Spring naar bijdragen

Joshua

Members
  • Aantal bijdragen

    39
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Joshua

  1. Ik denk dat een gelovige die geleid wordt door God, en niet zelf probeert de touwtjes in handen te houden of de beslissingen te nemen, nooit een bedreiging kan zijn voor de samenleving.

    Als je de Heilige Geest hebt ontvangen dan leidt Hij je zeker niet ín slechte dingen maar juist uít slechte dingen. Bij andere religies ligt dat misschien anders, maar daar kan ik niet over oordelen. Zij hebben andere normen en waarde en leven volgens tradities waar zij in geloven. Dat hoeft niet bedreigend te zijn maar de ervaring leert dat we waakzaam moeten zijn (world trade center 9-11 bijv.).

    Jezus zal in ieder geval nooit de opdracht geven tot massamoord!

  2. Quote:

    En
    Jezus
    , haar ziende, riep haar tot Zich, en zeide tot haar:
    Vrouw
    ...(Luk 13,12)'

    rofl.gif Jezus getrouwd!

    worshippy.gif En dan ook nog met een vrouw die Hij één keer tegen komt en geneest!

    hamer.gif Mohamed, kom op zeg...!


    Samengevoegd:

    Jezus is 'getrouwd' met de gemeente. De gemeente, de Christelijke kerk, de Christenen,...die worden zijn bruid genoemd. Verder is Jezus absoluut, 100% zeker, zonder twijfel niet getrouwd!

    Denk je eens in:

    - Jezus zou zich vermengen met zondig bloed als hij zou trouwen en gemeenschap hebben met een vrouw.

    - Waarom zou Jezus zich één vrouw huwen en de andere daarmee tekort doen? Hij is immers God.

    - Waarom zou Jezus zich aan het kruis wel bekommeren om zijn moeder, en Johannes vragen om voor haar te zorgen, maar niet om zijn evt. vrouw?

    - Zou zoiets belangrijks niet opgetekend zijn in de evangeliën?

    - Welke vrouw zou waardig zijn?

    - Welke vrouw zou kunnen trouwen met een man die zo'n bediening heeft, nooit thuis is en al weet dat Hij gaat sterven?

    - ...enz,enz.

    Onzin dus!

  3. Ok, terug naar waar het om ging.

    Ik zat eens te denken;

    Als de Joden, uit Europa en Rusland, die heel nauw betrokken waren bij de WO II nou eens niet een eigen staat hadden gekregen dan hadden zij stuurloos rond blijven zwerven. Een logisch gevolg daarvan was geweest dat ze wederom overal als 'buitenlanders' waren beschouwd, ze misschien nog steeds overal zouden worden gediscrimineerd, ze dus eigenlijk nooit een volwaardig bestaansrecht hadden kunnen opbouwen en uiteindelijk misschien wel weer eens vervolgd zouden worden in een land wat een zondebok zocht voor de binnenlandse misère. (Mag ik als voorbeeld de Koerden noemen?)

    Conclusie: De Joden hadden (zoals elk mens) recht op een eigen land/staat/grondgebied. Dit gaf ze de mogelijkheid om een bestaan op te bouwen en zich te verdedigen. Dat dit uiteindelijk het grondgebied is geworden waar de huidige staat Israël gesticht is dat is bijbels en geschiedkundig goed uit te leggen.

    Of hebben jullie daar een andere mening over?

  4. Op vrijdag 09 mei 2008 18:07:28 schreef mohamed het volgende:

    [...]

    Is de grote hoer inderdaad satan?

    We lezen dus dat de vrouw dronken is van het bloed der profeten (Op 18,24) en heiligen Op 17,6) hetgeen een belangrijke clue blijkt:

    'Jeruzalem, Jeruzalem! gij, die de profeten doodt (Mat 23,37)'

    Dus nee, de grote hoer is niet satan, maar een van de twee vrouwen waar God symbolisch mee gehuwd was, te weten Oholiba oftewel Jeruzalem en de joden waren haar zonen en dochters.

    ------------------------------------------------------------- --------------

    Dit is opmerkelijk. Je vraagt aan ons wie de vrouw is, dan krijg je een antwoord en dan denk je het toch zelf beter te weten...Waarom vraag het dan?

    Ik denk dat discipel wel een punt heeft. Want in het stuk wat jij aanhaalde (openbaring 17) wordt meerdere malen verwezen naar Babylon. Babylon staat symbool voor het kwaad wat mensen doen. Dit kwaad wordt gevoed door de Satan die ons verleidt.

    Als jij zegt dat het Jeruzalem is, wat opzich niet gek gedacht is hoor, dan is het Jeruzalem van na Jezus een Babylon geworden. Jezus zegt dat ook min of meer:

    Joh 4,21

    ‘Geloof me,’ zei Jezus, ‘er komt een tijd dat jullie noch op deze berg, noch in Jeruzalem de Vader zullen aanbidden.

    Dus misschien hebben jullie beide gelijk. knipoog_dicht.gif

  5. Quote:

    Ja, in Deicide, een uitgesproken satanische en anti-christelijke band, heeft ook een christen als gitarist.

    Dat kan twee dingen betekenen:

    1. de band is niet satanisch/anti-christelijk.

    2. de gitarist is een valse Christen, en doet alsof.

    Je kunt niet én de Satan én Jezus dienen zoals je ook niet én Moslim én Christen kan zijn. Die twee bijten elkaar nml.

    Je hebt je dus laten beetnemen AndreasJ. yes.gif

  6. Ik denk dat het God niet uitmaakt hoe je Hem met muziek looft of prijst. Hij ziet je hart en weet je beweegredenen om Hem te aanbidden. Dat is voldoende. Hij houdt echt niet meer van iemand die mooier of harder zingt, gelukkig maar anders kwam ik er niet best vanaf... yawnee.gif

  7. Quote:

    A. Wat er ook in de bijbel staat, niemand heeft recht op een specifiek stuk land. Iedereen moet op deze aarde leven en we dienen daar zo voorzichtig mogelijk mee om te gaan.

    B. Bovendien hebben de natiestaat, hun debiel grote leger, een muur, en expansiedrang niets, maar dan ook niets met Gods wil te maken. God is vrede nietwaar?

    A': Als je mijn begin post hebt gelezen dan heb je ook het bijbelcitaat gezien waaruit blijkt dat de Joden wel degelijk recht hebben op een specifiek stuk land volgens het woord van God. Dus deze reply moet ik verwerpen.

    B. Israël heeft geen groot leger. Als je de kwantiteit van het Israëlische leger bekijkt dan is het aardig te vergelijken met het leger van Nederland. Maar daar moet bij vermeld worden dat Israël een dienstplicht heeft voor mannen en vrouwen, en dat zij altijd kunnen beschikken over reservisten. Bovendien is de ervaring van de soldaten goed te noemen.

    Qua materiaal kan gesteld worden dat hier een evenwicht bestaat tussen manschappen en materiaal. Verschil is alleen dat de kwaliteit van dit materiaal hypermodern is en het dat van de buurlanden ver overstijgt.

    Maar vergis je niet! Israël wordt bedreigt door al zijn buurlanden en die daarnaast. Het is het enige niet-moslimland in die regio. Als hun leger niet paraat zou zijn dan zou de staat Israël binnen een dag weggevaagd zijn. Dus ook dit punt moet ik verwerpen.

    NB. Het is niet mogelijk om deze feiten met links te ondersteunen omdat Israël (om begrijpelijke redenen) niet te koop loopt met wat zij aan leger bezitten. Zij werpen hier graag een rookgordijn over op.

  8. Ik vind het zo moeilijk om hierin een stelling in te nemen. Het is letterlijk en figuurlijk ver van mijn bed. Ik vind de Amerikaanse verkiezingen zo'n facade. "What you see is certainly not what you get."

    Ik denk dat het altijd kiezen tussen twee kwaden is. Dat komt omdat de kandidaten financieel afhankelijk zijn van sponsoren tijdens de campagne en die sponsoren willen daar altijd iets voor terug zien na de verkiezingen. Een geweldige belangen verstrengeling lijkt me.

    We zien het wel! mondhouden.gif

  9. \"Dan houd ik me aan de belofte die ik jullie voorouders onder ede heb gedaan: ik beloofde hun een land te geven dat overvloeit van melk en honing. En dat land bezitten jullie tot op de dag van vandaag.â€Ik antwoordde: \"Het is zoals u zegt, HEER.\"

    Jer.11,5

    Zoals jullie waarschijnlijk wel hebben gehoord is de staat Israël 60 jaar geworden. Voor de Israëlieten is dit natuurlijk een feestdag maar er zullen hoogst waarschijnlijk genoeg buurlanden zijn die nu met argusogen naar Israël kijken. In zekere zin kan ik mij dat best voorstellen als je zo eens kijkt naar de afgelopen 60 jaar. Ik noem even de 6 daagse oorlog, de ontvoering van sporters tijdens de olympische spelen van München, de bouw van de nederzettingen in Gaza die gepaard ging met de bouw van de afscheidingsmuur die Palestina isoleert van de buitenwereld...enz

    - Hoe staan jullie tegenover het conflict

    Israël/Palestina?

    - Hoe staan jullie tegenover de staat Israël?

    - Hoe denken jullie dat het Israël zal vergaan de

    komende 10 jaar?

  10. Ja, dat zal wel inderdaad. Maar uh, hebben ze dan de hele bijbel herschreven? Want alleen met het veranderen van het N.T. kom je er niet lijkt mij, omdat het O.T. natuurlijk al naar Jezus verwijst?

  11. Quote:

    [...]

    O ja, voor ik het vergeet Soera 8 vers 60, staat niets over het terroriseren van ongelovigen, en ook niets over het uitroeien daarvan.

    Klopt, ik heb ook zitten zoeken. Ik dacht al dat het aan mij lag, want ik ben niet zo thuis in de koran (gebruik 'm meer als naslagwerk wanneer er weer eens iets beweerd wordt vanuit de koran waar ik dan het mijne van wil weten) maar die Soera heeft het wel over gelovige en ongelovige maar niet over het uitroeien ervan.

    Overigens is het wel zo dat veel moslims de koran niet eens begrijpen hè? Ze leren 'm uit hun hoofd in het Arabisch maar weten niet wat ze eigenlijk lezen.(volgens mij is er op dit forum ook een topic over) Dus zo'n imam kan ze van alles wijs maken denk ik dan. yes.gif

  12. Quote:

    Ãk heb ze als buren

    aardige mensen,

    alleen merken we de laaste tyd,

    dat hun zoon een betey de weg kwyt raakt'

    sprak hem laats,

    hij zij dat hij áltyd zo wordt gedwongen

    en dat ze altyd zeggen 'ja want anders kom je niet bij de 140.000

    sorry hour,

    maar dat vond ik wel héél erg triest

    omdt tegen je kind te zeggen !

    Groetjes

    Jó

    Ik heb zelf gemerkt dat de J.G. erg pushend zijn. Ze laten over het algemeen weinig ruimte over voor je persoonlijke groei in het geloof. De 'wijzende vinger' is een veel voorkomend middel om 'de ongelovige' te bekeren.

    Ik heb ook begrepen dat zij een eigen bijbel hebben, is dit zo of heb ik mij iets op de mouw laten spelden?

    Wie kan mij antwoorden? bye.gif

  13. Quote:

    We weten een ding de EU zal uitgroeien tot een verschrikkelijke dictatuur,met merkteken op het voorhoofd anders kan je niet kopen verkopen wonen en je bewegen.We hebben nu allemaal al het burgerservicenummer,een voorbode van de satan en vijandschap tegen God en Zijn Eeuwig Rijk.

    Maar niet hen is de overwinnig maar de overwinning is de Verrezen Heer Jezus de Christus.

    Ik ben het met je eens. Ik voelde mij ook erg ongemakkelijk toen ik hoorde dat men experimenteert met een onderhuidse chip in de pols waarop al onze gegevens staan, en die in sommige discotheken wordt gebruikt om te testen. Men kan daarmee naar binnen en betalen aan de bar...Eng hoor. Als het een succes wordt, wat dan?

    En de ontwikkeling van stamcellen vind ik ook helemaal niets. Een Europese databank van onze genetische gegevens...brrr

  14. Quote:

    De EU en wereldmacht? Ik denk dat 'we' eerder rekening moeten houden met China. Dit wordt een supermacht in overtreffende trap, groter dan Amerika en dus ook zeker groter dan de EU. Bovendien kan Europa over geen enkel onderwerp met 1 mond praten, telkens zijn er compromissen nodig, halfslachtige maatregelen en vertragende bureaucratie.

    Hoe dan ook, ik leer alvast met stokjes eten want voor je het weet is de wereldheerschappij door China een feit...

    Wat dacht je van Rusland? Nieuwe president, die er 'tot zo ver in zit' bij Poetin. Tegenwoordig weer rijkdom aan het vergaren door olie vondsten. Verwikkeld in 'oorlogen' met vele maffia's die de touwtjes in handen willen krijgen.

    Een stille reus als je het mij vraagt...

    Stond er niet in de bijbel: 'de vijand komt uit het noorden.'(?)

  15. God bepaalt,maar geeft er géén draai aan zoals ik al zei. Het ging mij erom dat er wordt beweerd dat God ergens eventjes een draai aan geeft. Dat is niet zo, dat doen wij mensen.

    Ik heb meegeteld maar ontdek nog steeds geen godenbeeld, wat eventueel aanbeden dient te worden. Ik had het over een godenbeeld dat aanbeden wordt, dát is de gruwel in Gods ogen.

    Waar moet ik mij nou precies voor schamen? Ik begrijp je niet. verbaasd.gif

  16. Quote:

    nergens gewoon weg zijn. als ik dood ben wil ik niet ook nog es door leven, waar dan ook. een jaar of tachtig is genoeg, dan ben ik het echt wel zat. al zou het nog zo mooi en alles zijn, ik wil het neit.

    Maar wat wil je dan, er zijn een paar alternatieven als je het neutraal bekijkt:

    - reïncarnatie?

    - de hel?

    - ronddolen op aarde?

    Mijns inzien is de hemel het aller beste einddoel.(maarja, ik geloof dan ook niet in reïncarnatie en ronddolen op aarde)

    Maar serieus: denk je hier wel eens over na? Wat er dan met jou gebeurt als je dood gaat?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid