Spring naar bijdragen

Jeruzalem

Members
  • Aantal bijdragen

    12
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Jeruzalem

  1. ek2.gif

    Finale: Holland vs Duitsland wat zou dat een droomfinale zijn zeg!

    En dan zo'n echte thriller! 2-1 of 3-2 of zelfs 4-3!

    Maar ja, laten we eerlijk zijn, die kans is klein.

    Meer realistisch is een finale: Spanje vs Duitsland

    Frankrijk vs Portugal

    Italië vs Zweden

    Ach, we zien het wel...

    Veel plezier allemaal.

  2. Of het wenselijk is? Nee. Bij het woord wenselijk denk ik dan aan of je ernaar moet streven en dat vind ik niet. Dit is een Nederlands forum en dus is dat de voertaal.

    Of het een probleem is? Nee. Het wordt pas een probleem als de taal die gebruikt wordt onleesbaar is, of als de meerderheid het niet begrijpt en het ook niet wordt uitgelegd.

    Ik denk dat qua taal ons doel moet zijn om elkaar te begrijpen en begrepen te worden dus laat ons daar onze postaanhef op baseren.

  3. Quote:

    [...]

    Nogmaals: al eens bij stilgestaan dat jij met je houding mensen nou niet echt motiveert om het gesprek met je aan te gaan? Mach formuleert het duidelijk genoeg: als je blijft doorzeuren, vooruit, dan doen we je 'n plezier. Ik snap 't ook niet helemaal hoor, het is vrij goedkoop om hier een rondje politiek correct kindermisbruik expliciet afkeuren te gaan doen. Iedereen moet weer even zijn morele afkeuring laten zien van iets wat vanzelfsprekend weerzinwekkend is. En wie niet mee wil gaan in dat stompzinnige circus van jou, die is "fout".
    hamer.gif

    Ik ben het volledig met ThomasM eens. Dit onderwerp is algemeen beschouwd als een gruwel, is bij wet verboden, wordt relatief zwaar bestraft en kan je in de gevangenis op een 'behandeling' van je mede-gedetineerde komen te staan.

    Bovendien, het heeft NIETS met de kerk te maken! Natuurlijk gebeurt het daar ook maar het gebeurt helaas overal. Dus de kerk is er jammer genoeg ook niet van verschoond. Maar je kunt het niet automatisch met de kerk verbinden, je kunt ervan uitgaan dat een echte Christen dit verwerpt en als gruwel beschouwt en je kunt van mij aannemen dat het vanuit de bijbel niet wordt gepromoot.

    Dus maak van de kerk geen 'kop van jut' om alle misère van de wereld aan te hangen aub.

  4. Quote:

    Matt 24:34:

    34 Ik verzeker jullie: deze generatie zal zeker nog niet verdwenen zijn wanneer al die dingen gebeuren. 35 Hemel en aarde zullen verdwijnen, maar mijn woorden zullen nooit verdwijnen.

    Maw: niemand weet wanneer het gebeurt, maar het zal gebeuren voordat 'deze generatie' verdwenen is.

    Dan mag je vervolgens speculeren over wat met 'deze generatie' bedoeld wordt. Just my 2 cents: ik denk dat Jezus simpelweg de apostelen bedoelt en dus kunnen we hieruit de conclusie trekken dat Jezus ernaast zat.

    Was Mattheüs er sowieso niet van overtuigd dat het koninkrijk Gods snel komen zou?

    In de NBG staat niet 'deze generatie' maar 'dit geslacht'. Dat is heel wat anders! Een geslacht kan vertaald worden als: "de gezamenlijke personen die uit een gemeenschappelijke stamvader afkomstig zijn."

    De Joden dus! Aangezien er nog steeds Joden over de aarde wandelen is deze tekst gerechtvaardigd. Het einde moet nog komen.

    Bovendien:

    "Deze Jezus, die van u opgenomen is naar de hemel, zal op dezelfde wijze wederkomen, als gij Hem ten hemel hebt zien varen." (Handelingen 1)

    Heb ik wat gemist?


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    (Mattheüs 24:3) . . . Toen hij op de Olijfberg zat, kwamen de discipelen naar hem toe, terwijl er verder niemand bij was, en zeiden: „Zeg ons: Wanneer zullen deze dingen zijn, en wat zal het teken zijn van uw tegenwoordigheid en van het besluit van het samenstel van dingen?â€

    Mat.24,4 antwoord op jouw citaat:

    4 En Jezus antwoordde en zeide tot hen: Ziet toe, dat niemand u verleide! 5 Want velen zullen komen onder mijn naam en zeggen: Ik ben de Christus, en zij zullen velen verleiden. 6 Ook zult gij horen van oorlogen en van geruchten van oorlogen. Ziet toe, weest niet verontrust; want dat moet geschieden, maar het einde is het nog niet. 7 Want volk zal opstaan tegen volk, en koninkrijk tegen koninkrijk, en er zullen nu hier, dan daar, hongersnoden en aardbevingen zijn. 8 Doch dat alles is het begin der weeën. 9 Dan zullen zij u overleveren aan verdrukking en zij zullen u doden, en gij zult door alle volken gehaat worden om mijns naams wil. 10 En dan zullen velen ten val komen en zij zullen elkander overleveren en elkander haten. 11 En vele valse profeten zullen opstaan en velen zullen zij verleiden. 12 En omdat de wetsverachting toeneemt, zal de liefde van de meesten verkillen. 13 Maar wie volhardt tot het einde, die zal behouden worden. 14 En dit evangelie van het Koninkrijk zal in de gehele wereld gepredikt worden tot een getuigenis voor alle volken, en dan zal het einde gekomen zijn.

    15 Wanneer gij dan de gruwel der verwoesting, waarvan door de profeet Daniël gesproken is, op de heilige plaats ziet staan – wie het leest, geve er acht op – laten dan wie in Judea zijn, 16 vluchten naar de bergen. 17 Wie op het dak is, ga niet naar beneden om zijn huisraad mede te nemen, en wie in het veld is, 18 kere niet terug om zijn kleed mede te nemen. 19 Wee de zwangeren en de zogenden in die dagen. 20 Bidt, dat uw vlucht niet in de winter valle en niet op een sabbat. 21 Want er zal dan een grote verdrukking zijn, zoals er niet geweest is van het begin der wereld tot nu toe en ook nooit meer wezen zal. 22 En indien die dagen niet ingekort werden, zou geen vlees behouden worden; doch ter wille van de uitverkorenen zullen die dagen worden ingekort. 23 Indien dan iemand tot u zegt: Zie, hier is de Christus, of: Hier, gelooft het niet. 24 Want er zullen valse christussen en valse profeten opstaan en zij zullen grote tekenen en wonderen doen, zodat zij, ware het mogelijk, ook de uitverkorenen zouden verleiden. 25 Zie, Ik heb het u voorzegd. 26 Indien men dan tot u zegt: Zie, Hij is in de woestijn, gaat er niet heen; zie, Hij is in de binnenkamer, gelooft het niet. 27 Want gelijk de bliksem komt van het oosten en licht tot het westen, zo zal de komst van de Zoon des mensen zijn. 28 Waar het aas is, daar zullen de gieren zich verzamelen.

    29 Terstond na de verdrukking dier dagen zal de zon verduisterd worden en de maan zal haar glans niet geven en de sterren zullen van de hemel vallen en de machten der hemelen zullen wankelen. 30 En dan zal het teken van de Zoon des mensen verschijnen aan de hemel en dan zullen alle stammen der aarde zich op de borst slaan en zij zullen de Zoon des mensen zien komen op de wolken des hemels, met grote macht en heerlijkheid. 31 En Hij zal zijn engelen uitzenden met luid bazuingeschal en zij zullen zijn uitverkorenen verzamelen uit de vier windstreken, van het ene uiterste der hemelen tot het andere.

    32 Leert dan van de vijgeboom deze les: Wanneer zijn hout reeds week wordt en de bladeren doet uitspruiten, weet gij daaraan, dat de zomer nabij is. 33 Zo moet ook gij, wanneer gij dit alles ziet, weten, dat het nabij is, voor de deur. 34 Voorwaar, Ik zeg u, dit geslacht zal geenszins voorbijgaan, voordat dit alles geschiedt. 35 De hemel en de aarde zullen voorbijgaan, maar mijn woorden zullen geenszins voorbijgaan.

    36 Doch van die dag en van die ure weet niemand, ook de engelen der hemelen niet, ook de Zoon niet, maar de Vader alleen. 37 Want zoals het was in de dagen van Noach, zo zal de komst van de Zoon des mensen zijn. 38 Want zoals zij in [die] dagen vóór de zondvloed waren, etende en drinkende, huwende en ten huwelijk gevende, tot op de dag, waarop Noach in de ark ging, 39 en zij niets bemerkten, eer de zondvloed kwam en hen allen wegnam, zo zal ook de komst van de Zoon des mensen zijn. 40 Dan zullen er twee in het veld zijn, één zal aangenomen worden en één achtergelaten worden; 41 twee vrouwen zullen aan het malen zijn met de molen, één zal aangenomen worden, en één achtergelaten worden. 42 Waakt dan, want gij weet niet, op welke dag uw Here komt.

    Voor allen die nog twijfelen, hier is je kant en klare antwoord! Deze tijd moet nog komen. Wees dus waakzaam.

  5. Wat jammer dat de profeet, als hij zoveel invloed heeft, daar zo bar weinig mee doet. In zijn naam worden mensen vernederd, vermoord, verminkt en gevangen gezet...enz. Als je in de naam van de koningin die dingen zou doen zou ze daar een stokje voor steken door haar invloed aan te wenden. Mohamed doet niet erg veel hè?

    Oh, dat komt zeker omdat hij niet meer leeft! Nou ja, wat heeft die man dan helemaal aan die invloed? Nutteloos lijstje naar mijn idee!

    Oh trouwens, wie staan er nog meer in dat lijstje? Adolf Hitler, Osama Bin Laden? Hebben ook veel invloed vandaag de dag...Maar of je daar trots op moet zijn?

    Wat betreft Jezus; die zou zelf nooit in zo'n lijstje willen staan. Jezus was geen machtswellusteling maar wilde iedereen zelf laten kiezen om hun leven aan Hem te geven. Vrije wil heet dat. Historisch is gebleken dat dat beter werkt dan machtsmisbruik.

  6. Klopt Thorgrem.

    Vooral de profetiën worden vaak in beeldspraak uitgelegd. Dit heeft wel zo zijn nadelen in onze tijd, want mensen die dit letterlijk nemen krijgen daarbij een 'ja, dat kan helemaal niet!' gevoel. Je hebt er een dagtaak aan om die mensen uit te leggen hoe het wordt bedoeld.

    Een goed voorbeeld daarvan ben jij Mohamed, met alle respect, want jij neemt de teksten heel serieus en letterlijk op. Op die manier ga jij de dingen uit zijn verband rukken. Ik merk dat je de bijbelteksten makkelijk oprakelt, maar de context nog wel eens mist. clown.gif


    Samengevoegd:

    Hey, waar is de post van Thorgrem gebleven?

  7. Quote:

    - Hoe staan jullie tegenover het conflict

    Israël/Palestina?

    - Hoe staan jullie tegenover de staat Israël?

    - Hoe denken jullie dat het Israël zal vergaan de

    komende 10 jaar?

    Een onvermijdelijk conflict. Vanaf dag 1 is er geweld gebruikt, en sindsdien is het alleen maar geëscaleerd.

    Men had dit lang van te voren kunnen zien aankomen. Wat zouden de mensen in Nederland doen als de VN beslist dat alle rondzwervende zigeuners van over de hele wereld een staat mogen stichten in de Oosterlijke provincies van Nederland?

    En wat zouden de zigeuners dan doen wanneer blijkt dat ze niet welkom zijn en worden beschoten en aangevallen door de inwoners van nederland? Ik zeg het maar even zwart/wit, want ik denk dat de manier waarop de staat Israël gesticht is voor alle partijen schadelijk is geweest!

    Ik sta volledig open voor ieder mens, probeer voor iedereen respect op te brengen al is dat niet altijd makkelijk.

    Maar ik kies geen partij in dit conflict omdat beide partijen 50% in hun recht staan.

    De komende 10 jaar zal de wereld op een keerpunt komen te staan van de geschiedenis! Er staat veel te gebeuren en men kan erop rekenen dat dit conflict daar een grote rol in zal spelen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid