Spring naar bijdragen

Lalagè

Members
  • Aantal bijdragen

    34
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Lalagè

  1. Volgens mij is een trouwdienst in principe een openbare gelegenheid, net als iedere andere kerkdienst. Het idee is toch ook dat de gemeente je getuige is en dat iedereen weet dat je getrouwd bent. Maar als je een meelevende dominee hebt valt er vast wel iets te regelen... PKN-kerken verschillen nogal!

    En gaan jullie daarna dan wel kaarten rondsturen met 'wij zijn getrouwd'?

    Verder over dat wel en niet uitnodigen: daar zit bijna elk bruidspaar mee omdat je meestal niet 200 mensen als daggast uitnodigt.

  2. Ik ben in mijn vierde studiejaar op kamers gegaan, op m'n 22ste verjaardag stond ik m'n studentenkamer te schilderen smile.gif Ik was er toen erg aan toe om op mezelf te gaan. Toen ik net ging studeren hoefde ik nog niet zo nodig, maar heb me wel ingeschreven. Bovendien kost op jezelf wonen natuurlijk meer geld dan bij je ouders. Ik heb aan die laatste drie studiejaren dan ook wel een schuld over gehouden, omdat ik niet kon rondkomen van studiebeurs plus bijbaan.

  3. Ik hield ook niet van statistiek, doordat het zo enorm droog gegeven werd. Maar data-analyse vond ik al een stukje leuker (mede dankzij de geweldige docent). Feit is dat je in je latere werk waarschijnlijk toch wel met statistiek te maken krijgt, vooral als je de toegepaste richting op gaat. In mijn werk moet ik nu toch veel met data werken en dat vind ik eigenlijk best leuk, al was ik aan de VU helemaal afgeknapt op statistiek. Gelukkig was ik verplicht om toch een paar vakken in die richting te doen, want nu baal ik er zelfs van dat ik niet wat meer statistiekvakken heb gedaan... al heb ik wel veel met modellen gedaan en dat gebruik ik nu ook weer. Kortom: mijn mening is dat je het beste van alle vakken wat kunt kiezen als je wiskunde wilt gaan toepassen, want je zult merken dat je alles nodig hebt en dan is het fijn om overal een basis in te hebben.

  4. heuj aan een algemene universiteit kan je ook toegepaste wiskunde doen hoor! Het voordeel van de VU is wel dat alle faculteiten op een kluitje zitten, je loopt zo naar biologie bijvoorbeeld. Maar die brede bachelor klinkt inderdaad niet fijn boosrood.gif

  5. Ik loop hier al een tijdje rond, maar ben niet zo actief. Toch maar even voorstellen dan...

    Ik ben 25 jaar, meisje, getrouwd met Borkdude, woonachtig in Amsterdam zuidoost. Ik werk als onderzoeker, doe iets met wiskunde en statistiek en veiligheid van bloedtransfusies. Verder hou ik van muziek: o.a. progressive rock, maar zelf speel ik blokfluit in een folkband. Momenteel ben ik niet actief in een kerk, maar ik ga wel graag naar bepaalde lezingen. Ik geloof dat God de Redder is van alle mensen, in het bijzonder van gelovigen (1 Tim 4:10).

  6. Tja, ik heb wiskunde gestudeerd aan de VU en heb ook veel negatieve reacties gehoord op die brede bachelor, zo van: als je wiskunde gaat studeren, dan wil je geen scheikunde erbij. Zelf vond ik het wel leuk om wat te combineren, heb in het eerste jaar mechanica gedaan bij natuurkunde en gedurende de hele studie ook biologievakken gevolgd (zo goed en zo kwaad als het ging qua rooster), dat heet wiskunde met levenswetenschappen. Inmiddels heb ik een baan die die vakgebieden ook combineert, erg leuk!

  7. eva: goede zet, vrijheid binnen een relatie is heel belangrijk. Succes met je nieuwe leven knipoog_dicht.gif en hartstikke goed dat je bidt wat Gods wil is, dat is heel belangrijk.

    apb: herkenbaar zo'n crisis... vaak kom je er sterker uit en dat is dan inderdaad een knipoog van God. Het gekke is: juist doordat je zo'n crisisje hebt gehad, merk je dat God je leidt naar elkaar toe... Veel geluk samen!

  8. Aan de UvA kan je een beta-gamma-propedeuse doen, om je keus nog een beetje uit te stellen. Verder is het aan de VU tegenwoordig zo dat je in het begin van alle betavakken wat krijgt, zodat je nog makkelijk kunt switchen tussen de verschillende studies. Er zijn ook altijd nog last-minute open dagen, dus ga op stap!

    En realiseer je dat je met een betastudie altijd goed terecht komt, er zijn niet veel mensen die nog een echte betastudie doen, dus banen zat knipoog_dicht.gif

  9. NFP heeft vooral met de vrouw te maken (zoals de meeste voorbehoedsmiddelen), dus teveel gedoe voor je vriend/man is het alleen omdat hij niet op elk moment met je mag vrijen.

    Wij zijn nu 9 maanden getrouwd, maar we weten nog helemaal niet of we wel kindjes willen, alleen dat we het niet iig nog niet willen...

    Over die ideale leeftijd: ik ken een hoogleraar die onderzoek doet naar zwangere vrouwen en die zegt dat de ideale leeftijd om je eerste kind te krijgen 27 jaar is, maar hij kijkt dan ook naar psychische factoren en niet alleen lichamelijke.

  10. Quote:

    Spam verwijderd. Gelieve geen links naar andere sites te posten tenzij deze iets essentieels bijdragen aan de discussie.
    smile.gif

    sjongejonge, hier wordt een topic geopend over een onderwerp waar hele fora over bestaan. Dan mag ik daar toch wel even een linkje naar posten?

    Mijn tip is dus: ga eens kijken op een trouwforum, dat is erg leuk. Google bijvoorbeeld eens op 'trouwen' en 'forum'.

  11. Quote:

    [...]

    Met je conclusie ben ik het niet eens. Of misschien beter gezegd naar de formulering welke gangbaar is in protestantse kring en welke door Raido geciteerd werd is het m.i. een onmogelijkheid.

    Misschien is het je opgevallen dat er drie maal "Ik geloof IN" staat en een maal alleen "Ik geloof". Hierin zit een zeer groot verschil. Protestanten geloven namelijk niet IN een heilige algemene christelijke kerk. (Papisten daarentegen weer wel.)

    Huh? Ik heb altijd gezongen: ik geloof in een heilige algemene christelijke kerk. Kan je me uitleggen wat het verschil is?

  12. Quote:

    [...]

    Boekaanbidding geldt m.i. alleen t.a.v. hen die slechts aan een bijbelvertaling blijven kleven en nooit en te nimmer een nieuwe vertaling zouden accepteren. Dit betekent natuurlijk niet dat men niet sceptisch mag staan t.o.v. een nieuwe bijbelvertaling.

    Daarom check ik regelmatig de grondtekst als ik twijfel of 't wel goed vertaald is knipoog_dicht.gif En daarvoor hoef je niet perse Grieks te kennen, een beetje grammatica-kennis is genoeg en deze website helpt dan goed: www.scripture4all.org

  13. Quote:

    Grote probleem is echter dat niet iedereen die zich christen noemt het apostolicum accepteert. Er zijn namelijk vele Unitariërs die zichzelf nog steeds onder de noemer christen schaart. Trinitariërs erkennen, daarentegen Unitariërs niet als christenen. Voor ongelovigen worden Unitariërs over het algemeen wel tot de christenen gerekent. Vervolgens vraag ik me af of Unitariërs Trinitariërs wel als christenen erkennen; ik neem aan van niet.

    Als men Jehova's getuigen onder de christenen rekent, houdt dat zelfs in dat hetgeen Frique vermeld onjuist is.

    Dat is dikke onzin. Unitariers geloven niet in het dogma van de drie-eenheid, omdat ze dat niet in de bijbel kunnen terugvinden (ga maar eens zoeken!!) Maar ze geloven wel degelijk in God de Vader, Jezus zijn Zoon en de Heilige Geest, dat is de geest van God. Dat staat namelijk allemaal letterlijk in de bijbel. De drie-eenheid staat niet in de bijbel, ik heb er zelf naarstig naar gezocht en kon het niet vinden. Ik bedoel dan het dogma dat God uit drie personen bestaat en dat Jezus God is.

    Kortom: unitariers kunnen de apostolische geloofsbelijdenis ook onderschrijven.

  14. Ik word gelukkig als mensen de Bijbel hebben bestudeerd en dan vertellen wat ze hebben ontdekt door te kijken wat er nu ECHT staat (vaak met behulp van de grondtekst). God is zoveel groter dan wij denken, dat is echt wonderlijk.

  15. Quote:
    Universitair afgestudeerden komen immers moeizaam aan de bak op hun niveau, dus ergens is er een overschot. Niet gek, als je bekijkt hoeveel mensen er studeren.

    Wel hard voor arme sloebers als ik, maar als je rete-intelligent maar niet rijk bent, wil dat niet per definitie zeggen dat je ongelukkig bent in een baan op mbo-niveau.

    Dat ligt er helemaal aan welke studie je hebt gekozen. Ik heb wiskunde gestudeerd en dan is het geen enkel probleem om werk te vinden dat ook nog goed aansluit. Ik kon kiezen uit twee banen, al voor ik afstudeerde: eentje was ik voor uitgenodigd en m'n eerste echte sollicitatiegesprek was meteen raak. Mijn studiegenoten gaat het ook makkelijk af, vrijwel iedereen heeft een baan om meteen te beginnen na het afstuderen. Eentje heeft wel een paar weekjes de tijd genomen om uitgebreid te solliciteren, maar kon toen ook kiezen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid