Spring naar bijdragen

Suusa

Members
  • Aantal bijdragen

    8
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Suusa

  1. ehm... dat oordeel heeft hij zelf gemaakt over zichzelf.. hij gelooft namelijk ook heilig in de oerknal..dus dnek niet dat je mij zomaar moet gaan aanvallen over dat ik een oordeel vel!

    sorry hoor maar daar kan ik pissig om worden.

    verder, ik zou graag met hem naar een bijbelstudie gaan ook omdat mijn eigen bijbelkennis minimaal is. Dan heb ik niet veel aan een online versie of wel??

    en ik bedoel dat het nbg nogal moeilijk is (je zegt zelf dat dat voor meer mensen het geval is) en dan is de drempel toch hoog om eraan te beginnen.

    Ook over dit: hij heeft dit zelf gezegd, dat hij ertegen op kijkt om die wat ouderwetsere manier van schrijven te lezen.

    Bedankt voor de tip, maar je had het iets minder pijnlijk en oordelend kunnen melden. Ik had in alle vertrouwen deze topic gemaakt om vervolgens serieus geholpen te worden. Niet dat vervolgens elke getypte regel woord voor woord afgewogen zou worden.


    Samengevoegd:

    oh en dankje Thijsk! het was even zoeken.. maar volgens mij lijkt de Groot Nieuws Bijbel wel geschikt smile.gif

    thanks!

  2. Hallo allemaal,

    ik zit een beetje met een klein dilemma. Mijn vriend, die wel zegt dat hij gelovig is maar duidelijk geen levende relatie met Jezus heeft, vertelde me laatst dat hij soms opeens de neiging heeft om een bijbel te kopen. Hij word dan alleen tegen gehouden door de hoge prijzen (zijn eigenlijk ook achterlijk hoog! zo maak je de drempel alleen maar hoger voor mensen die God zoeken).

    Nou wil ik hem natuurlijk dolgraag een bijbel geven of kopen, maar hij leest eigenlijk nooit en heeft toch snel moeite met de wat moeilijkere taal in de bijbel. Gewoon omdat hij er niet mee opgegroeid is.

    Is er misschien een goede correcte vertaling die wat gemakkelijker is om te lezen?

    Natuurlijk zou ik hem graag het NBG willen geven, maar misschien maak ik de drempel dan weer te hoog voor hem om daadwerkelijk te gaan lezen.

    Weet iemand welke vertaling ik hem het beste kan geven?

    dankje wel alvast smile.gif

  3. Hey leuke topic.. heb je ook wat tips over hoe je 2 Jack-Russels in bedwang houdt? puh2.gif

    Ik ben trouwens zelf gek op dieren! Heb nog een opleiding voor dierenartsassistente gedaan ook.. dus ik weet ook alles van het reinigen van gebitjes tombodombo puh2.gif

    of ik daar nou echt trots op moet zijn...

  4. ikke ben 21 en ik moet nu binnen een maand gedwongen een kamer vinden ergens knipoog_dicht.gif

    jippie..

    ik weet eigenlijk niet eens of ik er wel helemaal klaar voor ben.. maar ja als het moet dan moet het he.

    het is trouwens wel gruwelijke moeilijk om snel iets te vinden zeg! Dus als iemand een kamertje heeft in hilversum, utrecht of amersfoort .. hehe

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid