Spring naar bijdragen

CvdBerg

Members
  • Aantal bijdragen

    39
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door CvdBerg

  1. Even onder het account van mijn man, wat ik kan me niet meer inloggen via mijn eigen account.. :#

    Van harte gefeliciteerd met het 10-jarig bestaan van Credible! En dat geldt dan met name voor Glenn en Eric, de befaamde oprichters, en ook voor Michiel, die in al die jaren toch wel het meest standvastig over Credible gewaakt heeft.

    Ook ik heb hier heel veel uren versleten. Ik herken wat Joëlle zegt: Credible is voor mij ook een plaats geweest waar ik rond mijn puberteit veel vragen kwijt kon, mijn hart kon luchten, verliefd ben geworden, en vooral heel veel geleerd heb. Met name van de Katholieke users heb ik veel geleerd over de RKK, en ik merk dat ik nog steeds veel heb aan die kennis (onlangs een weekend in een klooster doorgebracht, ik moest direct denken aan Wateengedoe(2) en haar enthousiasme voor het kloosterritme).

    Ik heb hier ook veel vriendschappen opgedaan, waaronder sommigen die inmiddels wat verwaterd zijn maar die ik nog steeds in mijn herinnering koester (Hoi JoostG! en wie zich verder maar aangesproken voelt). Ook van mijn tijd in de Crew heb ik veel geleerd. En ik ben er trots op te kunnen zeggen dat ik zo'n leuke credibler als Timon de weg naar credble heb gewezen ;).

    Ik kom hier haast nooit meer maar wie weet veranderd dat als al die oude bekenden in dit topic ook weer actief mee gaan posten ;)

    Liefs,

    Holla *:}

    Oh, en één die dit forum mij/ons gebracht heeft ligt as we speak in de vensterbank te slapen:

    6922d7b7-eda2-464a-a4e4-cebc36c30c7c.jpg

  2. Ik doe psychologie op WO niveau, dus als je vragen hebt..

    ik kan je nu natuurlijk geen advies geven, want ik weet niet wat het beste bij jou past.

    Eulogía, ik ben wel benieuwd wat je daar mee bedoelt. Wellicht iets voor een ander topic?

    edit: grrrr ik ben Holla ipv CvdBerg. Man was nog ingelogd.

  3. Quote:

    Ghehe nou je kan best wel gelijk hebben, alleen durf ik de eindes van Scorsesi's films niet meer zo zwart op wit voor mezelf te bepalen.

    Spoiler:

    denkt ook aan Inception Wat heeft Scorsesie met Inception te maken? knipoog_dicht.gif

    In het boek van Dennis Lehane is bij het einde van Shutter Island veel meer onduidelijk wat nu waar is, in de film is het eigenlijk een vrij uitgemaakte zaak.

    Beetje rare indeling van post widegrin.gif.

  4. Quote:

    En wat hebben jullie als 'voertuig' genomen of gaan jullie nemen?

    Mij lijkt een koets wel leuk. In de eerste plaats omdat mijn lief dat liever heeft dan een auto.
    knipoog_dicht.gif
    Maar daarnaast lijkt het me als geschiedenis-dude zijnde natuurlijk zelf ook best leuk.
    smile.gif

    Wij konden van een verenigingsgenoot een oude volvo lenen, tegen een fles speciaal bier widegrin.gif. Dat kwam mooi uit omdat ik wat met Volvo's heb, en hij precies de juiste kleur was:

    volvobl&w1.jpg

    We hadden wel echt een auto nodig omdat we in Kampen begonnen en in Groningen eindigden. Holla wou ook wel graag fietsen (nee niet van Kampen naar Groningen, maar in de stad zelf widegrin.gif), maar gezien het weer was het maar wat handig dat we een auto hadden.

  5. Quote:

    4000/5000 is wel de ondergrens als je een enigszins traditionele trouwdag wilt. Dus met trouwjurk, feest 's avonds met redelijk wat mensen, daggasten apart, trouwkaarten/bruidstaart/bruidsboeket/trouwauto.

    Maar als je dat los laat kun je een hele fijne dag hebben voor minder hoor. Ik ken een stel dat voor 700 euro klaar was: zij een galajurk, geen kerkdienst, haar bruidboeket was een 's ochtends geplukte bloesemtak, geen feest maar familie kon thuis mee eten en vrienden konden 's avonds bier komen drinken.

    Wij hebben bespaard op het gemeentehuis (trouwboekje kostte 11 euro, woensdag is in groningen gratis), op het bruidsboeket (voor 8 euro bij de bloemist een aantal gerbera's gehaald en zelf een boeket van gemaakt, geen corsages), op de trouwauto (auto van een medestudent, koste een fles speciaalbier), op de taarten en het eten (gemaakt door familieleden).

    Verder was onze fotografe, lydia van den berg, best goedkoop. De lokatie (een jazz-café) viel ook erg mee wat betreft de prijs. En mijn jurk werd genaaid door mijn tante dus kostte ook niet veel. De kaarten hadden goedkoper gekund, maar voor een kaart die ontworpen is door een grafisch ontwerper (mijn broer) had het ook veel duurder gekund. Oh, en volgens mij was manlief ook niet veel kwijt aan zijn kleding.

    De kerk was het enige wat best duur was voor ons. De organist matste ons maar desondanks kostte hij bijna evenveel als mijn trouwjurk
    puh2.gif
    Maar daar kregen we ook wat moois voor: hij speelde aan het eind subliem 'Hallelujah' van Händel. En de kerk zelf was ook best duur voor ons, maar omdat mijn man lid was, kostte het maar een kwart van de normale prijs.

    Ik had er erg veel moeite mee om veel geld uit te geven. Je gaat zo makkelijk mee in het circus van bruidscommercie, waarbij je met het argument 'het is de mooiste dag van je leven' wordt verleid tot het zoveel mogelijk geld uitgeven. En daarbij kun je uit het oog verliezen waar het nu werkelijk om gaat: de belofte van trouw en het vieren van de liefde. Als je die basis in de gaten houdt, besef je ook dat veel dingen helemaal niet zo nodig zijn als dat iedereen je probeert aan te praten.

    Nou ja uiteindelijk waren we onder de ?4000 klaar. Enne wat betreft de kaarten, de enige manier waarop dat goedkoper kon was zwart wit kaarten zelf maken en laten afdrukken bij een copyshop, op niet al te duur papier flower.gif. Daarbij wil het wel helpen als de fotograaf je zus is, al is ze normaal ook al erg goedkoop hoor. (Even reclame maken: link )

  6. Quote:

    ...

    Holla, jij bent al getrouwd, wanneer hakten jullie die knoop door?

    ...

    Holla is er niet, maar haar man wel widegrin.gif.

    Wij hebben, na er een veel over gepraat te hebben, in feb de knoop doorgehakt. Wij hadden toen iets meer dan een jaar verkering. Wij hadden toen allebei het idee dat we er klaar voor waren. Ik iets eerder, maar dat komt misschien ook wel omdat ik wat ouder ben (26) en ik een relatie achter de rug had waarin ik geleerd heb hoe het niet moet puh2.gif

  7. Quote:

    @cvdberg: kun je me iets meer vertellen over deze gemeente?

    Ik ben net naar Groningen verhuisd en de gemeente die waarschijnlijk mijn wijkgemeente is, ziet er errug grijs uit (althans, wat ik zo zie op hun site, zondag ga ik er voor het eerst heen). Dat is trouwens De Ark, in Helpman, en ik denk dat dat mijn kerk is omdat dat geografisch gezien de pkn-gemeente is die het dichtsbij is. Tegelijk is deze kerk volgens mij van oorsprong gereformeerd en ben ik ingeschreven bij de hervormden (als ik niet ben teruggeperforeerd naar Rotterdam aangezien ik daar nog in ambt ben).

    Wat moet ik me voorstellen bij een confessionele (pkn)gemeente met een bonds-dominee? Is dat psalmen op hele noten, dames bij voorkeur in een rok, geen vrouwelijke ambstdragers? Of denk ik nu veel te 'zwaar'?

    En hoe is jullie samenstelling?

    Ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk vooral mijn eigen gemeente (in Rotterdam dus) ken, dus dat dit soort termen me weinig zeggen.

    Kreeg verder al als tip om eens te kijken bij de Nieuwe Kerk en volgens mij is ook de Immanuelkerk als PKN jonger en actiever dan De Ark.

    Ik ben benieuwd naar je verhalen en evt. je visie op de andere gemeentes van pkn Groningen.

    De andere gemeentes die in dit topic zijn genoemd, heb ik wel bekeken, maar zijn niet echt gemeentes waar ik me denk ik snel in kan voegen (heb niet zo veel met evangelisch/charismatische gemeentes en ik vermoed dat mijn denken te weinig aansluit bij de visie van bijv. de GerGem).

    Martini is dus qua liturgie confessioneel, wat in dit geval inhoud dat er liedboek gezongen wordt en er wel vrouwelijke ambtsdragers zijn (trouwens ooit ingevoerd vanwege noodzaak). Verder vormen zij een hervormde wijkgemeente binnen de PKN. Hoeden en rok zijn niet verplicht en zie je ook weinig. De gemeente is ook redelijk oud, al komen er de laatste tijd steeds meer jonge gezinnen bij. Ook zitten er een hoeveelheid studenten. Ik moet zeggen dat de indruk die de gemeente wekt, in de 7 jaar dat ik er naar toe ga, een stuk positiever is geworden. Ook heb ik de indruk dat het kerk bezoek toeneemt. Verder zijn ze liturgisch redelijk vrij, zo kan er bij een jeugd dienst bijvoorbeeld een band in de kerk staan. Maar het moet wel een doel hebben, dus niet zomaar de dienst aanpassen omdat dat nu eenmaal "modern" is.

    Onze dominee, ds. van den Berg (ja familie puh2.gif), is een erg fijne en jonge predikant die goed en bevlogen kan preken, en zijn preken ook nog eens theoretisch goed onderbouwt, helaas heeft hij een aanstelling van 70% dus komt het nog wel eens voor dat hij niet preekt.

    Wat ik weet van de overige pkn wijken is dat ze allemaal tegen het vrijzinnige aanzitten, of het zijn. Daar heb ik niks mee, dus ik heb mij ook laten overschrijven naar de Martini, alwaar ik dus sinds een week of 4 diaken ben.

  8. Quote:
    Pius XII in het vorige topic:

    hoeveel tijd zat er bij Holla en CvdBerg eigenlijk tussen?

    Een jaar en een maand toen we serieuze trouw plannen kregen, en we hebben een jaar en 9 maanden en 30 dagen als we gaan trouwen party.gif

    Dus geen 500 dagen puh2.gif

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid