Spring naar bijdragen

Agnesss

Members
  • Aantal bijdragen

    10
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Agnesss

  1. Misschien ben ik een beetje spuit-elf wat dit onderwerp betreft...

    Maar ik kan je wel een boek aanraden 'There's good news about sex and marriage' van Christofer West. Het is wel een katholieke visie op het gebied van huwelijk en kinderen, maar er staat wel heel duidelijk in uitgelegd wat er allemaal wua gedachten en ideeën schuil gaat achter het idee van NFP.

  2. Ik als Tilburgse katholiek big-smile.gif

    Wil hier toch wel wat over zeggen... Aan de ene kant kan ik de volhardendheid van de pastoor (die ik overigens ken) wel begrijpen. Betekent niet dat ik het ermee eens ben. Er zijn gewoon geluidsmetingen gedaan, en als je de wettelijke normen overschrijdt dan mag dat gewoon niet. En ik ben van mening dat je je ook als kerk aan de wet moet houden. En gelijk bent tov de wet. Er moet gewoon een oplossing voor gezocht worden, een kleinere klok misschien, of een andere vorm van geluidsdemping misschien. Als er maar voor gezorgd wordt dat het aantal decibellen de maximaal wettelijke norm niet overschrijdt!

    Enne..... als ik heel eerlijk ben vind ik 7.15 uur wel heel vroeg hoor....... mja student he knipoog_dicht.gifpuh2.gif

  3. Ik ben momenteel bezig in 'Engelen van het duister' van Jan Siebelink. Is het verhaal van de zoons uit Knielen op een bed violen. Is niet echt een superaanrader...

    Verder heb ik mezelf trouwens ten doel gesteld om 'In de ban van de ring' eens uit te lezen (ik kom nie verder dan hoofdstuk 1 verbaasd.gif

  4. Ik ben alleen naar Keulen geweest in 2005, dit jaar kan ik waarschijnlijk niet omdat ik moet werken die nacht.... maar heeeel misschien dat ik later de zondagmiddag nog wel er naartoe ga. Het is namelijk wel belangrijk om andere katholieke jongeren ook te ontmoeten.

    Volgend jaar is Sydney, mja... dat gaat ivm geld niet lukken, wel jammer maar over drie a vier jaar is het waarschijnlijk weer een grote WJD in Europa.

  5. Trouwens Bisdom Groningen-Leeuwarden staat er ook niet bij. Ik denk dat ik al wel weet hoe het komt... zowel Den Bosch als Groningen-Leeuwarden beginnen namelijk al op de zaterdagavond. En dus op 31 maart... en tja staan dan niet op de agenda van april...

    Maar goed alle info is in elk geval te vinden op: link

  6. Acoliet kan je pas zijn eigenlijk na je Vormsel. Op die manier kun je ook een onderscheid zien tussen misdienaar en een acoliet.

    Misdinaar kun je worden als kind na je eerste Heilige Communie, en acoliet kun je worden na je Vormsel (dan ontvang je of gelijk je eerste Heilige Communie als je al wat ouder bent, of je hebt het eerder als kind al ontvangen). Maar dan nog geldt, wat Pius_XII al zei, je moet daar in principe wel toe aangesteld zijn.

    Hoop dat t een beetje duidelijk zo is.

  7. Quote:

    Opzich zit ik er helemaal niet mee om een kerk of kerkelijke richting te verlaten en me aan te sluiten bij een andere kerk.

    Maar ze moeten er natuurlijk niet mee aankomen dat mijn kinderdoop niet goed genoeg is en dat ik me moet laten overdopen.

    Een kerk of kerkelijke richting verlaten vind ik niet zo erg, zolang ik maar in dezelfde God blijf geloven en dit op een correcte manier gebeurt.

    Op zich kan ik je twijfel wel begrijpen, ik kan alleen uit eigen ervaring daar wat over zeggen. Ikzelf ben als baby gedoopt in de katholieke kerk. Ben in het begin van mn studententijd terecht gekomen in een Evangelisch-Baptisten Gemeente. Ik heb daar veel geleerd over God, en ook voor een deel mijn geloof gevonden. Maar op een gegeven moment kwam ook de doop ter sprake, of ik niet gedoopt wilde worden etc. Toen ben ik gaan nadenken; is mijn doopsel als baby niet goed genoeg geweest? Is dat ineens niet meer geldig voor God etc?

    Maar wat ik je wil zeggen, is dat je er goed over na moet denken. Ieders weg is anders, ik ken ook een groot aantal mensen die wel bij die Evangelisch-Baptisten Kerk zijn gebleven. Maar vraag vooral ook aan God wat jouw weg is, God roept je ook in de Kerk. En Hij zal laten zien in welke kerk Hij jou wilt hebben, Hij weet waar jij het best op zn plaats bent. De ene kerk is niet beter of slechter dan de ander... het moet/is alleen de plaats die het beste jouw relatie met God kan verdiepen en verdiept.

    ... ik hoop dat je een beetje snapt wat ik je wil zeggen...

  8. Haaaaaaaaaaaai allen,

    Ik zal me ook maar even voorstellen, Agnes, 26 jaar, woonachtig in Tilburg. Een aantal jaren geleden weer teruggekeerd naar de Moederkerk (RK dus). Verder hou ik niet van lange introducties, mocht je vragen hebben stel ze gerust.

    Houdoe Agnesss big-smile.gif

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid