Spring naar bijdragen

vitobravo

Members
  • Aantal bijdragen

    22
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door vitobravo

  1. Hey mensen.

    Ik vraag me af he: Als God alles weet enzo dan wist hij dus ook dat Lucifer/satan/de duivel van hem weg zou gaan.

    Voor de gene die het niet weten: de duivel was vroeger de beste engel die God had. hij stond helemaal bovenaan maar kreeg een beetje hoogmoed en vond zichzelf net zo goed als God. Toen heeft God hem weg gestuurd en heeft hij (satan) 1/3e van alle engelen mee genomen.

    Maar God wist dus dat lucifer de fout in zou gaan. en toch heeft Hij hem gemaakt. Waarom heeft Hij dat dan gedaan? Zodat mensen nu keuze hadden tussen goed en kwaad? want zou er zonder satan geen kwaad op de aarde zijn en liet God het dan toe om mensen vrije wil te geven enzo?

    plz respond smile.gif

    God bless.


    Samengevoegd:

    ow volgens mij hoort dit onderwerp bij bijbel en leer.

    sorry keb em verkeerd neer gezet

  2. ik heb niet het hele verhaal gelezen dus misschien is het al beantwoord maar keb niet zoveel tijd om alles te lezen dus zeg ik maar gewoon wat ik er van weet.

    Er zijn wel degelijk demonen. Je kan het ontkennen als je wil maar het is gewoon zo. Er zit zelfs een soort rank systeem in. Elke stad heeft een eigen ''generaal'' zeg maar. 1 commander die de leiding heeft over alle demonen van die stad. en er zijn per stad dus ook legers van ''lagere'' demonen. maarja zoals er in elke stad demonen zijn, zijn er in elke stad ook engelen van God. Continu is er strijd tussen machten van het goede en het kwade. En die strijd word ook beinvloed door wat christenen doen.

    ik zou het graag wat beter uitleggen maar ik moet nu weg gaan.

    God bless

  3. Ik heb laatst van iemand gehoord hoe toekomst voorspellen ''werkt'' en ik wou graag jullie mening er even over smile.gif.

    Je ziet wel eens gebeuren dat mensen naar waarzeggers gaan en dan een bepaald toekomstbeeld krijgen. En geloof het of niet...er zijn redelijk wat voorspelling die uit komen. maar het zit zo: Een waarzegger voorspeld niet de toekomst maar ''bepaald'' de toekomst van iemand. Het boek deutronomium legt duidelijk uit dat God een afkeer heeft van alles wat met tovernarij en waarzeggerijen temaken heeft.

    Deutronomium 18: 10-16

    10 Onder u zal niet gevonden worden, die zijn zoon of zijn dochter door het vuur doet doorgaan, die met waarzeggerijen omgaat, een guichelaar, of die op vogelgeschrei acht geeft, of tovenaar.

    11 Of een bezweerder, die met bezwering omgaat, of die een waarzeggenden geest vraagt, of een duivelskunstenaar, of die de doden vraagt.

    12 Want al wie zulks doet, is den HEERE een gruwel; en om dezer gruwelen wil verdrijft hen de HEERE, uw God, voor uw aangezicht, uit de bezitting.

    13 Oprecht zult gij zijn met den HEERE, uw God.

    14 Want deze volken, die gij zult erven, horen naar guichelaars en waarzeggers; maar u aangaande, de HEERE, uw God, heeft u zulks niet toegelaten.

    15 Een Profeet, uit het midden van u, uit uw broederen, als mij, zal u de HEERE, uw God, verwekken; naar Hem zult gij horen;

    16 Naar alles, wat gij van den HEERE, uw God, aan Horeb, ten dage der verzameling, geëist hebt, zeggende: Ik zal niet voortvaren te horen de stem des HEEREN, mijns Gods, en ditzelve grote vuur zal ik niet meer zien, dat ik niet sterve.

    --------------------------------------------

    Maar kijk: als een waarzegger een voorspelling doet beinvloed hij de toekomst door die voorspelling. De duivel wil niks liever dan de mensen van God afhouden dus als hij daar magie voor kan gebruiken doet hij dat ook. Mensen zijn altijd al geintreseerd in boven natuurlijke krachten.

    Als een waarzegger zegt: je krijgt over 2 dagen een nieuwe auto, en dat gebeurd ook echt, dan is het niet omdat dat al zou gebeuren maar omdat de waarzegger dat gezegt heeft. De duivel beinvloed dit soort dingen naar de voorspellingen zodat mensen die voorspellingen gaan geloven en dus misschien vaker naar een waarzegger gaan (en dus een beetje van God af raken) de duivel laat dus de voorspellingen uitkomen.

    Ik vind het een hele apparte kijk erop maar er zit wel logica in. wat denken jullie ervan? smile.gif

    God bless ya.

  4. Hey Fam Bos.

    Ik zelf zat vroeger ook in een CGK en zit nu ook in een evangelische gemeente en ik vind het echt geweldig daar. Ik ga er echt met plezier heen en het voelt niet als een traditie wat ik heel prettig vind. Maar waar je voor moet oppassen en wat ik ook geleerd heb afgelopen tijd is dat je niet een ''gevoels christen'' wordt. Als ik in mijn gemeente zit voelt het allemaal fijn enzo. Je voelt Gods aanwezigheid vaak enzo en je wordt er echt blij van. Maar God heeft mij erg geleerd dat je niet altijd op je gevoel af moet gaan. Omdat er ook momenten zijn dat je aan t aanbidden bent en dat je gewoon helemaal niks voelt. geen blijdschap, geen fijn gevoel, niks. Maar ook op die momenten is God aanwezig. Ik moest leren dat ik geen ''Glorie tripper'' werd puh2.gif die alleen met God bezig was als ik Hem VOELDE. Ik zag een preek van een amerikaanse voorganger en die kwam met een uitspraak die me echt weer op het goede pad bracht.

    Hij zei: Go by what you know, NOT by what you feel.

    De uitleg die hij erbij gaf was: Soms voel je God niet of heb je echt het gevoel dat Hij er niet is. Dan moet je gewoon logisch nadenken en WETEN dat hij er gewoon is. Want God is toch altijd met ons knipoog_dicht.gif. Als je alleen op gevoel af gaat kan je daardoor je soms juist rot voelen.

    Avondmaal:

    Ik denk dat het per gemeente verschillend kan zijn: bij mij blijven we ook zitten. Er zijn een paar mensen die rond gaan met de borden en de bekers. Maar er wordt elke keer weer heel goed en precies uitgelegd wat het betekend. en dat er mensen praten tussendoor...: dat is hun eigen keus. ik denk dat ze voor zichzelf na moeten gaan wat het betekend. ik denk dat ''pratende mensen tijdens het avondmaal'' niet de verantwoordelijkheid van de gemeente is: hoewel ik het wel irritant vind puh2.gif

    God bless ya.

    Vitobravo

  5. ff na 2 maanden weer de topic openen. De opendagen zijn nu weer geweest enzo dus hier de vraag. !!!WIE hebben zich allemaal aangemeld voor het komende GPW/GL jaar op de CHE?

    Ikkuh gaat GPW-ETH doen samen met 2 vrienden van mij. (en nee we gaan er niet heen omdat de ander er ook heen gaat, we hadden het al besloten voor onszelf voor we wisten dat de andere het gingen doen) (dit zeg ik vast om misverstanden uit de wereld te helpen)knipoog_dicht.gif

    maar dus...wie wie WIE? smile.gif

  6. Misschien kunnen jullie het me een beetje uitleggen:

    Paulus zegt aan de ene hand: Ik gehoorzaam de wet.

    en aan de andere hand zegtie: De wet leid tot zonde/ of de wet IS de zonde. Ik vind het een beetje tegenstrijdig maar ik denk dat ik t verkeerd begrepen heb.

    zou iemand mij uit kunnen leggen hoe dat zit en wat paulus bedoelt met ''de wet is de zonde''

    Want God zegt toch dat we God's wet moeten gehoorzamen. En ook dat we naar de overheden moeten luisteren dus ook die wetten moeten gehoorzamen.

    ik snap t niet helemaal :S

    Godbless.

    Vitobravo

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid