Spring naar bijdragen

menelikboy

Members
  • Aantal bijdragen

    503
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door menelikboy

  1. Als je genoeg weet over de New Age dan weet je dat ze Jezus naam gebruiken. En daar heeft Jezus "Yahushua" ons duizenden jaren voor gewaarschuwd dat ze in zijn naam komen. Zoals je ziet spreken zij zich allemaal elkaar tegen.. ik heb me zelf in de New Age verdiept lang geleden voordat ik christen werd, maar had snel door dat er iets niet klopte.

  2. Ik ken de Kundalini niet.

    Volgens mij is de stelling van de man dat Brown en andere charismatische leiders de Kundalini binnengehaald hebben, een valse heilige geest.

    Ik moet zeggen dat de overeenkomsten wel opvallend zijn. Dat hoeft nog niet per se wat te zeggen natuurlijk. Als A lijkt op B, betekent dat niet dat A = B. Maar wel dat je je af gaat vragen wat dan het verband is tussen A en B.

    Sterk argument vond ik ook wel dat zulke praktijken (zoals de Toronto blessing) tamelijk modern zijn, d.w.z. niet eerder in het christendom voorkomen.

    Wat denk jij zelf?

    Ik denk zelf dat deze demonische geesten de kerk binnensluipen en mensen te laten denken dat ze de heilige geest aanbidden terwijl het in werkelijkheid demonisch en van Satan is. Het is belangrijk om christenen hiervan voor te lichten want ik denk dat ze anders makkelijk bedrogen kunnen worden. Dus vandaar dat ik het filmpje heb geplaatst.

  3. Van Wikipedia: Kundalini (uitspraak: koendalinie) is een spirituele kracht in mensen. Oorspronkelijk werd deze in Indiase yoga en tantrische geschriften beschreven, maar het wordt steeds meer in Westerse geschriften vermeld.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Kundalini

    De Kundalini is een soort Heilige Geest versie van het Christendom en wordt door Oosterse religies gepraktiseerd waaronder het hindoeïsme en ook het New Age. Een religieuze leider legt bijvoorbeeld zijn handen op je en zal je dan het "Kundalini" geest op je op leggen. Je zal dan wat ze noemen een opwekking meemaken en zal pure liefde, blijdschap en kennis voelen.

    Kent iemand de Kundalini geest in oosterse religies en hoe komt dat dit zo veel op de Heilige Geest lijkt van het Christendom?

  4. Hoe kun je nog steeds geloven aan de hand van de laatste woorden van Mohammed dat moslims in dezelfde God geloven als de Joden en de Christenen?

    De ziekte van Mohammed..

    Daarna begon de pijn steeds heviger te worden. Het gif dat hij in Khaibar tijdens het eten binnen had gekregen had ook zijn werking gedaan, waardoor de pijn nog heviger werd.

    De profeet had een doekje op zijn hoofd liggen om de pijn te verzachten en als hij het benauwd kreeg haalde hij het ervan af. Hij zei: ,, Allah vervloekt de Christenen en de Joden die de graven als gebedsruimte nemen. Er zullen geen twee godsdiensten in het land van de Arabieren blijven.\" Dit waren de laatste woorden van de profeet.

    Islamitische bron:

    link

  5. Quote:

    [...]

    Waarom zou dat over 2011 gaan? Het vers geeft eerder aan dat Ezechiël de profetie op die datum ontving. Daarbij begint het joodse jaar in september ergens. Zie:

    Vervolgens, als we kijken naar de inhoud van de profetie, dan gaat die over de afnemende macht van de farao en de toenemende macht van de Babyloniërs. Ik kan het even niet zo gauw vinden maar het lijkt me dat die profetie al vervuld is.

    De toekomstige Babylon uit Openbaringe 17 en 18 zou anders moeten uitzien als de Babylon uit de tijd van Daniel en andere profeten. Overigens, geloof ik niet dat Babylon in Irak is. Maar dat het een grootmacht is als Amerika bijvoorbeeld.


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    Waarom zou dat over 2011 gaan? Het vers geeft eerder aan dat Ezechiël de profetie op die datum ontving. Daarbij begint het joodse jaar in september ergens. Zie:

    Vervolgens, als we kijken naar de inhoud van de profetie, dan gaat die over de afnemende macht van de farao en de toenemende macht van de Babyloniërs. Ik kan het even niet zo gauw vinden maar het lijkt me dat die profetie al vervuld is.

    Omdat het mischien midden tussen de verwoeste landen zit waar er overal onrust zit? Lees de volgende versen.

    Ezechiel 29

    12 Ik zal van Egypte een woestenij maken te midden van verwoeste landen, en ook de steden zullen er verlaten bij liggen, te midden van een woestenij van steden, veertig jaar lang. En ik zal de Egyptenaren verdrijven naar verre landen en hen verspreiden onder vreemde volken.

    En deze vers aangezien de meeste Egyptenaren Israel de grooste vijand zien..

    Jeseja 19

    Profetie over Egypte

    16 Op die dag zullen de Egyptenaren op vrouwen lijken: ze sidderen van angst voor de dreigende hand die de HEER van de hemelse machten tegen hen opheft. 17 Telkens als Juda ter sprake komt, zal Egypte door schrik worden bevangen; wat de HEER van de hemelse machten over Egypte besloten heeft, vervult hen met angst.

    WikiLeaks : 'Egypte ziet Israël ondanks vredesverdrag als grootste vijand'

    In 1973 mislukte ook Egyptes vierde poging om Israël van de kaart te vegen jammerlijk en werd het Egyptische leger verpletterend verslagen.

    Uit nieuwe door WikiLeaks gepubliceerde documenten blijkt dat Egypte ondanks een in 1979 gesloten vredesverdrag Israël nog steeds ziet als de grootste militaire bedreiging. Egypte, dat in de jaren voor het vredesverdrag vier oorlogen tegen Israël voerde -en ze alle vier verloor- blijkt tot grote frustratie van de VS zijn leger nog steeds voor de bereiden op een grote grondoorlog, terwijl zaken zoals het terrorisme en illegale wapensmokkel worden genegeerd.

    'De VS heeft geprobeerd het Egyptische leger te interesseren voor de uitbreiding van zijn taken op een wijze die de nieuwe regionale en transnationale bedreigingen weerspiegelt, zoals piraterij, grensbewaking en contra-terrorisme,' aldus een gelekt document. 'De ouder wordende leiders hebben zich echter tegen onze pogingen verzet en blijven tevreden met wat ze al jaren doen, namelijk trainen voor een directe oorlog met de nadruk op de grondstrijdkrachten en bewapening.'

    In een memo gericht aan de Amerikaanse generaal David Petraeus wordt deze aan de vooravond van zijn bezoek aan Egypte in 2008 gewaarschuwd dat met name de Egyptische minister van Defensie Mohammed Hussein Tantawi de grootste tegenstrever is van de Amerikaanse pogingen om het Egyptische leger te betrekken bij de bedreigingen van deze tijd. 'Tijdens zijn bewind is de tactische en operationele gereedheid van de gewapende strijdkrachten van Egypte in verval geraakt,' aldus de memo.

    Terwijl Amerika erop aandringt dat Egypte zijn tactiek wijzigt vraagt Egypte om meer geld voor het leger, in de hoop dat het geavanceerde wapens kan kopen om daarmee op gelijke hoogte met Israël te komen. Uit andere WikiLeaks documenten blijkt dat Egyptische officials voortdurend proberen om nog meer geld dan de jaarlijkse $ 1,3 miljard militaire hulp van de Amerikanen los te peuteren.

    link

  6. Nog een profetie..

    Jesaja 19

    De val van Egypte en zijn herstel

    1 Profetie over Egypte.

    Rijdend op een lichte wolk

    spoedt de HEER zich naar Egypte.

    De goden van Egypte zullen voor hem beven,

    Egyptes hart smelt in zijn binnenste.

    2 Ik zal de Egyptenaren tegen elkaar ophitsen:

    ze raken onderling in gevecht,

    man tegen man, vriend tegen vriend,

    stad tegen stad, rijk tegen rijk.

    3 Egypte verliest zijn hoofd, raakt buiten zinnen.

    Ik zal al zijn plannen verijdelen.

    Dan wenden zij zich tot hun goden en bezweerders,

    ze raadplegen geesten van doden en waarzeggers.

    4 Ik lever Egypte uit aan een harde meester,

    meedogenloos zal hij over hen heersen

    spreekt God, de HEER van de hemelse machten.

    link Jesaja 19

  7. Ezechiël 25,1-17

    Profetie tegen de volken die Israël omringen

    25

    1 De HEER richtte zich tot mij: 2 Mensenkind, richt je blik op de Ammonieten en profeteer tegen hen. 3 Zeg tegen de Ammonieten: Luister naar de woorden van God, de HEER! Dit zegt God, de HEER: Jullie hebben je vrolijk gemaakt toen mijn heiligdom werd ontwijd, toen het land van Israël werd verwoest en het volk van Juda in ballingschap ging. 4 Daarom zal ik jullie land in eigendom geven aan de stammen uit het oosten. Zij zullen er hun tenten opslaan en er hun woonplaats van maken; zij zullen jullie vruchten eten en je melk drinken. 5 Van Rabba maak ik een weideplaats voor hun kamelen, en hun schapen zullen zich op je land te ruste leggen. Zo zullen jullie weten dat ik de HEER ben.

    6 Ook dit zegt God, de HEER: Jullie hebben je handen op elkaar geslagen en met je voeten gestampt en vol minachting gelachen over het lot van Israël. 7 Daarom zal ik mijn hand tegen jullie opheffen en je uitleveren aan vijandige volken. Ik zal jullie uit de kring van de volken verwijderen, jullie land zal niet langer bestaan. Ik zal jullie vernietigen; zo zullen jullie weten dat ik de HEER ben.?

    8 Dit zegt God, de HEER: Moab heeft gezegd dat het volk van Juda niet anders is dan alle andere volken. 9 Daarom zal ik de steden op de berghellingen van Moab verwoesten, alle steden, tot de laatste toe. Ook de allermooiste zullen ten onder gaan: Bet-Hajjesimot, Baäl-Meon en Kirjataïm. 10 Net als Ammon zal ik Moab in eigendom geven aan de stammen uit het oosten. Geen volk zal zich de Ammonieten ooit nog herinneren. 11 Zo zal ik ook Moab straffen; ze zullen weten dat ik de HEER ben.

    12 Dit zegt God, de HEER: Edom heeft zich op het volk van Juda gewroken en zo een zeer zware schuld op zich geladen. 13 Daarom, zegt God, de HEER, zal ik mijn hand tegen Edom opheffen. Ik zal er mens en dier uitroeien, ik zal het land verwoesten; van Teman tot Dedan zullen allen door het zwaard worden geveld. 14 Door Israël, mijn volk, zal ik mij op Edom wreken: Israël zal Edom treffen met mijn woede en mijn toorn, en zo zal Edom mijn wraak leren kennen spreekt God, de HEER.

    15 Dit zegt God, de HEER: De Filistijnen zijn wraakzuchtig geweest, ze hebben zich vol minachting gewroken; gedreven door een eeuwigdurende haat hebben ze verwoestingen aangericht. 16 Daarom, zegt God, de HEER, zal ik mijn hand tegen de Filistijnen opheffen. Ik zal die Kretenzers uitroeien, en wie er van hen in de kustvlakte nog in leven is, richt ik te gronde. 17 Ik zal mij meedogenloos op hen wreken, in mijn toorn zal ik hen straffen, en dan, als mijn wraak hen treft, zullen ze weten dat ik de HEER ben.

  8. Sommige zeggen dat de Bijbel het allemaal heeft voorspeld..

    Op 7 Januari 2011 zou er het volgende gebeuren in Egypte naar aanleiding van de eerste vers..

    Ezechiel 29

    Profetie tegen Egypte

    20 Op de zevende dag van de eerste maand in het elfde jaar richtte de HEER zich tot mij. Hij zei: 21 Mensenkind, ik zal de arm van de farao, de koning van Egypte, breken. Niemand zal die arm verbinden om hem te laten genezen, niemand legt om die arm een verband waardoor hij weer sterk genoeg wordt om het zwaard te hanteren. 22 Daarom, zegt God, de HEER: Ik zal optreden tegen de farao, de koning van Egypte; ik zal zijn armen breken, de gezonde en de gebroken arm, en ik zal hem het zwaard uit handen slaan. 23 Ik zal de Egyptenaren verdrijven naar verre landen en hen verspreiden onder vreemde volken. 24 Ik zal de armen van de koning van Babylonië sterk maken en hem mijn zwaard in handen geven, ik zal de armen van de farao breken en hij zal voor de ogen van de koning kermen als een dodelijk gewonde man. 25 De armen van de koning van Babylonië zal ik sterk maken, en de armen van de farao zullen slap langs zijn lichaam hangen. Als ik mijn zwaard in de hand van de koning van Babylonië leg en hij het daarna uitstrekt tegen Egypte, zal iedereen weten dat ik de HEER ben. 26 Ik zal de Egyptenaren naar verre landen verdrijven en hen onder vreemde volken verspreiden.

  9. Op dinsdag 25 januari 2011 03:12:27 schreef Olorin het volgende:

    [...]

    Interessant artikel BV. smile.gif

    Ik las laatst nog een artikel over een koptische priester in Nederland die vertelde dat hij tot voor kort (van voor de aanslagen) regelmatig voor moslim aangezien werd.

    Als je als Christen in Egypte geen kruis draagt en vooral in Nederland, ja dat denk ik..terwijl dat eigenlijk als een belediging wordt gezien voor een Kopt..

    abdofuneral.jpg

  10. Huisgenoot van mij die ziet weleens geesten van overledenen rondlopen thuis. Ik zelf kan ze niet zien en ik hoef ze ook niet te zien. Ook gebeuren er weleens rare dingen thuis, zoals elektriciteit van het huis die valt zomaar uit en lichten buiten gaan aan en uit..

    Eng is dat..

  11. Christenen worden in asielzoekerscentra met de dood bedreigd

    Groot alarm vorige week. Christenen worden in asielzoekerscentra met de dood bedreigd door, u raadt het al, moslims. De EO in alle staten, De Telegraaf in actie, ministers Leers gelast een onderzoek.

    Gelukkiger zijn er naast dabladen en omroepen ook blogs die nog even op zoek gaan naar de feiten. Die liggen, laten we zeggen, genuanceerd. De bron waaruit de EO dit alarmerende bericht putte blijkt een christelijke organisatie te zijn, die zich tot doel stelt in asielzoekerscentra zoveel mogelijk bewoners de bekeren tot de leer van de Heer. Dat gebeurt soms met nogal wat overtuigingskracht en er zijn bewoners in asielzoekerscentra die net vertrokken zijn van een plek waar hen een ongewenste mening wordt opgedrongen. Dus dat valt niet altijd goed. De beheerders zijn door de autoriteiten uit veel asielzoekerscentra geweerd omdat ze onaanvaardbare pressie uitoefenen op degenen die het woord van Christus niet voetstoots willen aannemen.

    En die club is nu, op basis van weinig feiten en veel Heilige Verontwaardging, gekomen met de beschuldigingen waar Leers en De Telegraaf zo van onder de indruk zijn. En het moet wel waar zijn, want het gaat immers om moslims

    Inderdaad prima dat Leers op onderzoek uitgaat. Benieuwd wat hij vindt.

    Bron: link

  12. Quote:

    Als een christen nu gif drinkt en deze belofte gelooft, zal een christen er niet aan onderdoorgaan.

    Als een christen met opzet gif drinkt, is dat niet verstandig, want dan verzoekt een christen God (Mat. 4:7) , maar als een christen per ongeluk iets ongezonds drinkt, zal er niets gebeuren als die christen gelooft dat God hem/haar er voor zal behoeden dat iets zou gebeuren.

    worshippy.gif

    En zo is het! flower.gif

  13. Quote:

    [...]

    Wie zegt dat er dan nog bier is, dan?
    clown.gif
    Of zomer? Of mosselen, überhaupt?


    Samengevoegd:

    [...]

    De link met Leviatan was dus het goede antwoord
    smile.gif

    Ja ik denk dat de zee toch wel iets demonisch in zich verbergt.

    Openbaringen 20

    13 De zee stond de doden die ze in zich had af, en ook de dood en het dodenrijk stonden hun doden af. En iedereen werd geoordeeld naar zijn daden. 14 Toen werden de dood en het dodenrijk in de vuurpoel gegooid. Dit is de tweede dood: de vuurpoel.

  14. Quote:

    [...]Het gaat er niet op vooruit dan.
    rofl.gif

    En ik heb weer wat gevonden er zal toch wel wat water zijn.

    Openbaringen 7

    9 Hierna zag ik dit: een onafzienbare menigte, die niet te tellen was, uit alle landen en volken, van elke stam en taal. In het wit gekleed en met palmtakken in hun hand stonden ze voor de troon en voor het lam. 10 Luid riepen ze: ‘De redding komt van onze God die op de troon zit en van het lam!’

    16 Dan zullen ze geen honger meer lijden en geen dorst, de zon zal hen niet meer steken, de hitte hen niet bevangen. 17 Want het lam midden voor de troon zal hen hoeden, hen naar de waterbronnen van het leven brengen. En God zal alle tranen uit hun ogen wissen.’

    Een hele speciale waterbronnen, anders dan die we kennen zullen we van drinken!

    Verder weet ik ook niet wat ik ervan moet gaan maken. knipoog_dicht.gif

  15. Quote:

    Waarom zoek je een kerk die aansluit op je muzieksmaak? Is het niet handiger om de leer op de eerste plaats te zetten en pas daarna het soort muziek dat ze zingen?

    Klopt.

    Johannes 6

    66 Toen trokken veel leerlingen zich terug en gingen niet verder met hem mee.

    67 Jezus vroeg nu aan de twaalf: ‘Willen jullie soms ook weggaan?’

    68 Simon Petrus gaf antwoord: ‘Naar wie zouden we moeten gaan, Heer? U spreekt woorden die eeuwig leven geven, 69 en wij geloven en weten dat u de heilige van God bent.’

    70 Jezus zei: ‘Ikzelf heb jullie alle twaalf uitgekozen, en toch is een van jullie een duivel.’

  16. Quote:

    Maar je KAN natuurlijk ook gewoon even nagaan waar de zee voor staat. Meer werk, minder spectaculair, dat snap ik.

    Volgens mij geloofden ze in die tijd dat de Zee iets demonisch met zich meedroeg omdat verschillende demonen daaruit voort komen zoals de Levithian, de zee draak.

    In Psalm 74 luidt het: "Gij zijt het, die de zee hebt gekliefd door uw macht, de koppen der draken in het water verbrijzeld, de koppen van de Leviathan hebt vermorzeld"

    Ze zeggen weleens dat de Levithian de Antichrist wordt omdat 1 van de koppen een dodelijke hoofdwond heeft opgelopen nadat hij uit de water of uit de zee komt.

    Ik geloof wel dat de Levithian of het "Beest" die in de Zeeen woont op de Dag des Oordeels wordt verslagen door God of door zijn Zoon. Soms weet ik ook niet of ik de Bijbel letterlijk of symbolisch moet lezen.

    Jesaja 27

    1 Op die dag zal de HEER ingrijpen:

    hij trekt zijn groot en machtig zwaard

    tegen Leviatan, de snelle, kronkelende slang,

    en hij zal Leviatan doden, het monster in de zee.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid