Spring naar bijdragen

dedisz

Members
  • Aantal bijdragen

    75
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door dedisz

  1. violist zei:
    poiu zei:
    ..Ik probeer inzicht / duidelijkheid te krijgen betreffende mijn vraagstelling!...

    Misschien kun je een overzicht geven van wat je inmiddels hebt opgestoken en waar je nog mee zit?

    Ik zal het hele verhaal vertellen:

    Ik ben eigenlijk gaan nadenken nav de volgende bijbeltekst: "Wat er is, was er al lang; wat zal komen, is er altijd al geweest. God haalt wat voorbij is altijd weer terug." Prediker 3:15.

     

  2. Er is een hoger plan en het kan zomaar zijn dat God lijden en tegenslag in ons leven toelaat voor een hoger doel.

    Dus een Russisch gelovig straatkindje dat wordt opgepikt, een paar jaar lang wordt genomen in alle gaten voor de webcam, en daarna wordt vermoord, hoe zit dat dan? Of de vrome christen die zich suf bidt in Syrie? Of Noord-Korea? Om vervolgens lachend door een groep mannen verkracht te worden, gemarteld en daarna achter wordt gelaten om te sterven aan de wonden?

    Ik kom er maar niet uit Willempie... Waar is God op die momenten?

    Kan je ook zelf een topic aanmaken met dit soort vragen? Dit zijn offtopic vragen.

  3. O nou heeft God het gedaan? Ik ben zelf een vrouw en heb daar in de vorige postings iets over gezegd.

    Ik heb de jaren 60 en 70 helemaal niet zo ervaren als jij nu schildert.

    Dat is een cliché wat je neerzet over wereldse mensen. Ik behoorde daar toen ( al) niet toe.

    Ik was leerlingverpleegster in een streng ziekenhuis en dat was keihard werken en strenge discipline. Met preutsheid heeft je betoog niets te maken.

    Ik ben geboren in 1947 vlak na de oorlog. Vergeet je vrijheid/blijheid maar als de oudste van een groot gezin. Je hebt een vertroebeld beeld waarschijnlijk door beeldvorming.

    Ik herken mij er niet in in ieder geval. Mijn man en ik waren beiden 19 jaar toen we elkaar leerde kennen en hij was mijn eerste vriend, 2 jaar verkering en 1 jaar verloofd zijn en toen gingen we trouwen. Heel truttig en burgerlijk misschien.

    Nee natuurlijk vind je de uitspraak van Corrie ten Boom niet van belang, dat had ik ook niet verwacht.

    Eigenlijk schrik ik van jouw beeldvorming over het "samenzijn".

    Je vraagt je af of een mens er 'beter' van wordt om op zondag alleen in de kerk te zitten.

    Met welk doel ga jij dan naar de kerk?

    Als je nou zou zeggen, ik vind het ongezellig om alleen naar een feestje te gaan, ja daar kan ik me iets bij voorstellen.

    Waar denk jij dat een mens 'beter' van wordt?

    En wat goed is voor je geloof?

    Precies wat ik eerder zei, erop te vertrouwen dat je een schat hebt die voor je weggelegd is en die heeft eeuwigheidswaarde en daarom heeft Corrie ten Boom zittend in Auschwitz, dat goed begrepen en zei zij:"Het beste komt nog".

    Of dacht je dat er voor mij geen moment komt of voor mijn man dat we ook alleen naar de kerk gaan? Dat is de realiteit van dit leven. En daar heb jij blijkbaar geen vrede mee.

    Je zoekt geluk en vrede bij die ander en niet in jezelf en in Christus zo lijkt het.

    Ik ken iemand die na een paar verkeringen tot de conclusie kwam om te stoppen met krampachtig 'zoeken' en ze had in gebed tegen de Heer gezegd: "Als het Uw wil is dat ik alleen door het leven moet dan leg ik me erbij neer en zal ik U volgen".

    Op latere leeftijd leerde ze toch de liefde van haar leven kennen, een gelovige jongeman, de wens van haar leven. Ze had er God nooit om gevraagd. Ze had haar leven in Zijn handen gelegd. Ik beperk me nu even tot een heel korte versie van haar verhaal.

    Ze woonde alleen en werd zelfs bestolen, dieven hadden haar huis overhoop gehaald. Er gebeurde allerlei kleine nare ongelukjes en dat doet veel met een alleenstaande jonge vrouw, maar het heeft haar zo sterk gemaakt en leren leven in afhankelijkheid van haar "Herder". Ik weet echt waar ik het over heb, beste man en er steek niets achter en ik ben echt niet gefrustreerd.

    Ten eerste: Corrie ten Boom heeft nooit in Auschwitz gezeten, maar in Ravensbruck.

    Ik denk ook zeker dat je een wijze vrouw bent. Alleen druk je het mss verwarrend uit (soms, doe ik overigens ook) Ik zeg niet dat het Gods schuld is dat mijn verkering uit is. Helemaal niet. 100% niet. Ik denk eerder dat the opposite van God hier een rol speelt. Ik had jaren geleden bindingsangst, vanwege redenen van het bang zijn gekwetst te worden, verlaten te worden of raar gevonden te vonden. Bang om mijn gigantische muur af te breken. Ik heb nu het vermoeden dat mijn huidige ex vriendin, (ex klinkt alsof we getrouwd waren, zijn we niet, maar ik weet geen ander woord dan ex), ook een soort van angst heeft gehad om de relatie naar een volgende level te tillen. Opeens komt er een boy in haar leven die om haar geeft. Dat kan behoorlijk afschrikken en haar leven in de war maken. Ik denk van: wat is de les die God mij wil leren?

    Het is niet dat ik ervan uit ga dat mijn ex vriendin weer terugkom hoor, echt niet. Ik heb het al geaccepteerd dat het uit is. Maar er zitten zoveel overeenkomsten tussen mijzelf en haar (en die situatie van dat meisje van 6 jaar geleden) dat ik denk van 'raar dat ik een soort déjà vu heb.

    In die 6 jaar daarna ben ik nooit meer zo'n leuk meisje tegengekomen, tot die verkering waar ik het momenteel over heb. Dat ik hoop van: ik hoop niet dat mijn ex hetzelfde door gaat maken. . Ik ben iig niet verbitterd dacht ik ;)

    Denk je dat God die man op haar pad heeft gebracht van die vrouw met verkeringen?

  4. Kwispel zei:

    "Ik kan beter krijgen" .....Als je alles al ontvangen hebt ( want dat leert de Bijbel wel) Efeze 1 eerste hoofdstuk, waarom dan geen reden tot dankbaarheid?

    Voorkeuren? Ik hoorde onlangs een jonge man zeggen.

    'Ze' moet uit ( plaatsnaam) komen, ze moet van het Kaukasische ras zijn, ze moet enz....

    Ach dan zeg je maar niks en met mij nog meer ouderen die hun hoofd moesten schudden.

    En wat 'voorkeuren' betreft. Ja ik had maar één wens en dat was dat ik een gelovige jongen zocht. Verder qua uiterlijk geen voorkeuren. Iemand straalt iets uit wat je aanspreekt dacht ik.

    die zijn opgegroeid in de jaren 60 en 70. Ik denk dat je zelf in die tijd bent opgegroeid waarin het vrijheid blijheid was. 

  5. Kwispel zei:
    "Ik kan íets' beter krijgen". Zegt meneer x.

    Alsof wij als vrouwen een soort van product zijn wat in de supermarkt ligt.

    Als ik dàt lees, denk ik, hoe hoog is je eigen dunk?

    Ik wacht nog ff op de volgende aanbieding die wellicht veel beter is dan deze...

    Het komt op mij over als een soort vleeskeuring van vrouwen. Mag ik vragen op welke basis jij vindt dat 'je beter kunt krijgen'. En wat versta je onder 'krijgen'?

    Een gave van God?

     

  6. Wat ik me heel serieus afvraag is of God Zich met al dit 'geneuzel' bezighoudt.

    Als de Bijbel schrijft dat Hij Zich een ogenblik heeft verborgen ( en hoe lang dat is laat ik nu even liggen) .

    En als God zoals ik lees in de Psalmen , Zijn ogen laat gaan over degenen die Hem liefhebben. En dat Hij Zijn engelen zal uitzenden over derzelven zouden waken, wordt het dan niet eens tijd om gewoon 'in de rust te gaan'. En daarmee bedoel ik niet 'achterover leunen' , maar de tijd die je nog hebt je er alles aan doet door Hem te leren kennen en de kracht van Zijn opstanding?

    Mijn ervaring is dat toen ik dat ging doen, ik glashelder ontdekte dat Zijn Woord echt een lamp is voor mijn voet en een licht op mijn pad.

    En zou je dan niet leren om vrede te hebben met de ontstane situatie?

    In een van je vorige berichten geef je aan dat je zelf 47 jaar getrouwd bent en dan vind je mijn vraagstelling ´geneuzel´?. Ik zal niet eens meer zolang getrouwd kunnen zijn.

  7. Wat ik me heel serieus afvraag is of God Zich met al dit 'geneuzel' bezighoudt.

    Verschrikkelijke grote onzin wederom zoals gewoonlijk van mevrouw Kwispel. Als je een kind van God bent en nederig aan Zijn hand probeert te wandelen, houdt Hij zich bezig met zelfs de allerkleinste details in ons leven. Dat is wat Gods Woord ons leert en dat is de ervaring van diegenen die nederig Zijn hand vasthouden. Het is me een raadsel waar mevrouw Kwispel mee bezig is en al haar onzinnige idioterie vandaan haalt.

  8. Je mag overal voor bidden maar het allerbeste lijkt mij om Hem te vragen je in zijn perfecte wil te leiden. Als je dat oprecht wilt en bidt verhoort Hij je gebeden altijd. Alleen God weet wat voor ons het allerbeste is. En daar worden we ook het gelukkigst van. Als we Hem vragen om ons toe te staan wat wij persé willen moeten we misschien wel een beetje bang zijn dat Hij onze gebeden verhoort.

    Ik dacht zelf altijd dat mijn toekomstige vrouw el mektab is. Dat betekent eigenlijk dat het van te voren al is vastgesteld met wie je trouwt. Of juist alleen blijft en in die hoedanigheid de wereld (en God dient).

  9. Even kleine edoch cruciale correctie uitgevoerd. Geen dank.

    Ach ja, iedereen gelooft op zijn eigen manier, zoals hij is opgevoed of een wat aangepast geloof wat beter bij hem past, je ogen sluiten voor de God in het OT of kritisch zijn, alles in de bijbel letterlijk nemen of helemaal zonder bijbel geloven, dat mag allemaal in Nederland.

    Ja hoor best allemaal. Prima dat je t met mn correctie eens lijkt te zijn.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid