Spring naar bijdragen

Kenya

Members
  • Aantal bijdragen

    96
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Kenya

  1. Quote:

    [...]

    Het zou mij niet verbazen als God inderdaad nog barmhartiger blijkt te zijn dan ik dacht. Ik moet voorzichtiger zijn bij het spreken over het oordeel. Dank voor je correctie.
    smile.gif

    Daar heb je inderdaad een punt te pakken. Ik denk dat God inderdaad onvoorstelbaar barmhartig is. thumbsup.gif

    Jezus zelf heeft alleen wel gezegd in Matth 25:41 dat voor diegene die niet bij hem horen het eeuwige vuur staat te branden.

    Ik weet niet of dat letterlijk bedoeld is.

    Ik stel me zelf voor dat het een eeuwige scheiding van God is. Dan ben je dus eeuwig van het goede gescheiden. Dat lijkt me gruwelijk. Bovendien zit je volgens Jezus (Matth25:41) ook nog eens opgescheept met de duivel en zijn trawanten cry.gif .

  2. In Nederland is Willem de Vink van Jong en Vrij ook radicaal bezig met de leer van de Genade. Ik vindt het persoonlijk fantastisch en erg bevrijdend om uit Gods Genade te leven.

    Genade is leven in de vrijheid die God, je door vergeving van zonden dankzij Jezus, geeft. party.gif

    Dit heeft overigens niets te maken met "prosparity gospel" waarbij wordt gepredikt dat alles goed zal komen als je maar gelooft. boosrood.gif

    Ik denk wel dat God wonderen kan doen. Daar mag je je ook naar uitstrekken (ik denk dat Prince dat bedoeld Joëlle).

    Uit eigen ervaring weet ik echter dat je leven soms doffe ellende is en niet alle problemen opgelost worden cry.gif. Als dat niet wordt onderkent dan is het inderdaad een dwaalleer.

    Wat wel is (zoals staat in psalm 1) "Zelfs al ga ik door een dal van diepe duisternis, ik vrees geen kwaad want Hij is bij mij".

  3. Lijkt me mooi om God te leren kennen door Zijn naam.

    Daarom dit topic met de namen van God zoals die in de Bijbel voorkomen.

    Graag alleen namen posten:

    Ik ben

    Heilige

    Eeuwige Vader

    Vredevorst

    Leeuw van Juda

    Schepper van Hemel en Aarde

    JHWH

    Wonderbare raadsman

  4. Hi Lae,

    Goed dat je dit ter sprake brengt zeg. Lijkt me erg moeilijk voor je. Sex is nou eenmaal vet lekker. Verder is mongaam zijn zowiezo een opgave voor veel mensen hoor...(voor mij ook bloos.gif )

    Dat je die gedachten hebt, daar kan je niets aan doen. Als ik een mooie vrouw zie kan ik mijn ogen er ook niet vanaf houden. Het gaat er denk ik meer om hoe je er mee om gaat.

    Je mag verder weten dat Jezus voor alle zonden die je gedaan hebt en nog gaat doen betaalt heeft. Je valt m.a.w. onder Gods genade.

    Wat betreft trouwen; Jezus zegt in Matth 19:12 dat sommige mensen niet trouwen vanwege het koningkrijk der hemelen.

    Nou wens ik je dat niet direct toe hoor.....een (sex)partner is eigenlijk ook wel heel prettig widegrin.gif .

  5. Utrecht als je echt interesse hebt in zending dan is Oasis trails wellicht ook wat voor je. Ik ben daar zelf eerder mee weg geweest.

    Oasis trails beheert een herberg aan de Santiago de Compostella in Spanje. Daar komen allemaal pelgrims, die iets meer in het leven zoeken.

    Het doel van Oasis trails is pelgrms vertellen vanhet goede nieuws en een goede gastheer zijn.

    Er ontstaan vaak hele bijzondere gesprekken met mensen van allerlei nationaliteiten, geloven, denkwijzen. Echt super gaaf om dan het evangelie te delen.

    De organisatie is interkerkelijk. Check de site maar eens.

  6. Quote:

    [...]

    De welvaartsgroei in landen als China en India beïnvloedt de prijs van grondstoffen eveneens. Door de economische opleving kunnen steeds meer inwoners het zich veroorloven om een duur product als vlees te kopen. Maar voor elke 450 gram rundvlees bijvoorbeeld, moet de koe 3,5 kilo granen eten. Die granen kunnen dus niet door mensen worden geconsumeerd.

    [/i]

    Pfffhoeh. Thanks Mystique applaus-smiley.gif Ben blij dat het inderdaad ongeveer 1 kg vlees tegen 7 kg graan is.

    Moeten we dus allemaal maar stoppen met vlees eten. Dat scheelt een hoop graan. Daardoor zullen de prijzen ook niet zo sterk stijgen. Helaas helaas....

  7. Als niemand die gedachte volgt. Waar discussiëren we dan over ?

    Ik heb overigens z'n naam ooit wel eens gehoord in de Evangelische kringen waarin ik plachtte te verkeren, maar weet niet meer goed in welk kader. idea8.gif Was het niet een zondagschool voorbeeld van vervolging in China ?

  8. Operatie Mobilisatie is wel een aparte organisatie hoor. Mij soms een beetje te extreem. Er wordt veel voor je ingevuld en er is soms weinig ruimte voor vragen (evangelisch trekje ? yes.gif ).

    Het is een interkerkelijke organisatie en daardoor soms nogal zoetsappig (christelijke death metal zul je er niet horen). Ook zijn de regels op de boten vrij strikt. Je zit toch met een klein clubje op de boot en dan kunnen er sneller liefdes maar ook irritaties ontstaan.

    Je hoort verder in de presentaties eigenlijk vooral de successverhalen. Vraag ook eens mensen met een negatieve ervaring.

    Ik heb in een gemeente gezeten waar veel mensen met OM zijn meegeweest en waar de leiders van OM regelmatig kwamen spreken.

    Ik denk dat het een enorme boost voor je geloof kan zijn om langere tijd alleen met Christenen op een boot te zitten en te getuigen van Jezus liefde.

    Ik denk wel dat de sfeer je moet liggen. Mij trekt het in elk geval niet zo..... nooo.gif

  9. Quote:

    Nog nooit is het voedsel zo goed geweest als nu.

    Wie biologisch wil sla met luizen fruit met wormen half verrotte komkommers en bitter,kleine akelige bloemkooltje vol met ongedierte, men gaat zijn/haar gang maar.Maar laat mensen die dat niet willen en hun verstand gebruiken vooral met rust.

    Leve de tegenwoordige landbouw;hulde.

    En de zaligheid blijft daardoor bij jou achterwege ? knipoog_dicht.gif

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid