Spring naar bijdragen

Siege

Members
  • Aantal bijdragen

    26
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Siege

  1. Katholieken geloven inderdaad dat dit deel van de Bijbel naar het Vagevuur verwijst. Ik begin ook meer en meer de logica ervan in te zien. De zielen van de kinderen van God worden gelouterd als ze op aarde verblijven door allerlei beproevingen en moeilijkheden. Het is maar normaal dat dit proces bij sommigen doorgaat na dat zij het aardse leven verlaten. De Heer zal zeker niemand naar de hel verdoemen omdat deze nog niet helemaal onthecht of vrij is van zonde (als het geen doodzonde is). Het louteringsproces gaat simpelweg door na de dood tot de ziel klaar is om God te aanschouwen.

    Gods zegen,

    Ben

  2. Ik heb niet alle pagina's gelezen, maar ik zou gewoon graag antwoorden op de oorspronkelijke vraag van de persoon die dit topic gestart heeft.

    Ik ben als kind gedoopt in de Katholieke Kerk en heb ook het Vormsel ontvangen. Toch heb ik nooit veel geleerd over mijn geloof en er zaten serieuze gaten in mijn kennis erover. Ik wist zelfs niet dat de Hostie echt het Lichaam van Jezus is, dus dat zegt al genoeg. Naarmate ik ouder werd begon mijn activiteit rond mijn geloof steeds meer af te zwakken. Ik bad wel elke avond het Onze Vader maar na een tijd begon dat ook te minderen.

    Toen ik 16 ofzo was werd mijn geloof in Jezus echt aangewakkerd maar ik begon wel met protestantse denkbeelden rond te lopen en zag mezelf als een non-denominationele Christen. Dit was misschien mede te wijten aan mijn gebrek aan kennis van het Katholieke geloof.

    In die tijd heb ik zwaar geleden en ik voelde dat er iets niet juist was met mijn manier van geloven. Ik geloofde in de Verrijzenis van Christus en was heel enthusiast hierin, maar dat geloof bleef leeg. Het droeg geen vruchten. Mijn zonden van het verleden bleven zwaar op mij wegen en hoe sterk ik ook geloofde dat Christus voor mijn zonden gestorven was, ik vond geen rust en de satan bleef mij kwellen over mijn vroeger kwaad.

    Ik deed geen moeite om mijn oorspronkelijke Katholieke geloof te onderzoeken, want op elk Christelijk forum dat ik kwam werd dit gewoon als een dwaalleer gezien. Een tijd geleden ben ik mij toch beginnen verdiepen in het Katholicisme. Ik vond dit om een of andere reden beangstigend, maar er was iets dat mij trok. Ik kon gewoon niet anders dan er mij meer en meer in te verdiepen. Om een of andere reden wist ik gewoon: "Dit is het!"

    Nu ben ik verzoend met Christus door het Sacrament van Verzoening en dit is echt al een mystieke ervaring geweest. Het is echt een gevoel van thuiskomen in de Heilige Moeder Kerk en mijn eerder zo oppervlakkige geloof kwam tot leven. Het is alsof de Heer mij weer de levensadem ingeblazen heeft.

    "Toen boetseerde de HEER God de mens uit stof dat Hij van de aarde nam, en Hij blies hem de levensadem in de neus: zo werd de mens een levend wezen." - Gen 2,7

    Die vrede die ik eerder niet vond, heeft de Heer mij nu gegeven. Ik ben geborgen als een kind in de schoot van God's Heilige Kerk, die de volheid van het Christelijke geloof bewaart.

    De Katholieke Kerk is de ware Kerk van Christus, gefundeerd op de rots Petrus en de Apostelen. Zij is de veilige ark die God's kinderen het heil binnenleidt en zal standhouden tot de Heer verschijnen zal in glorie. Wij eten allen van hetzelfde Brood, Jezus Christus, en vormen zo Zijn Mystiek Lichaam. De Eucharistie in de Katholieke Kerk is wat Christenen één maakt in Christus.

    "Omdat het één brood is, vormen wij allen tezamen één lichaam, want allemaal hebben wij deel aan het ene brood." - 1 Kor 10,17

    Ware eenheid, geen schijnbare eenheid zoals men die ziet in alle afgescheurde kerkgemeenschappen. Men gelooft daar inderdaad allemaal in Jezus Christus, maar in het protestantisme kan men qua doctrine vrijwel geloven wat men wilt. De protestanten zegt wel dat de Heilige Geest hen leidt in het interpreteren van de Schrift los van de Kerk, maar dan zouden er niet zoveel verschillende interpretaties zijn in al die verschillenden gemeenschappen. Alleen in de Heilige, Apostolische Kerk van Christus wordt de ware Christelijke eenheid gevormd door de Heilige Eucharistie. Één God, één geloof, één doopsel.

    In het begin van het Christendom was er nooit een 'onzichtbare' kerkgemeenschap waar men kon geloven wat men wou. Neen, er was de ene Katholieke (= Universele) Kerk, waarin ketterijen bestreden werden om de ware leer te behouden. (Denk maar aan de bekeerde Joden die probeerden de Christenen uit de heidenen te laten besnijden. Deze ketterij werd dus ook overwonnen.)

    En deze was zichtbaar door Petrus en de Apostelen, en later door de Pausen en Bisschoppen die hen opvolgden.

    "gebouwd op het fundament van de apostelen en profeten, waarvan Christus Jezus zelf de hoeksteen is." - Ef 2,20

    Deze dingen zijn echt door mij doorgedrongen en ik ben nu vast overtuigd van mijn Katholiek geloof.

    Gods zegen,

    Ben

  3. Ik ben het eens met RobertF. In de tijd toen het Nieuwe Verbond nog niet aangebroken was had het volk van God een plek nodig, waar ze Hem konden aanbidden omdat Gods Geest nog niet neergedaald was over de mensen. Nu zijn wij dus een levende tempel geworden van God en moeten wij Hem aanbidden in Geest en Waarheid.

    Johannes 4

    20 Onze voorouders hebben op die berg daar God aanbeden, maar volgens jullie is Jeruzalem de plaats waar men moet aanbidden.’ 21 ‘Geloof Me,’ zei Jezus, ‘er komt een uur dat men niet meer op die berg daar en ook niet in Jeruzalem de Vader zal aanbidden. 22 – Jullie aanbidden wat je niet kent, wij aanbidden wat we wel kennen; de redding komt immers uit de Joden. – 23 Er komt een uur, ja het is er al, dat de ware aanbidders de Vader zullen aanbidden in geest en waarheid: dat zijn de aanbidders waar de Vader naar uitziet. 24 God is geest, en zij die Hem aanbidden, moeten Hem aanbidden in geest en waarheid.’

    Gods zegen,

    Ben

  4. >Wat vinden jullie belangrijk aan de Doop?

    Dat de erfzonde afgewassen wordt en dat je ingelijfd wordt op de edele olijf, dat is het Lichaam van Christus. Ook belangrijk dat de doop eenmalig is, dus GEEN wederdoop.

    >Wat betekent het voor jullie persoonlijk?

    Gestorven zijn met Christus en dus ook met Hem ten leven gewekt worden

    >Wat vinden jullie ervan dat een kindje gedoopt wordt, zonder dat het kind hier zelf voor kiest?

    Een kind dat nog onbekwaam is, staat onder de hoede van zijn/haar ouders. Het is normaal dat de keuzes voor het kind dan door de ouders gedaan worden. Wanneer het kind de leeftijd van discretie bereikt heeft, ontvangt hij of zij het Vormsel als deze verder wil gaan als Christengelovige en ontvangt de gaven van de Heilige Geest.

    Het Doopsel is een Sacrament, een visuele handeling dat een kanaal is van Gods Genade. Dit is zoveel groter dan het zondebesef van het kind.

    Gods zegen,

    Ben

  5. Quote:

    [...]

    Gamen heeft naar mijn mening niets te maken met Afgodenrij,

    Hier ben ik het niet mee eens. Voor vele mensen zijn games een afgod, waardoor men meer met spelletjes bezig is dan met God.

    Het is echt niet moeilijk om in die valstrik te vallen. Ik heb hier zelf spijtig genoeg slechte ervaringen mee gehad.

    Mensen die een kerstboom zetten daarentegen, doen dat niet met de bedoeling een heidens feest te vieren maar gewoon voor versiering.

  6. Ik ben eigenlijk geen nieuwe Katholiek, maar ben in feite teruggekeerd naar de RKK na een lange tijd rondgedwaald te hebben. Ik heb een lange tijd getwijfeld aan de Kerk en of die nu wel echt de ware Kerk van Christus is.

    Sinds kort ben ik mij gaan verdiepen in het Katholicisme en ben gaan inzien dat het allemaal zo goed klopt en prachtig is. Ik begin veel meer dingen die in de Bijbel staan te begrijpen die ik daarvoor niet echt vatte.

    Ik heb dus gebiecht en kan mij nu overtuigd Rooms-Katholiek noemen. Zoals iemand anders in deze thread ook gezegd heeft sta ik verwonderd over de complexiteit van het Katholicisme, en tegelijkertijd over de schone eenvoud ervan. Ik heb al veel geestelijke zegen ervaren en ben er heilig van overtuigd dat God me op dit pad leidt.

  7. God is liefde. Ja, maar God is ook rechtvaardig. God moet zonde bestraffen omdat Hij goed is. Hij vindt het niet leuk om de mensen te straffen die Hij geschapen heeft naar Zijn Evenbeeld, Zijn geliefkoosde schepping. Maar door de zonde werd de mens afgescheiden van God. Ik vind het voor een Christen juist goed om in het oude testament te lezen, want zo ziet men meer en meer in hoe erg de zonde en haar gevolgen zijn en hoe hard wij een Redder nodig hebben Die onze straf op Zich genomen heeft.

    Hallelujah! Gedankt zij God voor Jezus Christus Die dat voor ons gedaan heeft opdat wij vrijmoeding kunnen naderen tot de Troon van Gods genade.

  8. Quote:

    [...]

    Dat is elk jaar al zo hoor (dit jaar heb ik er nog niets van gehoord). Niet voor niets is pakjesboot 12 vorig jaar per ongeluk door een regenboog gevaren zodat alle pieten een andere (regenboog)kleur hadden.

    Ik had het kunnen weten... nosmile.gif

    Ik ken alleszins geen enkele vrouw die zich beledigd voelt door de begroeting van de Kerstman. "Ha ha ha" is volgens mij meer beledigend dan de originele begroeting. Lijkt net of hij je staat uit te lachen of zo.

  9. Fearscape - Deathwalker

    "My God, My God, Why have You forsaken me?"

    (Eloi, Eloi, Lama Sabacthani)

    The dowry of creation, one Man's holocaust

    Drunk on the martyr's blood, whore of Babylon

    30 silver talents priced the Rose of Sharon

    Inner sanctum torn aveil exposed for redemption

    MY NAIL, YOUR HANDS

    ON MY HATRED YOU HUNG

    "IT IS FINISHED!"

    The ponderance remaining still, existence waits its fate

    Darkness shrouds the grave of God, buried in human hate

    Eden's beauty the wreath that lay for a Garden tomb

    Death's dance 3 days stepping, Zion's shout that looms

    MY NAILS,YOUR HANDS

    ON MY HATRED,YOU HUNG

    Tears of the prophets have all gone dry

    Behold the noose of Death, fraying away

    Hanging heavily, history's guilt

    The temple, will it be rebuilt?

    Eruption of life eternal

    Humanity's tomb stone removed

    Behold the choruses of Creation

    Majestic Son of light, risen DeathWalker

    MY NAILS,YOUR HANDS

    ON MY HATRED,YOU HUNG

  10. Ik ga er mee akkoord dat er een balans moet zijn. Dat is met bijna alles zo. Als je dus bijvoorbeeld bepaalde tijdstippen op een dag hebt waarop je bid tot God, moet je wel rekening houden met het motief voor het gebed. Wil je bidden om toch maar je dagelijkse routine te vervullen of wil je echt communiceren met God?

    Dat is denk ik het gevaar als je teveel met de structuur bezig bent, dat de intentie van het gebed verandert. Een gezonde balans tussen de twee (structuur en 'losheid') is dus de boodschap.

  11. Quote:

    Ja, je mag geen kwaad met kwaad vergelden enzo..

    in het oude testament staat wel veel over elkaar afslachten enzo.. maar het nieuwe testament is heel duidelijk dat je je er verre van moet houden, en van satanische dingen helemaal!!

    liefs Hadassa

    De teksten worden dan ook niet bedoeld als het elkaar afslachten. Ze gaan meestal over de spirituele oorlog van elke Christen. Geen oorlog tegen vlees en bloed maar tegen de slechte invloeden van de satan.

    http://www.biblija.net/biblija.cgi?Bijbel=Bijbel&m=Ef+6&id18=1&pos=1&set=10&l=nl' target='_blank'>

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid