Spring naar bijdragen

Nandoes

Members
  • Aantal bijdragen

    10
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Over Nandoes

  • Rang
    CrediGup

Profile Information

  • Beroep
    Student
  1. Ik heb een vraag over het kiezen voor God. Hierbij neem ik aan dat God wil dat we op aarde een keuze maken om voor God te leven / christen te zijn. Als God wil dat we voor hem kiezen, waarom is het dan niet duidelijk waar we uit kunnen kiezen? Ik bedoel: we weten wel een beetje hoe God is en hoe de duivel is, maar nooit ten volle. Hoe kunnen we kiezen als we de beide kanten van de keuze niet begrijpen? Nu moeten we als het ware eerst kiezen om het uit te zoeken, het vinden, én er ook nog voor kiezen.
  2. Quote: Op zaterdag 09 juni 2007 11:44:33 schreef carrepiet het volgende: Als je de bijbel goed leest weet je dat god ons allen een vrije wil heeft gegeven, aangezien dit zo is kan hij/zij toch moeilijk eerst zeggen je hebt een vrije wil om te doen wat jij goed acht, en je dan vervolgens te straffen. God straft wel, hij is ook rechtvaardig. We doen niet altijd dingen waarvan we zelf denken dat het goed is, maar gewoon omdat je het wíl.
  3. Quote: En hoe besluit jij dan of iets 'goed' of 'kwaad' is? Sterker nog, wat IS 'goed' of 'kwaad' eigenlijk en waar baseer je dat dan op? Dat is dus ook eigenlijk mijn vraag, min of meer.
  4. Quote: Die grens dat wordt ook wel het schemerland genoemd. Het is meestal ook de thuishaven van godsdienstfanaten en mensen die zich voor van alles en nog wat afsluiten in gevoel. Ik meen dat dit soms ook wel eens het vagevuur wordt genoemd. Volgens jou is er dus niet echt een duidelijke grens. Maar ik dacht dat het vagevuur iets tussen hemel en hel was, niet tussen goed en kwaad. (toch?)
  5. Wauw! Wat een reacties allemaal Maar laten we het gezellig houden. Sorry mensen, ik vind het nogal een ingewikkelde discussie geworden. Maar als ik het goed begrijp kan ik dit zeggen: De grens tussen goed en kwaad ligt in het feit of het je van Gods doel afhoudt of dat het Gods doel ten goede werkt. God bepaald dus de grens tussen goed en kwaad. Of zit ik er nou helemaal naast?
  6. Hoi! Ik heb een vraag: Waar ligt de grens tussen goed en kwaad? Of is die grens er niet?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid