Spring naar bijdragen

--Jeroen--

Members
  • Aantal bijdragen

    11
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door --Jeroen--

  1. Gistermorgen was ik even bezig met een soort van stille tijd. Ik was vroeg van bed af hamer.gif en ben toen maar eens verder gegaan met Johannes 14 tot en met 17. Het opmerkelijke, wat me al een tijdje bezighoud, is dat ik deze teksten tegen kwam:

    Johannes 14:14

    "Wanneer je iets in Mijn naam vraagt, zal ik het doen."

    Johannes 15:7

    "Als jullie in Mij blijven en mijn woorden in jullie, kun je vragen wat je wilt en het zal gebeuren".

    Johannes 15:16

    "Jullie hebben niet mij uitgekozen, maar ik jullie, en ik heb jullie opgedragen om op weg te gaan en vrucht te dragen, blijvende vrucht. Wat je de Vader in mijn naam vraagt, zal hij je geven."

    Johannes 16:23-24

    "Dan hoeven jullie mij niets meer te vragen. Maar ik verzeker jullie: wat je de Vader ook vraagt in mijn naam - hij zal het je geven. 24| Tot nu toe hebben jullie niets in mijn naam gevraagd, maar vraag het en je zult het ontvangen."

    Dit houdt me dus al een tijdje bezig omdat we het binnen onze gemeente hier ook eens over gehad hebben. Wanneer en wat kun je in de naam van Jezus vragen?

    Een predikant bij ons zei dat je alleen dingen in iemand zijn naam kunt vragen als diegene dat zelf ook zou kunnen en willen doen. Op zich ben ik het daarmee

    helemaal eens, wat wij kunnen geen wereldse verlangens die zondig zouden kunnen zijn aan God kunnen vragen in de naam van Jezus.

    Maar het vraagstuk waar ik dan persoonlijk zo op vastloop, is als volgt. Als ik God vraag (in de naam van Jezus) dat Hij een goede vriend van mij wil aanraken (die is ongelovig) zodat deze vriend Zijn grootheid mag ervaren en zich tot Hem mag richten, waarom gebeurd dat dan niet.

    Zo staat het namelijk wel in de Bijbel volgens mij:

    Johannes 16:23-24

    "Dan hoeven jullie mij niets meer te vragen. Maar ik verzeker jullie: wat je de Vader ook vraagt in mijn naam - hij zal het je geven."

    Aan de andere kant kan ik me voorstellen dat het niet zo werkt, want dan zou het een makkelijke wereld worden, zou je gewoon kunnen bidden dat God de hele wereld wil bekeren. Zo werkt het ook weer niet.

    Maar is er iemand die me hier meer over kan vertellen? Dit onderwerp houdt me dus al een tijdje bezig.

    Graag alleen serieuse reacties

  2. Oh ja, ik zit weer eens zonder inspiratie. Heeft iemand een leuk idee wat je kunt doen met Hemelvaartsdag? Alle winkels zijn dicht wat ik zelf wat jammer vind, maar ook heel begrijpelijk aangezien dit een Christelijke Feestdag is. Begrijp me wel goed; ik ben zelf ook Christelijk en vind het ook heerlijk om vrij te zijn.

    Maar iemand een idee wat er op deze dag zoal valt te beleven?

  3. Quote:

    [...]

    Is geen stomme vraag, veel mensen weten dat niet
    smile.gif

    Je hebt eau de toilette, eau de parfum, parfum en eau de cologne.

    Het gaat om de geur bestanddelen die erin verwerkt zijn. Bij parfum is dit het meeste, bij cologne het minste:

    Parfum of parfum extract: 20%-40% geur bestanddelen

    Eau de parfum: 10-20% geur bestanddelen

    Eau de toilette: 5-10% geur bestanddelen

    Eau de cologne: 2-3% geur bestanddelen

    Een parfum is daarom ook duurder dan een eau de parfum of een eau de toilette, omdat je het de hele dag blijft ruiken.

    Kijk eens aan. Zo leer ik nog eens wat. Bedankt Liset. Als ik voortaan een vraag heb over zoiets, dan kom ik bij jouw widegrin.gif

  4. Het is maar hoe je dat opvat Quercus. Mark1987 zei ook al:

    Nog een korte tijd en de wereld zal mij niet meer zien, maar jullie zullen mij wel zien, want ik leef en ook jullie zullen leven.(Johannes 14:19)

    Je kunt God op verschillende manieren zien. Kijk alleen maar eens om je heen als je ergens fiets of autorijdt, of wt je vervoermiddel ook is. Ik woon zelf boven in friesland. Genoeg natuur dus. God heeft dit allemaal gemaakt, en je kunt Hem daar dan ook in zien vind ik.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid