Spring naar bijdragen

Beekman

Members
  • Aantal bijdragen

    14
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Beekman

  1. Quote:

    Maar juist daarom is het eigenlijk wel goed dat de lat zo hoog wordt gelegd, juist ook omdat die voor ons mensen nu eenmaal zó hoog lijkt te liggen. Het simpele lijkt voor ons moeilijk.

    Hoe bedoel je dit precies, dat we als mens het evangelie maar moeilijker moeten maken omdat we moeilijke mensen zijn? Kan jij me vertellen hoe je het moeilijker kan/mag maken en toch zalig kan worden uit genade?

    Philip Yancey, die ik in het topic over waarom Jezus naar de aarde kwam al aanhaalde, schrijft ergens ook over de ergernis van de genade. Het vrije aanbod van genade strekt zich niet uit tot hen die dat niet verdienen maar tot hen die het tegendeel verdienen. W

    e kunnen in de kerk wel hard werken, we moeten eerst zoveel kennis van onze ellende hebben, we moeten eerst.. vul maar in! Maar juist dat is ook werken, eigenlijk proberen we onszelf dan op te poetsen voor God. Dat het evangelie zo simpel is, gelooft en gij zult zalig worden(SV), dat roept ergernis op. Zoals het in die kerk gaat, nee, zo makkelijk zal het niet gaan. En daarmee blijven we zelf lekker buiten schot.

    Quote:

    Overigens is het, zoals aangestipt, bij ons in de Kerk niet veel anders, behalve dan dat wij nog een 'tussencategorie' kennen.

    Wat bedoel je met tussencategorie?

  2. Quote:

    Het is de ouderwetse Kanaanse taal

    Zonder moderne troep maar ouderwets normaal

    Dus praat maar lekker vaag als 't om geloven gaat.

    Dat is beter dan dat mensen snappen waar iets slaat.

    gaaf, herkenbaar die taal.. Al ben ik er zelf een beetje vanaf gegroeid. Hoewel het blijft zoals Raido zegt, het blijft een worsteling. En zoals meerdere malen aangehaald; Jezus is niet je knikkervriendje, en God is niet in je zak te stoppen. Belangrijk vind ik dat de taal die gesproken wordt echt is, dat degene die de taal gebruikt bewogenheid uitstraalt. Vooral jongeren hebben haarfijn in de gaten of het holle vorm is of gloedvolle inhoud.

    Een predikant kreeg eens bij zijn bevestiging mee: begin goed, spreek met gloed en eindig met spoed. Denk dat het voor jongeren cruciaal is! En.. wie spreekt voor jongeren en kinderen spreekt gegarandeerd ook de ouderen aan durf ik te stellen!


    Samengevoegd:

    Quote:

    Mwah, volgens mij gaat dit:

    [...]

    juist per definitie hieraan vooraf:

    [...]

    De 'supergelovige' is dan juist degene die beseft klein te zijn (dwz. daar begint het mee) .
    knipoog_dicht.gif

    dat is denk ik het verschil tussen hoe de gelovige (ware bekeerde zoals genoemd) er tegenaan kijkt en hoe zijn of haar medekerkgangers daar tegenaan kijken. Die hebben namelijk het idee dat er enorm veel moet gebeuren en dat ze eerst ZELF dit, ZELF dat moeten hebben voordat.. Mijn inziens is het juist dat Jezus zegt dat je zelf niets meer mee moet nemen maar je leven aan Hem over dient te geven. Uit ervaring weet ik dat het enorm veel moeite kost om je daarvan los te maken en te komen tot overgave, omdat het (zoals ze zeggen) toch niet zomaar gaat..

  3. Quote:

    Wat is bevindelijkheid voor mij?

    Jou droom voor bevindelijkheid en de toekomst?

    Dat de krampachtige zwijgzaamheid over bevinding verbroken worden en dat wordt erkend dat God op vele manieren bevonden kan worden, ook door jongeren op hun manier, met hun muziek, hun vertalingen en taal. Wie de jeugd heeft, heeft het leven. De toekomst van de kerk ligt daar, als het bevindelijk-gereformeerde christendom op deze manier door zal blijven gaan, en krampachtig vast blijft houden aan de systematische theologie als uitgangspunt en weg tot bekering bestaat de kerk over 50 jaar niet meer. Ecclesia Reformata Semper Reformanda!

    Erg mooi Raido.. Ik behoor tot de Ger.Bond binnen de PKN. Ik kom echter uit de echt bevindelijke hoek die je beschrijft (qua inhoud) en vanuit die ervaring ben ik het helemaal met je droom eens!

    Wat betreft bevindelijkheid is volgens mij het grote gevaar dat ze zichzelf opsluiten binnen de eigen kring en dat komen tot aannemening tot kinderen van God voor velen heel erg onbereikbaar wordt. Als iets wat alleen voor de 'super'gelovige bereikbaar is. Terwijl Gods genade juist rijkt tot die mensen die soms uitroepen: 'ik geloof, maar kom mijn ongelovigheid te hulp!'

  4. Quote:
    In werkelijkheid staat er geen enkel duidelijk statement in de gehele Bijbel, waar Jezus
    zelf
    zegt:"
    Ik ben God
    " of waar hij zegt, "
    aanbid mij"
    . In werkelijkheid bevat de Bijbel verklaringen van Jezus waarin hij juist het tegenovergestelde preekt.

    En dit dan; (MATHEUS 16)

    15 Hij zeide tot hen: Maar gij, wie zegt gij, dat Ik ben?

    16 En Simon Petrus, antwoordende, zeide: Gij zijt de Christus, de Zoon des levenden Gods.

    17 En Jezus, antwoordende, zeide tot hem: Zalig zijt gij, Simon, Bar-jona! want vlees en bloed heeft u dat niet geopenbaard, maar Mijn Vader, Die in de hemelen is…………

    20 Toen verbood Hij (Jezus) Zijn discipelen, dat zij iemand zeggen zouden, dat Hij was Jezus, de Christus.

    Hij verbied ze dat te zeggen, maar zegt daarmee niet dat Hij het niet is!! Even daarvoor heeft Hij namelijk tegen Petrus gezegd dat hij zalig is om de belijdenis die Hij uitspreekt. Dit is dus een bevestiging van Jezus zelf.. Verder wil ik graag van je horen waar Jezus dan het tegenovergestelde preekt?!!!


    Samengevoegd:

    vorige is reactie op lailah (enz.. )

  5. Quote:

    [...]

    God schijnt een bovennatuurlijk wezen te zijn waar nog nooit enig informatie boven water is gekomen van zijn bestaan. Waarmee ik niet zeg dat het definitief is dat hij/zij niet heeft bestaan, omdat er nog nooit bewijs is geleverd.

    andere oudere goden gebleven? Waren zij niet machtig?

    [...]

    Ben jij beter (of een goed mens), omdat je, vermoed ik, in een god gelooft?

    Waar wil je heen?

    sorry voor de late reactie, komt omdat ik niet de hele dag aanwezig ben. Ik zal proberen ordelijk te antwoorden en het een beetje bondig te houden.

    Ik vroeg naar de invulling van het begrip God. Je zegt dat God bovennatuurlijk is, en dat zie ik als een 'soort' definitie. Zelf zou ik bijvoorbeeld aanvullen dat een God oneindig zal zijn. Bovennatuurlijk, dat betekend dat hij totaal anders is dan de natuurlijke wereld waarin wij leven. Je kan zodoende mijn inziens op God ook geen natuurlijke wetten en regels loslaten. Daarmee bedoel ik, je kan dus niet zo makkelijk vragen naar een bewijs zoals wij bewijs zien. (In jesaja 55 zegt God: Mijn plannen zijn niet jullie plannen, en jullie wegen zijn niet mijn wegen – spreekt de HEER. Want zo hoog als de hemel is boven de aarde, zo ver gaan mijn wegen jullie wegen te boven, en mijn plannen jullie plannen.)

    Als we God precies zouden kunnen beredeneren, kan je hem dan nog wel God noemen. Dan is hij niet MEER dan de natuurlijke mens, toch?

    W.b. andere goden (is eigenlijk een apart topic waard), ik geloof dat er meerdere machten op ons inwerken en die zou je goden kunnen noemen. Of zij macht hebben.. zeker! Echter, het verschil met die Goden is, je kon ze niet kennen anders dan als straffende en wrekende goden. Er is geen cultuur bekend die God ook Vader noemt. (Deuteronomium 4: Want welk volk, hoe groot ook, heeft goden zo dichtbij als wij de HEER, onze God, telkens als wij hem om hulp roepen?)

    Ben ik beter omdat ik in een God geloof?(je aanname is juist) Zeer zeker niet, ik weet alleen dat er vergeving is voor de dingen die ik fout doe of deed. (en ik zal vast net zoveel fouten maken, en bewust of onbewust mensen kwetsen -> nu jah, noem maar op wat voor fouten ook) Genade is echter het kernwoord in het christelijke geloof. Vandaar ook mijn vraag over medelijden. (overigens begrijp ik niet je redenering over psychische vampieren e.d.) Medelijden is wel iets anders dan vergeving. Maar het was medelijden wat Jezus ertoe dreef om Zijn leven voor mij te geven. (en Hij is God -> zie topics over drieeenheid)

    Goed, genoeg aan de praat geweest. Wacht wel op je reactie.

    Hgr. Beekman

    ps.. het is absoluut een misverstand om te denken dat de christen beter is!!! Geloof (ook als je gekwetst bent door christenen) gaat in de allereerste plaats om de God die zich in de bijbel laat kennen. Dus (weet niet of je dat doet), ga niet in de eerste plaats af op wat christenen zeggen en doen (ook niet op wat ik zeg of doe) maar onderzoek zelf eens de bijbel, en dat proberen zonder allerlei vooroordelen, want die vertroebelen je blik enorm.

  6. Quote:

    Ik geloof niet in een of andere God, omdat er geen bewijs is van zijn bestaan,

    Hey RawRanX,

    wil je mij jouw definitie van bewijs even geven a.u.b.? Verder wil ik jou vragen een definitie van God te geven, wat zou een God tot God maken? (even los van de vraag of God er nu wel of niet is)

    Als laatste wil ik een vraag stellen over je ondertitel, waarom geen medelijden respecteren?

    groet van Beekman

  7. Waarom ik in God geloof? Is het omdat de wetenschap geen verklaring biedt voor een heel aantal zaken? Is het omdat het voor mij de enige uitkomst en houvast biedt in een wereld waar je jezelf soms verloren kunt voelen? Is het omdat ik geloof in de liefde of omdat ik geloof in genade? Of is het omdat ik niet geloof in doelloosheid? Ongetwijfeld zijn het allemaal aspecten, verklaard in de mensgeworden God Jezus Christus. De eigenlijke reden ligt in God zelf vast, namelijk dat Hij ons mensen gemaakt heeft om Hem te kennen en ik me daar niet van kan vrijmaken. Als ik namelijk m`n eigen gang probeer te gaan, dan mis ik Hem al snel. Als een verdwaald kind in het donker dat verlangt naar vader en het licht. (God is beide voor mij)

    met vriendelijke groet Theodoor (van God gegeven)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid