Spring naar bijdragen

Jta

Members
  • Aantal bijdragen

    8
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Jta

  1. oh neej zo is het niet bedoeld hoor. Ik bedoel het meer zo van: mijn ex is echt anti-geloof. Dus heb het idee dat voor mij persoonlijk dat niet goed is. En dan heb ik meer aan een gelovig iemand, of iemand die mijn geloof respecteert knipoog_dicht.gif

    Liefs Jantina

    Quote:

    [...]

    Het lijkt er bijna op dat je hier een waarde-oordeel geeft over wel of niet gelovig zijn, dus dat je per derinitie gelukkiger zult zijn met een gelovige partner dan met een nietgelovige. Ik denk dat het belangrijk is dat je over alles kunt praten, of je nou gelovig bent of niet. Ongelovig zijn betekent niet onwetend zijn en ongelovig zijn betekent ook niet dat je ANTI-gelovig bent. (Je merkt, ik voel me een klein beetje aangevallen, maar ik neem aan dat je je commentaar niet als zodanig bedoelde
    knipoog_dicht.gif
    )

    Groetjes Stukje 2 (ook namens Stukje 1)

  2. Bedankt allemaal voor jullie ervaringen en adviezen. Het geeft nu toch meer een bepaalde rust. En ik zal gewoon geduld moeten hebben denk ik. Wat ook gezegd is, mijn weg is bij God allang bekend. En ik zal vanzelf wel ondervinden wat die weg moet zijn. Diep van binnen zegt mijn gevoel dat ik wel de goede keus heb gemaakt, dat ik ooit toch gelukkiger zal zijn met een gelovige jongen. En als ik dat als vooruitzicht me ga voorstellen, krijg ik er helemaal zin in.

    Echt super bedankt allemaal!

    Liefs Jantina

  3. Nee, das waar. Alleen krijg ik het idee soms, dat ik nu de ware laat lopen.. gewoon zo'n dilemma.. Aan de ene kant wil ik hem wel, aan de andere kant juist niet..

    Quote:

    [...]

    Hier zou ik me niet zo'n zorgen over maken. Mijn ervaring is (ik ben 21) dat je juist rond deze leeftijd veel mensen gaat leren kennen en gaat bedenken wat je belangrijk vindt in vriendschappen en relaties. Geduld, de ware zal echt wel een keer langskomen. En het hoeft toch niet binnen een paar maanden?

  4. Mooi gedicht, en het is waar wat erin staat. Maar zo moeilijk om te vinden. Dan neem ik al snel genoegen met hetgeen wat ik wel heb/had en denk ik ach, misschien is het wel niet zo belangrijk.

    Maar hoe meer ik me in het geloof verdiep, hoe belangrijker is het ga vinden. Als ik dan ook lees dat het zo fijn kan zijn dat je je geloof met iemand kan delen. En inderdaad het gevole van thuiskomen en dan samen over een preek kunnen praten. Dat zal er met hem gewoon nooit inzitten.

    Maar ik heb het gevoel dat in mijn omgeving zo weinig mensen nog om het geloof geven. Vooral in mijn leeftijd (ik ben 20). Maar ik heb juist het idee dat het geloof een bepaalde basis in je leven geeft, ook qua normen en waarden. En zeker in een relatie, is dat tegenwoordig ver te zoeken.

    Liefs Jantina

    Quote:

    Sjaloom Jta,

    Een goede relatie draait allereerst om vriendschap. Dat je met elkaar kunt lachen, huilen, et cetera. Al dat gedoe met liefde is enkel bedoeld om de vriendschap te verstevigen en te verdiepen. Toon Herman omschreef het in een simpel en overbekend gedichtje:

    Je hebt iemand nodig

    Stil en oprecht

    Die als eropaan komt

    Voor je bid en voor je vecht

    Pas als je iemand hebt

    Die met je lacht en met je grient

    Dan pas kun je zeggen

    Ik heb een vriend

    Hoewel het geloof alléén niet de basis van een relatie kan zijn, is het geloof wel iets wat je hele leven doortrekt en wat voor een andersgelovige erg moeilijk kan zijn om te begrijpen. Het kan daardoor erg lastig zijn om met een andersgelovige je diepste gevoelens te delen of dagelijkse ervaringen als het om geloof gaat, of gewoon praktische zaken te regelen als het bijvoorbeeld gaat om het opvoeden van eventuele kinderen later.

    Sommige mensen kunnen prima een dergelijke gemengde relatie aanhouden. Zij kunnen deze moeilijkheden overwinnen en weten toch hun vriendschap te verdiepen. Maar er zijn ook genoeg mensen die dat niet kunnen, voor wie het gewoon erg belangrijk is dat de partner ook hetzelfde geloof deelt. Daarbij kan het geloof ook de vriendschap, de relatie op unieke wijze verdiepen, een extra dimensie geven. Er is immers een derde Persoon bij: God.

    Je hoeft dus niet vreemd op te kijken als je bij jezelf bespeurd dat je het delen van je geloof belangrijk vindt in een relatie. Dat vinden dus heel veel mensen. Je kunt dan wel zeggen dat het toch gaat om "houden van," maar dat "houden van" is dus gebaseerd op vriendschap, op wat Toon Hermans zegt. En het delen van diepere gevoelens met elkaar, of gewoon het babbelen over wat voor geweldige of juist vreselijke preek je nou weer hebt gehoort, hoort daar simpelweg ook bij.


    Samengevoegd:

    Hahaha, nouja wie weet!

    Maar inderdaad, het bracht zo'n spannings factor tussen ons. Op een negatieve manier, echt niet prettig..

    Quote:

    Blijf hier maar een poosje rondhangen, dan vindt je hem vanzelf
    widegrin.gif

    Maar even serieus, geloof is een belangrijk deel van een relatie, zonder respect daarin, lijtk het me heel erg moeilijk.

  5. Ja, dat respect miste ik ook wel in onze relatie. Maar alleen op het gebied van geloof. Verder was het prima, maar ik had inderdaad ook zoiets van, een relatie waar je je geloof kan delen is toch veel fijner. Maar ja, vind dat tegenwoordig maar eens..

    Quote:

    Liefde draait toch wel om wederzijds respect? Dat mis ik in jouw verhaal een beetje. Op basis van dit argument zou ik zeggen dat je een goede beslissing hebt gemaakt, maar dat is vanaf hier erg moeilijk te beoordelen.

    Daarnaast is het heel fijn om je geloof te kunnen delen met je partner.

  6. Hoi allemaal,

    ik zit in een hele lasige situatie. Ik heb mijn relatie voor een paar maanden terug beeindigt ivm mijn geloof. Mijn ex-vriend was niet gelovig en we botsten daar steeds met elkaar. Hij was heel erg van: eerst zien dan geloven. Hij vond het maar onzin en ik kreeg er weinig begrip voor van hem. We kregen het wel eens over trouwen en kinderen en dan vertelde ik dat ik graag in de kerk wilde trouwen en mijn kinderen met het geloof wilde opvoeden. Daar kon hij razend om worden. Eerst dacht ik van, nou ik zie wel hoe dat gaat als het zover is. Maar ik kreeg er steeds een slechter gevoel bij. Hij respecteerde niet dat ik gelovig was en dat deed pijn. Het hoort bij mij en dat kan hij niet zomaar laten verdwijnen. Uiteindelijk heb ik gebeden voor kracht en moed, om er een einde aan te maken. En dat heb ik dus ook gedaan.

    Maar nu krijg ik steeds het gevoel dat ik een verkeerde beslissing heb gemaakt. Liefde gaat toch niet om of iemand gelooft of niet? Het gaat er toch om dat je van elkaar houd? Ik ken verder ook geen gelovige jongens van mijn leeftijd, dus ik denk dat ik dit probleem altijd zal blijven houden. En dan kan ik net zo goed met mijn ex-vriend verder.. Maar die twijfel is zo groot.

    Heeft iemand hier ervaring mee of heeft iemand een goed advies? Ik zit er al een tijdje mee, en heb het gevoel dat ik hier niet gelukkig van wordt.

    Liefs Jantina

  7. Hey hoi iedereen!

    Ik ben Jantina, ik ben 20 jaar en kom uit friesland. Ik ben baptist en ben de laatste tijd veel bezig met het geloof. Daarom ben ik op internet gaan zoeken hoe ik in contact kom met andere gelovige mensen. Zo kwam ik op deze site terecht. Ik hoop dat ik hier fijne gesprekken kan voeren met anderen smile.gif .

    Liefs Jantina

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid