,,Liggen jullie daar nog steeds te slapen en te rusten? En dat terwijl het uur nabij is waarop de Mensenzoon wordt uitgeleverd aan zondaars.â€

    (Mattëus 26: 36-45)

    Luke beschrijft het tafereel en zegt:

    “Overvallen door doodsangst, bidde hij met meer ernst; zijn zweet viel in grote druppels als bloed op de grond.â€

    (Lucas 22: 44)

    Toen hij opstond van het gebed en terugkeerde naar zijn apostelen trof hij hen in slaap, uitgeput van verdriet. Hij vroeg hen: ,,Waarom slapen jullie? Sta op en bid dat jullie niet in beproeving komen.â€

    (Lucas 22: 45-46)

    Vanwege de bespotting van de boodschap van Jezus (volgens hun beweringen) en vanwege zijn gedachte dat God met hem was en hem nooit zou verlaten, schetst de schrijver die dit dramatische tafereel verzon, een beeld van de Messias die in twijfel verkeert en het gevoel heeft verlaten te zijn door God. Verheven is Allah van hetgeen deze onrechtplegers zeggen.

    Deze onrechtpleger zegt:

    “Rond het middaguur viel er duisternis over het hele land, die drie uur aanhield. Aan het einde daarvan, in het negende uur, gaf Jezus een schreeuw en riep luid: ‘Eli, Eli, lema sabachtani?’ Dat wil zeggen: ‘Mijn God, mijn God, waarom hebt u mij verlaten?â€

    (Mattëus 27: 45-46)

    En ook:

    “Aan het einde daarvan, in het negende uur, riep Jezus met luide stem: ‘Eloï, Eloï, lema sabachtani?’, wat in onze taal betekent: ‘Mijn God, mijn God, waarom hebt u mij verlaten?â€

    (Marcus 15: 34)

    Als we de betekenis van dit aan kritiek onderworpen kruisigingverhaal begrijpen, begrijpen we ook dat hetzelfde geldt voor de doctrines van de verlossing en het offer, omdat beiden op de kruisiging zijn gebaseerd.

    En Allah is de Bron van kracht en de Gids naar het Rechte Pad en er is geen god, behalve Hij.

  13. Beste lezer, hier volgen enkele teksten uit het Oude en Nieuwe Testament die overduidelijk niet toegeschreven kunnen worden aan God, ware het niet voor het feit dat deze door de christenen als heilig beschouwd worden en wel degelijk door hen tot het Geopenbaarde Heilige Woord van de Heer der Werelden worden gerekend.

    Paulus schrijft in zijn tweede brief aan zijn metgezel Timoteüs:

    “Kom snel naar me toe, want Demas heeft me verlaten; hij heeft deze wereld lief gekregen en is naar Tessalonica vertrokken. Crescens is naar Galatië gegaan, Titus naar Dalmatië. Alleen Lucas is bij me gebleven. Haal Marcus op en neem hem met je mee, want hij kan mij goede diensten bewijzen. Tychikus heb ik naar Efeze gestuurd. Als je komt, neem dan de mantel mee die ik in Troas bij Karpus heb laten liggen en ook de boeken, vooral die van perkament.â€

    (2 Timoteüs 4: 9-13)

    Verder zegt hij iets verderop in de brief:

    “Groet Prisca en Aquila, en de huisgenoten van Onesiforus. Erastus is in Korinte gebleven, Trofimus heb ik ziek in Milete achtergelaten. Probeer voor de winter te komen. Eubulus, Pudens, Linus, Claudia en alle andere broeders en zusters laten je groeten.â€

    (2 Timoteüs 4: 19)

    Wij vragen ons het volgende af: “Welke weldenkende mens durft te beweren dat dit overduidelijke persoonlijke stuk waarin Paulus zijn metgezel vraagt om zich naar hem te haasten, zijn mantel mee te nemen en de groeten te doen aan bepaalde personen en huishoudens; een Goddelijk geopenbaard stuk is?†Wat hebben deze woorden te maken met de Hemelse Openbaring daar ze in een boek zijn opgenomen dat aan de Almachtige Heer toegeschreven wordt?

    Verder schrijft Paulus aan zijn metgezel Titus:

    “Zodra ik Artemas of Tychikus naar je toe heb gestuurd, moet je bij mij in Nikopolis komen. Ik heb besloten daar de winter door te brengen.â€

    (Titus 3: 12)

    Is het voornemen van Paulus om in een specifieke plaats te overwinteren werkelijk een Openbaring van de Heer der Werelden?

    In zijn brief aan de Romeinen schrijft Paulus:

    “Timoteüs, mijn medewerker, laat u groeten, evenals Lucius, Jason en Sosipatrus, mijn volksgenoten. Ook ik, Tertius, die deze brief heb opgeschreven, groet u als iemand die in de Heer met u verbonden is. Gajus, die mijn gastheer is en die zijn huis voor de hele gemeente openstelt, laat u groeten. Erastus, die de gelden van de stad beheert, en mijn broeder Quartus laten u groeten.â€

    (Romeinen 16: 21)

    Wat hebben deze woorden van groet van doen met de Woorden van God?

    Deze fragmenten onderstrepen dat de brieven van Paulus geen Openbaring betreffen, maar slechts schriftelijke correspondentie die in de Schrift zijn gevoegd om zo tot Openbaring te worden verheven. Als dit niet het geval was, waarom anders zou men in het Boek dat aan God wordt toegeschreven teksten vinden waarin gesproken worden over Paulus’ mantel, plaats van overwintering en groeten?

    Nog veel meer van dit soort voorbeelden zijn er te vinden in het Heilige Boek van de christenen. Wij zullen volstaan met de volgende voorbeelden.

    In het Boek van Samuel vinden we:

    “Haastig liet Abigaïl tweehonderd broden, twee zakken wijn, gedroogd vlees van vijf schapen, vijf schepel geroosterd graan, honderd plakken rozijnen en tweehonderd plakken gedroogde vijgen op ezels laden.â€

    (1 Samuel 25: 18)

    In het Boek 1 Koningen treft men twee volledige paragrafen aan waarin Salomo’s tempel beschreven wordt, met al zijn maten, hoeveelheid ramen, zuilen, poorten en meer van dit soort details waarvan het Oude Testament beweert dat het beschrijvingen betreft van de persoonlijke wensen van God voor Zijn Tempel:

    “De tempel die Salomo voor de Heer bouwde was zestig el lang, twintig el breed en dertig el hoog. De voorhal voor de grote zaal was twintig el breed – hij besloeg dus de hele breedte van het gebouw – en tien el diep. Salomo voorzag de tempel van vensters met kozijnen en traliewerk. Rondom de tempel, dat wil zeggen langs de gevels van de grote zaal en de achterste zaal, liet hij een galerij met verdiepingen aanbrengen. De onderste galerij was vijf el breed, de middelste zes el en de bovenste zeven el. Dat kwam doordat de muren van de tempel aan de buitenkant insprongen omdat hij er geen steunpunten in wilde uithakken…â€

    (1 Koningen 6-7)

    In Kronieken treffen we zestien pagina’s over de genealogie van Adam. Zie 1 Kronieken 1-9: 44.

    In Ezra treffen we de namen van alle gezinnen die terugkeerden naar Juda na in ballingschap in Babylon te hebben geleefd, inclusief hun aantallen en hun hoeveelheid ezels, kamelen enz.

    (Ezra 1-2: 67)

    In Kronieken wordt ons verder een uitgebreide beschrijving gegeven over het aantal soldaten, poortwachters, priesters en zangers van iedere stam. Zie 1 Kronieken: 23-27: 34. Is dit alles nu werkelijk Openbaring?

    Wat nog verbazingwekkender is, is het feit dat de scribenten van de Thora zich schuldig maakten aan plagiaat. Vele voorbeelden hiervan kunnen genoemd worden, maar er zal volstaan worden met hetgeen volgt:

    · 2 Koningen 19: 1-12 vergeleken met Jesaja 37: 1-12. Woord voor woord, letter voor letter, leesteken voor leesteken is hier geplagieerd.

    · Passage 10 van 1 Kronieken is een letterlijke overname van passage 31 van 1 Samuel.

    · Passage 17 van 1 Kronieken is een letterlijke overname van passage 7 van 2 Samuel.

    · Passage 19 van 1 Kronieken is een letterlijke overname van passage 10 van 2 Samuel.

    · Passage 18 van 1 Kronieken is een letterlijke overname van passage 8 van 2 Samuel.

    Is het overigens God die met de volgende teksten aangesproken wordt? Dient God überhaupt op de volgende wijze aangesproken te worden?

    “Toen wendde Mozes zich opnieuw tot de Heer en zei: ‘Heer, waarom behandelt u dit volk zo slecht? Waarom hebt u mij hierheen gestuurd? Vanaf het moment dat ik bij de farao ben gekomen en hem in uw naam heb toegesproken, wordt het volk nog slechter door hem behandeld. U hebt uw volk niet bevrijd – integendeel!’ â€

    (Exodus 5: 22-23)

    Is het werkelijk mogelijk dat de Profeet van de Almachtige God, Mozes, Hem op deze ongehoorde wijze toesprak?

    “Waarom, Heer, bent u zo ver en verbergt u zich in tijden van nood?â€

    (Psalmen 10: 1)

    “Heer, hoelang blijft u nog toekijken?... Heer, u ziet het toch ook!... Houd u niet doof, blijf niet op een afstand.â€

    (Psalmen 35: 17-22)

    Zegt de Almachtige God in Zijn Boek: “Heer, hoe lang blijft U nog toekijken? Houd U niet doof.†Zijn dit werkelijk de woorden van God?

    “Hoelang nog, Heer, blijft u zich verbergen? Hoelang nog blijft uw woede branden?â€

    (Psalmen 89: 46)

    Zou God werkelijk in Zijn Boek zeggen: “Hoelang nog, Heer, blijft u zich verbergen?!â€

    “Waarom liet u ons afdwalen? Zo raken wij verhard en tonen geen ontzag meer.â€

    (Jesaja 63: 17)

    Zijn dit de woorden van God? Wordt God middels deze godslasterende woorden aanbeden?

  14. Uitnodiging

    Hierbij willen wij u uitnodigen naar het hebben van geen andere god dan de Ene Ware God. De God die werd aanbeden door Abraham, Mozes, Jezus en alle andere profeten (vrede zij met hen allen). U realiseert zich toch dat er slechts één ware God is? Abraham, Mozes en Jezus (vrede zij met hen allen) spraken over deze Ene God en plachten hun aanbiddingen slechts tot Hem te richten. Zo vinden wij in het evangelie van Matthëus dat Jezus zich prosterneerde en tot God bad.

    “Hij ging een eindje verder, wierp zich voorover en bad.â€

    (Matthëus 26:39)

    Tevens verklaart Jezus in het evangelie van Johannes dat hij slechts de Ene Ware God aanbad, zeggende:

    “Het eeuwige leven, dat is dat zij u kennen, de enige ware God.â€

    (Johannes 17: 3)

    Allah spreekt tot ons in Zijn laatste Geschrift, de Koran, die Hij - in tegenstelling tot de andere geschriften - heeft gevrijwaard van zwendelarij. Hierin verkondigt Allah blijde tijdingen aan degenen die in Hem geloven en het goede nastreven, zeggende (interpretatie van de betekenis):

    “Voorwaar, degenen die zeggen: ,,onze Heer is Allah,†en die vervolgens standvastig zijn: over hen zullen de Engelen neerdalen (en zeggensmile.gif ,,Wees niet bevreesd en niet treurig en wees verheugd met het Paradijs dat aan jullie is beloofd. Wij zijn jullie helpers tijdens het wereldse leven en in het Hiernamaals en voor jullie is daarin wat jullie zielen verlangen en voor jullie is daarin wat jullie vragen. Als een ontvangst van de Vergevensgezinde, de Meest Barmhartige.â€

    (Soerat Foessilat: 30-32)

    Allah zegt ook (interpretatie van de betekenis):

    “Maar degenen die geloven en goede werken verrichten en die geloven in wat aan Mohammed is neergezonden - en het is de Waarheid van hun Heer: Hij zal hun zonden uitwissen en hun toestand verbeteren. Dat is omdat degene die ongelovig zijn de valsheid volgen, terwijl degenen die gelovig zijn de Waarheid van hun Heer volgen. Zo maakt Allah voor de mensen hun vergelijkingen.â€

    (Soerat Mohammed: 2-3)

    Ook zegt Hij (interpretatie van de betekenis):

    “O, Mensen! Aanbidt jullie Heer Die jullie heeft geschapen en degenen voor jullie, opdat jullie godsvruchtig zullen zijn.â€

    (Soerat al-Baqarah: 21)

    Men dient zich te realiseren dat eenieder op de Dag des Oordeels ter verantwoording zal worden geroepen voor zijn daden. Niemand zal worden overgeslagen en niemand zal zich op die Dag kunnen verstoppen achter een ander. Allah zal zeggen (interpretatie van de betekenis):

    “O Jezus, zoon van Mariam, heb jij tegen de mensen gezegd: ,,Neem mij en mijn moeder tot twee goden naast Allah?†Hij zal zeggen: ,,Verheven bent U! Nooit zou ik kunnen zeggen waarop ik geen recht heb. Indien ik dat gezegd had, zou U dat zeker geweten hebben. U weet wat er in mijn binnenste is, en ik weet niet wat er in Uw binnenste is. Voorwaar! U bent de Kenner van het verborgene. Ik heb hen niets anders gezegd dan U mij geboden heeft te zeggen: ,,Dient Allah, mijn Heer en jullie Heer.â€

    (Soerat al-Maa’idah: 116-117)

    Het mag duidelijk zijn dat iedereen er op die Dag alleen voor zal staan. Niet je ouders, noch je vrienden, noch degenen die je buiten Allah plachte te aanbidden, zullen in staat zijn jou op die Dag enig voordeel te verschaffen.

    Daarom hebben wij vanuit bezorgdheid en medeleven middels deze site getracht de Leiding te verduidelijken voor onze christelijke medemens. Het is niet onze intentie geweest om aan de hand van deze site te kwetsen noch te provoceren, maar slechts uit te nodigen naar de Waarheid.

    Accepteer daarom deze uitnodiging en geniet van een leven van vrede en voldoening op aarde en het eeuwige leven in het Paradijs. Het Ware Geschrift stelt dit alles in het vooruitzicht aan degenen die geen andere god kiezen behalve de Ene Ware God, die ook aanbeden werd door Abraham, Mozes, Jezus en Mohammed (vrede zij met hen allen).

    De waarheid is tot u gekomen! Accepteert u deze?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid