Spring naar bijdragen

E.e

Members
  • Aantal bijdragen

    20
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door E.e

  1. Hmmm, zie ik Ogame voorbij komen? Heb het een half jaar gespeeld en ben ruim meer dan een jaar teamlid geweest. Doe ze maar de groeten van EE (vooral aan je GO's en hun "bazen&quotknipoog_dicht.gif. Ze kunnen niet anders dan ALLEMAAL me goed kennen. Ben zelfs nog naar een internationale teammeeting geweest (A)


    Samengevoegd:

    Grappig het hier opeens langs te zien komen, het is meer dan anderhalf jaar mijn leven geweest en heb er nog steeds goede vrienden van (bijvoorbeeld de nederlandse teamleider, een .org BA, een van de twee nederlandse BA's en ga zo maar door puh2.gif)

  2. Ik weet nog steeds niet of ik alleen zijn wel of niet wil. Dat klinkt misschien een beetje raar. Ik ben wel enig kind en heb dus altijd mezelf vermaakt. Ook altijd veel en leuk contact gehad met volwassenen.

    Ik kan er enorm van genieten als ik met mensen (vrienden) samen ben, ook als het vrienden van mijn ouders betref, die voor mij meer kennissen zouden zijn.

    De andere kant is dat ik me in eenzaamheid wel thuis voel. De rust van een kloostercel (die niet klein was hoor) en de stilte die er heerste was een verademing, ook al ben ik vaak gewoon alleen op mijn kamer.

    Vorig jaar (in een andere studentenstad) was ik niet op mijn plek. Ik had heel weinig aansluiting. Ook was er niet veel college, wat resulteerde in heel sterke eenzaamheid. Ik dacht altijd wel dat ik daar goed tegen kon, maar heb geleerd hoe enorm klote dat is. Dus eenzaamheid is ook niet alles.

    Het doet me sterk denken aan een vraag uit een psychologische test:

    Kies van de drie onderstaande mogelijkheden de ergste en de minst erge.

    -Altijd onder de mensen zijn, geen privacy

    -Nooit onder de mensen zijn, niemand zien

    -Vastgeketend zijn

    (Vrij naar Schirm, struktogramm)

    De vraag waar je je energie vandaan haalt is trouwens een basisvraag bij een andere test. In de MBTI-test is het eerste waar uit gekozen kan worden Extravert en Introvert, dus in hoeverre je je energie uit anderen of uit jezelf haalt.

    (Opvallend genoeg val ik volgens de test precies daar midden tussen, noch I noch E)

  3. Manipulatie en machtsconflicten....

    Ik ken het wel, heb vanaf mijn geboorte in een evangelische kerk gezeten, welke ik niet ga noemen omdat er volgens mij hier iemand rondloopt die er nog steeds zit. Mijn ouders hebben daar heel veel tijd en moeite ingestoken. Op een gegeven moment zijn ze oudsten geworden (ook zonder voorganger bij ons). Die functie hebben ze 11 jaar vervuld en de gemeente in de richting van de PKN gestuurd qua denkbeelden, samen met de andere oudsten, maar dan wel met een charismatisch evangelische inslag.

    Uiteindelijk kwam er een nieuw oudstenstel met wat later bleek zeer conservatief evangelische ideeën bij. Deze betwijfelden het geloof van mijn ouders en werkten structureel tegen. Langzaamaan trok de voorzitter van de oudstenraad naar hen toe en uiteindelijk zetten ze mijn ouders voor de keus: of jullie stappen op, of we zetten jullie af.

    Mijn ouders wilden juist niet op een scheuring aansturen, omdat ze van vele mensen wisten dat die dan helemaal ontheemd zouden raken. Wat ze gedaan hebben is een brief naar alle leden te sturen (op elk adres een) waarin ze de situatie vertelden en zeiden dat ze stopten.

    Uiteindelijk is daar grote onrust over geweest, want ze hadden het vertrouwen van zo ongeveer iedereen en waren zeer geliefd. De andere oudsten hebben toen heel schijnheilig alle schuld in mijn ouders schoenen geschoven, nee zij hadden alles wat ze konden gedaan.....

    Uiteindelijk zijn een paar mensen van hun oude kring mee weggegaan, maar bijna iedereen is blijven zitten in de kerk, al kregen we wel bijna honderd kaartjes, op 1 na allemaal heel positief en meelevend (de gemeente had 750 leden incl kinderen, en op zondagen waren er zeker 500 als het er niet meer waren).

    Ik ken dus ook zo een verhaal van macht en manipulatie boosrood.gif

    Het blijkt in evangelische gemeenten heel erg veel voor te komen dat er gemanipuleerd wordt en machtsgrepen gebeuren. Mijn ouders hebben manipulatie samen met de oudstenraad juist steeds meer op afstand weten te krijgen, bij zulk gedrag grepen ze juist in. Hoe het er nu is weet ik niet.

    Ik weet niet of dit paste in je vraag maar ik associeerde het ermee.

    Mvg,

    EE

  4. Over dat leven na de dood, ik vind zelf dat mensen dat risico zelf maar moeten nemen als ze het willen, mijns inziens moet je hen er niet voor behouden dmv wetgeving. Je kan hen waarschuwen, de dokter kan kiezen of hij zelf de euthanasie wil uitvoeren... en ga zo maar door. Ik vind het beschamend eerlijk gezegd als je op een dergelijke manier over het leven van anderen wil beschikken, ook al zou het goed zijn voor die ander. Je kan pogen te beïnvloeden, maar je mag niet verbieden of dwingen (lees Over vrijheid van J.S. Mill maar eens, ja dat was volgens mij een christen, maar ook van groot belang qua denkbeelden voor de moderne liberale staat)

  5. Kijk daar wordt ik dus bang van. Ik hoop dat we niet alleen maar mensen hebben die dat soort ideeen er op na houden. Volgens mij moet je je mening niet aan je naaste opleggen, imho bega je een zonde als je tornt aan andermans vrije wil, en dat zie ik hier gebeuren.

  6. Quote:

    [...]

    Echter, ervaar je masturbatie als geen zonde, dan ben ik het met Pius eens, dat je zou moeten kunnen bidden, omdat je niet meer in
    jezelf
    maar in
    Christus
    leeft, in verbondenheid met Hem. Om het anders te zeggen, Christus leeft
    in
    mij. Maar dat geldt evengoed zo voor de mensen die masturbatie wél als zonde ervaren.

    Als je dat christus leeft in mij heel letterlijk neemt, geniet hij dan mee? Of ben ik dan te blasfemistisch om hier ook maar aan te denken smile.gif .

    Ik denk dat je altijd kan bidden, alleen of je voldoende geconcentreerd bent tijdens masturberen of de seks, dat vraag ik me af. Je bent op iets heel anders gefocust en dat zal het lastig maken. Maar door gebruik te maken van de mogelijkheden die Hij je heeft gegeven en van het door Hem gegeven leven te genieten (binnen de gestelde kaders) is toch ook een vorm van bidden, maar dan door de houding tov het je gegevene?

    1Korintiërs 11:4-6 blz. 155

    Iedere man, die bidt of profeteert met bedekten hoofde, doet zijn hoofd schande aan. Maar iedere vrouw, die blootshoofd bidt of profeteert, doet haar hoofd schande aan

    Ik dacht dat Joodse mannen altijd een keppeltje moesten dragen om het hoofd te bedekken, als ze de synagoge ook maar in gaan, laat staan als ze bidden. Het lijkt me trouwens sterk dat ze die tijdens de seks ophebben, want dan is dat ding ook weer een dag onrein (of wast een paar dagen?)

  7. Ik vind het een beetje creepy hoe mensen hier reageren over de waarde van leven. In hoeverre moet je een maatschappij sturen naar een goede keus, of mensen gewoon de keus geven de verdoemenis in te gaan.....

    Ik kies dan zelf liever voor het tweede. Mensen hebben een vrije keus gekregen van God, mij dunkt dat deze ook geldt voor zichzelf van het leven beroven. Hoe hij er daarna mee om gaat is wat mij betreft aan God.

    Ik heb voldoende ideologische democratieen gezien, die zeggen allemaal de waarheid in pacht te hebben, vormen een eenpartijstaat om de mensen naar die verlossing te brengen en dat gaat ten koste van iedereen. Wij maken allen fouten, geen enkele leer is geheel zonder fouten, waarom zouden we dan onze mening aan een ander op moeten leggen hoe iemand moet handelen? Shi'ieten geloven ook dan hun God de ware is en dwingen in Iran iedereen naar hun maatstaven te leven. Onze God heeft dat juist niet gedaan, hij geeft levensrichtlijnen, maar stelt mijns inziens niet dat we verplicht zijn deze aan iedereen op te leggen. Calvijn veroordeelde ook mensen tot de doodstraf, terwijl we nu de doodstraf als inhumaan zien....

  8. Ik zie niet in waarom mensen onder ons er een probleem van maken. Het is niet algemeen, de negatieve reacties komen op mij over als wat de boer niet kent dat vreet ie niet. Ja er is een zeker risico op genetische afwijkingen. Die keus staan ze zelf voor of ze dat willen en hoe ze er mee om denken te gaan. Het lijkt erop dat er nergens in de bijbel het wordt verboden, sterker nog, we hebben zelfs voorbeelden van neef/nichthuwelijken, waar nooit enig commentaar op is geleverd.

    Het is ook wettelijk toegestaan in Nederland. Dus zowel officieel als qua levensovertuiging mag het. Wat ik wel zou checken is hoe andere landen er mee omgaan. Als het in België strafbaar is dan kan het dat ze het niet erkennen en dat kan misschien ooit een probleem zijn als je naar België zou willen verhuizen. Zo zou het ook met andere landen kunnen zijn. Maar ook dat is niet dodelijk als je niet zulke ideeën hebt.

    Kortom, vraag je af hoe blijvend het zou zijn, vaak lopen relaties anders af dan je zou willen en heb je een tijd lang ruzie, dat lijkt me lastiger omdat je als familie al met elkaar opgescheept zit. Maar ook dat hoeft geen probleem te zijn.

    Succes!

    PS opvallend dat alle vrouwen (relatief) positief reageren, alleen mannen vinden het kennelijk niet kunnen?

  9. Goedendag iedereen, een 19 jarige jongen meldt zich. Ik woon tegenwoordig in het Gelderse en studeer daar smile.gif

    Ik ben gelovig, en vanuit een evangelische gemeente via de ngk/cgk Houten nu gewoon naar de PKN om de hoek. Precies tegenovergesteld aan de meesten hier dus smile.gif

  10. http://www.world66.com/community/mymaps/worldmap/BE FRCHNLSZHRVADEEEZAITCZSILUATUKMYES.gif

    Tsja, we zijn bewust niet door Bosnië heengereden omdat mijn beste vriend die meewas een nieuwe ID had en ik een oude, en dat alleen maar vreemde dingen gaf. Zo ook net langs Liechtenstein gekomen maar niet er erven heengereden.

    Misschien had ik ook behalve steentjes in russisch water te keilen ook een visum voor een dag moeten aanvragen toen ik in Narva (Estland) was.... Jammer genoeg kan ik ze er allemaal niet opzetten, maar heb al best wat gezien

  11. Hoog Catharijne

    Tekst en muziek: Rikkert Zuiderveld

    Hoog Catharijne

    Waar 't droog is en warm

    Met de ziel of de boodschappen

    Onder de arm

    Verdoofd door het neon

    Beroofd van hun naam

    schuiven ze langzaam verder

    schapen zonder herder

    Starende ogen

    Omlaag in de lift

    Een eeuwige roltrap

    Een kudde op drift

    Vertraagd als een film

    Gejaagd door de wind

    Drijven ze blindelings verder

    Schapen zonder herder

    Groen als een blaadje

    Of geverfd door de wol

    verdwaasd of gehaast

    In slaap en op hol

    Ontdaan van hun waarde

    Geschoren en kaal

    Dwalen ze alsmaar verder

    Schapen zonder herder

    Hoog Catharijne

    Waar 't droog is en warm

    Met de ziel of de boodschappen

    Onder de arm

    In d'ijzeren stilte

    Hoor ik hun schreeuw

    Nog lichtjaren, lichtjaren verder

    Schapen zonder herder

    Ik weet dat ik qua dichten nooit op zal kunnen tegen de huisdichters hier, dus post ik maar hier en daar eens iets wat me aanspreekt ^^

  12. Ik heb beide films gezien en ben over beide zeer tevreden eigenlijk. Met veel humor wordt het godsbeeld wat de hoofdpersoon heeft op de hak genomen, en eigenlijk wordt erin geroepen mijns insziens dat je God wél serieus kan en moet nemen. Beide films zijn trouwens veel minder leuk voor mensen zonder een christelijke achtergrond zelfs.

    Over of en hoe je god verbeeld... we hebben al een strijd gehad over of en hoe je afbeeldingen mocht maken van heiligen en God. Later beeldde men zelfs God zelf af op schilderijen. Nu speelt iemand God en gooit ons beeld omver, terwijl hij wel goede dingen zegt. Ik zou me eerlijk gezegd geen betere positie kunnen bedenken in hoe hij wordt afgebeeld. Btw, je hebt ethiopische joden die ook naar Israel mochten komen, en pikzwart zijn, dus God is mogelijk zelfs afgebeeld als een Jood smile.gif

  13. Enkele gedichtjes van Geert Boogaard, een man die op latere leeftijd dominee werd en elk jaar tot zijn dood een gedichtenbundeltje uitbracht.

    Verdriet

    Dit is,

    voor wie recht predikt,

    een verdriet:

    wie luistert wil meestal

    geen heil om niet;

    men schettert om het luidst:

    er moet iets wezen,

    terwijl wat er moet zijn,

    reeds is geschied.

    Onder de preek

    De man deed onaandachtig,

    wat verveeld;

    o wee, dacht ik,

    ik heb zijn gunst

    verspeeld.

    Je kunt verkregen gunst

    vlug weer verspelen,

    vooral wanneer je zondaars

    ruim bedeelt.

    Gespijbeld

    Hij is die avond

    bij me weggebleven,

    woedend op mij

    omdat er staat geschreven:

    God wil dat alle mensen

    zalig zijn.

    Moge de man

    zijn woede overleven

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid